Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

30 Mart 2010 Salı

Mavi Kuş Örgü Kampanyası- Bölüm 4

Bir önceki yazımda görünen, misinalı şişte takılı, boyundan başlanan yeleği ve süveteri annemin de yardımı ile tamamladım. Yeleği süsledim, çok şirin bir kız çocuk yeleği oldu.

Süslemesi çok basit. Uzun bir zincir çektim, yeleğin üzerinde şekil vererek iğneledim ve diktim. Hepsi bu...

Artan iple de, babet şeklinde patikler ördüm. Yelekle uyum sağlaması için beyaz çiçekler örüp diktim.

Süveter de bitti, süslemesi kaldı. Güzel bir fikrim var onun için de. O da bir dahaki postumda...

Not: Resimler görünmediği için resimleri yeniden düzenleyip yayınlıyorum.


25 Mart 2010 Perşembe

Mavi Kuş Örgü Kampanyası- Bölüm 3


Çok birşey yazmaya gerek yok. Örmeye devam ediyorum...

Bunlar da sıradaki yelek ve süveter. Daha örülüp bitirilecek ve süslenecek tabi bunlar.

Bu boyundan başlanan yelek veya kazaklar, çok pratik. Üstelik misinalı şişle çok daha kolay oluyor.


23 Mart 2010 Salı

Bahar Çiçekleri

İşte bahar...
Yine geldi. Bugün hava öyle güzeldi ki pencereleri açtım. Evin içine bahar doldu sanki.

Bahar dallarını öyle çok severim ki... Güzellikleri, güzel güneşli, sıcacık günleri müjdeleyen birşey sevilmez mi?

Bu dalları, oğlum ve kızım, anneanneleriyle çıktıkları bir gezide toplamışlar benim için. Ben de onları seve okşaya bir vazoya yerleştirdim. Bir de "evimize bahar getirdiniz" diyerek teşekkür ettim.

Benim için de fotoğraflanacak güzel bir malzeme oldular...

Bahar gelince beni bir telaş alır. Küçücük balkonumu güzelleştirme telaşı. Bir çok çiçeğim var aslında ama çiçekleri çok sevdiğimden hepsinden olsun istiyorum balkonumda. Çuha çiçeğini de bu yüzden aldım. Daha önce yetiştirmiştim ama seyahate çıktığımız için ölmüştü.

Bu sefer onları, Pati'nin mama kutularına diktim. Bu kutuları daha önce bir çok blog arkadaşım, ya peçete tekniği ile kapladılar, ya da boyadılar.

Ben olduğu gibi kullanmayı tercih ettim. Çünkü bu hallerini de beğendim. Ama sıkılırsam, veya paslanırsa yapışkanlı folyo ile kaplayabilirim.

Değişik değişik kurdelelerle farklı şekillerde bağladım ve fotoğrafladım. Ama en çok aşağıdaki üçü bir arada olan hali hoşuma gitti :)

Bugün biraz balkonumda, çiçeklerimle vakit geçirdim. Toprakla uğraşmak, toprağa dokunmak çok iyi geldi...

Değişik şeylere çiçek ekmeyi seviyorum. Ama şimdilik yapmıyorum. Sadece tencere kullanmıştım, burada.

Bunlar da, geçen seneki şakayıklarımız. Fotoğraflar kızımın objektifinden :) Kendisi aldırdı ya, fotoğrafını çekmiş habersizce. Bu zavallıyı da öldürdük :( Bahçe çiçeğini saksıda yetiştirmeye kalkarsak olacağı buydu.

Çocuklarım da benim gibiler, çiçekleri çok seviyorlar. Evdeki ve balkondaki bütün çiçekleri paylaşıyorlar. Yeni alınan bir çiçek kesin kavga konusu. Kimin olacağına karar veremediklerinde çiçek benim oluyor :)
Çiçek ekerken, mutlaka onları da dahil ederim. Onlar için güzel bir aktivite oluyor, üstelikte eğlenerek öğreniyorlar...

20 Mart 2010 Cumartesi

Mavi Kuş Örgü Kampanyası- Bölüm 2

Ben çevremdeki insanları da haberdar ediyorum bu kampanyadan. Birşeyler yapabilecek olanlar hemen yapıyorlar zaten. Bunları sevgili gelinimiz Yasemin yaptı.

Bazılarını oğluna örmüştü ama bizim tosuncuk biraz iri bir bebek olduğundan, zamanı gelince kullanamadı.

