Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

30 Nisan 2011 Cumartesi

Dekupaj Resimleri Blogu

Bütün iyi niyetimizle, sizin için toplandık:)

BAŞLIYORUZ!
Bloglar kapandığında ben ne yaptım? Yeni bir blog açtım :) 
DEKUPAJ RESİMLERİ (http://dekupajresim.blogspot.com/)
Bizim gibi hobiyle uğraşan arkadaşlarımın en büyük derdi güzel dekupaj resimlerine ulaşmak. Ben de düşündüm ki, arşivimizdeki ve internetten bulduğumuz resimleri ihtiyacı olan arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Paylaşabiliriz diyorum çünkü, elinde çok, güzel ve özellikle büyük resimler olan arkadaşlarımı yazar olarak ekleyeceğim. Eğer sizin de elinizde resimler var ve paylaşmak isterseniz, bana serapygungor@gmail.com adresinden ulaşıp, e mail adresinizi bırakmanız yeterli. Eğer "ben yazar olmak istemiyorum ama resimlerimi paylaşabilirim" diyorsanız. Resimlerinizi gönderin, biz yayınlayalım.
Bazı arkadaşlarıma yazar olmayı teklif ettim ve kabul ettiler. Dekupaj Resimleri blogumuzda yayın yapacak arkadaşlarımızın listesi aşağıdadır. Listeye eklenmek isterseniz yorum bırakarak ya da mail atarak bana ulaşabilirsiniz.
Artık bloglar da açıldığına göre, yeni blogumuzda yayınımıza başlayabiliriz. Dekupaj Resimleri blogumuzda da bizi yalnız bırakmayacağınızı umuyoruz. 
1Mayıs'ta yayınımıza başlıyoruz...
Herkese sevgiler...

1. Marifetli Peri
2. Herşeyden Azıcık
3. Filiz
4. Meral Hobiart
5. Fidoş
6. Ruşyena
7. Zeynep Bayram
8. Meral Sanatevi
9- Nalan Ünal
10- Hobivakti

Not: Bu blogdan herkesin haberdar olabilmesi için sık sık yenileyeceğim. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Dileyenler bloglarında duyurabilirler. Duyuru yapanlara şimdiden teşekkürler.

12 Nisan 2011 Salı

Dekoratif Sabunlar ve Bir Kutu


Bir çok yerde rastladığım bu sabun peçeteleme işine ben de sardım :) Çok zevkli, hemen bitiyor :) Peçeteyi çok beğenince, sabah biten peynir kutusu da nasibini aldı. Kutuyu önce kat kat, her kat arasında kurumasını bekleyerek akrilik boyayla beyaza boyadım. Sonra desenlerini keserek çıkardığım peçeteyi katlarına ayırarak, peçete tutkalıyla yapıştırdım. Henüz verniklemedim.

 Aslında herkes biliyor ama yine de ben kısaca anlatayım nasıl yaptığımı. Öncelikle beyaz sabun olması gerekiyor. Alt zemin beyaz olursa, peçetenin renkleri daha güzel ortaya çıkıyor. Renkli sabunlara da yapanlar var ama benim pek hoşuma gitmiyor. Sabunu alırken üzerinde kabartma yazılar olmaması da önemli. En azından bir tarafı düz olursa, uygulaması daha kolay oluyor. Eğer girinti çıkıntı varsa, mesela markası, orayı düzleştirmemiz gerekiyor. Bunu da kazıyarak veya hafifçe zımparalayarak yapabiliriz. Sonra peçeteden kestiğimiz deseni katlarına ayırıp, tutkal yardımıyla sabuna yapıştırıyoruz. Kuruduktan sonra üzerine bir kat daha tutkal sürüyoruz. Tutkal olarak, önce peçete tutkalı kullandım, sonraki yaptıklarımda tekstil tutkalı kullandım. Sevgili Ece bir programda, tekstil tutkalıyla yapıştırdığı peçetelerin, kullandığı sabunlardan çıkmadığını söylemişti. Bakalım, deneyip göreceğiz. Aslında banyoya koydum bir tane ama sıvı sabun da olduğu için kimse onu kullanmıyor :) 
Bir iki derken...
O peçeteden, bu peçeteden derken...
Onlarca oldular :)
Bazıları kayınvalideme gitti bile.
Bazıları da anneme gidecek...

Çocuklar da bir iki aldılar, çekmecelerine koyacaklarmış :) Bir kısmı da bana kalır mı acaba? Belki ilk yıkamada çıkacak bu peçeteler ama olsun. Zaten dekor olsun diye yaptım. Hem güzel görünüyor, hem de güzel kokuyorlar. Hala yapmayanlar varsa, hemen denesinler :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...