Şimdi üzülmüyoruz kullanamadığına, çünkü başka başka bebişler ısınacak bu giysilerle...


Örmeye devam ediyorum. Bu yüzden kargomu biraz daha bekleteceğim. Birkaç yerden de çocuklara artık küçük gelen kıyafetleri bekliyorum. Onları da ayarlayınca göndereceğim.
Yasemin'cim, katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.



17 Mart 2010 Çarşamba

Süslü Kibrit Kutuları

Bu şekilli kesen makaslara gidip gelip bakardım. Fakat nerede kullanacağımı bilemediğimden, almadan ayrılıyordum yanından. Önce sevgili Nur'un yaptığı güzel etiketleri görünce, tamam dedim, işte o makaslardan almak için bir bahanen oldu :) Sonra da Mutlu Olalım Derneği için düzenlenen Kibrit Kutusu Etkinliği için kullandım.

Çok zevkli bir çalışma. Kutuları süslerken kızım da kendisi için iki tane yaptı. Çocuklar için de güzel bir etkinlik olabilir diye düşünüyorum.

Kibrit kutularımı süslemek için, renkli fon kartonu ve dergilerden kesilmiş, çizgi film kahramanlarını kullandım. Genellikle aynı olmalarına dikkat etmeye çalıştım. Zira onların çocuk olduğunu unutmamamız gerekir. İçlerine, etiket, kendim hazırladığım minik magnetler, yine dergilerden kesip kartona yapıştırdığım yap bozlar ve renkli boncuklardan hazırladığım bileklikleri koydum. Kargom dün yola çıktı. Umarım çocuklar mutlu olurlar...

16 Mart 2010 Salı

Zaman Akarken Biz...

Uzun zaman oldu yazmayalı...
Annemin geldiğini zaten yazmıştım. Bu süre içinde neler olduğunu kısaca anlatmam gerekirse, biraz annemle vakit geçirmek istedim, çok da iyi geldi :) Hafta sonu kardeşime gittik hep birlikte. Biraz da orada kalayım dedi ama, torunları arasında paylaşılamıyor, gün sayıyorlar. İki tarafta da eşit kalması gerekiyormuş :)Bu arada 03 Mart'ta kızımın doğum günü vardı. Meleğim bir yaş daha büyüdü, 7 yaşına girdi. Hatta kendisine göre o kadar büyüdü ki AŞIK bile oldu :) Kızım ana okuluna gidiyor ve sınıf arkadaşı Ali'ye aşık olmuş... Aniden, birdenbire... Daha önce Ali'den hiç bahsetmezken, bir gün okuldan geldi ve "anne ben aşık oldum" dedi. Ben ne tepki vereceğimi bilemedim ama anlatmasından da çok hoşlandım. Bu arada kızım çok hassas ve romantik bir kişiliğe sahip. Giysisinin üzerindeki kalp resmi için, "bu bana Ali'yi hatırlatıyor" diyor. Ali'nin elini kağıdın üzerine koyup etrafından çizmiş, sonra da içine A ve L harflerini yazmış ?!.!??!!... Oğlum soruyor "anne sen Ali'yi hiç gördün mü?" diye, kızım hemen atılıyor lafa "hayır, henüz tanıştırmadım..." Bir de bu aralar Ali Baba'nın çiftliği şarkısını dilinden düşürmüyor :) Çok alem bu çocuklar...

Geçen gün göz muayenesine gitttik. Oğlum zaten gözlük kullanıyordu ama malesef numaralar biraz büyümüş. Ve kızım da artık gözlüklü oldu :( Abisinden ve babasından da gördüğü için çok fazla zorlanmadı. Sanırım O'nu en çok düşündüren şey, Ali'nin ne diyeceğiydi... Şimdi kırmızı gözlükleriyle sevimli sevimli dolaşıyor ortalıklarda :)

Kızıma doğum gününde çok güzel hediyeler geldi. Ama bu çok özel hediyeyi, babaannesi onun çeyizi için yapmış ve göndermiş. Anneeee, ben de bir tane istiyorum :)



Tam zamanında gelmiş bu çeyizler anlaşılan :)


O kadar güzeller ki, o yüzden dayanamadım bir sürü fotoğraf çektim.

Gerçi annem, bana da bunu almıştı bir önceki gelişinde, haksızlık etmeyeyim :)



Lap Top hala tamirde, galiba yenisini vereceklermiş. Bir an önce gelse de, ben de bloguma daha fazla zaman ayırsam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...