Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

26 Haziran 2012 Salı

Kabartma Ayçiçekli Pano


Sanırım sıcaklar yüzünden üretim yok bu arlar... Arşivimde yayınlanacak yazılar bekliyor ama fotoğraflar ekli olmasına rağmen, yazılarını hazırlayıp yayınlayamıyorum. Bir rehavet bir rehavet ki sormayın. Sadece mecburi günlük işlerimi yapıyorum.  

Aslında bu pano, bir ürünün yanında hediye olarak verilen minik bir ahşap kesme tahtasından ortaya çıktı.

Önce beyaza boyayıp, üzerini siyah beyaz puantiyeli dekupaj kağıdıyla kapladım. Daha sonra, çok sevdiğim ay çiçekleriyle süsledim.

Bu ayçiçeği deseni aslında bir peçeteydi. Peçeteden fotokopi çektirerek kullandım. Önce zemine bir buket ayçiçeği resmini dekupaj tutkalıyla yapıştırıp, sonra tek tek kestiğim ayçiçeği resimlerini hamurla kabartarak ve de biraz kaydırarak yapıştırdım. Bir kaç kat sprey vernikle vernikledim.

Uygun bir kurdeleyi de tepesine yapıştırdım, oldu bitti. Aa bir de duvara asmak için, matkapla arkasına küçük bir delik açtırdım eşime. 
Küçük bir bilgi; duvara asmak için teneke kutularda satılan içeceklerin açma halkasını da kullanabilirsiniz.

Tekrar görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın...

16 Haziran 2012 Cumartesi

İstanbul


Geziyoruz bu aralar...
Karneler de mis gibi geldi :) Oğlum Teşekkür ve Başarı belgesiyle 8. sınıfa geçti. Kızım da hepsi beş olan karnesiyle, 3. sınıfa geçti.
Biz de her fırsatta dışarı atıyoruz kendimizi. Bu arada ben de anneler günü hediyem olan fotoğraf makinemi deneme fırsatı buluyorum... 
 Avrupa Yakası'na geçerken gördüğüm...
Gerçekte olan :)
Güneşin batışı her şeye rağmen çok güzeldi ve trafik sorununu bile unutturdu...
 
 
Beşiktaş'ta Yıldız Parkı'na ziyaret.
Barış'larda (kardeşim) yapılan Okey partisinden sonra, yenilerek eve dönüş... 
   E borcumuzu ödemek lazım :) Bostancı sahilindeki balıkçılardan birindeyiz.
Martılar da bize eşlik ediyor...
 
Manzaramız çok güzeldi. Ama balık-ekmeğin tadı damağımda kaldı :)
 Yine Bostancı sahilindeyiz. Çocuklar bisiklet sürüyor. 
Kardeşim ve ailesiyle birlikte, Belgrad Ormanı'na pikniğe gidiyoruz.
Dönüşte oğlum balık tutmak için ısrar edince, soluğu Sarıyer sahilinde aldık.
 Oy oy, ne kadar da çok balık tutmuşuz :)

Ama gerçekte olan; 
Bizim başarısızlığımızı görüp, tuttukları balıkları bize veren bu arkadaşlar sayesinde eve bir torba balıkla döndük. Kısacası biz balık tutmadık, balık topladık :) Çocuklar oltalar geldikçe, heyecanla balıkları oltalardan topladılar...
 
Deniz, martılar, adalar...

Herkese hayırlı kandiler. Allah'ım hepimizin dualarını kabul etsin...

Not: Bazı fotoğraflar araba hareket ederken yakaladığım fotoğraflardır....

7 Haziran 2012 Perşembe

Piramit Lavanta Keseleri


Lavanta keselerini çok severim. Güzel kokuları bir yana, minik süslü kesecikler pek şirin gelir bana. Çeşitli şekillerde yapılıyor lavanta keseleri. Ben daha önce de yaptığım gibi piramit şeklinde yaptım yine. Böylece hem ayakta durabiliyor, hem de istenirse asılabiliyor.

Çekmece içlerine, özellikle iç çamaşırlarının ve havluların yanına koymayı seviyorum.

Ya da birine bir hediye verirken, yanına bir küçük lavanta kesesi koymak hoş oluyor.

Değişik desenlerde de yapılıp, süs olarak bile konulabilir bence :) Boyutları kullandığınız kareye göre değişiyor. Yukarıdaki linke tıklarsanız, yapımını gösteren kitaptan bir fotoğraf var.

Yarın karneler alınıyor. Tatil çocuklar için başlıyor. Umarım bütün sene çalışıp didinen yavrular emeklerinin karşılığını alır ve çok güzel bir tatil geçirirler... 
Bizim için tatil bitip, "anne canım sıkıldı" sözlerini sıkça duyma vakti :) Bakalım bu yaz çocuklarla ne gibi faaliyetler yapacağız. Aslında şimdiden başladık bile çalışmalara... Benim çalışmalarımın yanı sıra, çocuklarla yapılabilecek çalışmalarla burada olacağız. 
Bu lavanta keseleri de çocuklarla yapılabilir, kolay bir çalışma. İsterseniz bir yere kaydedin, ihtiyacınız olabilir :)

Hepinize lavanta kokulu mis gibi bir tatil dilerim. 

3 Haziran 2012 Pazar

Han Dizayn Dekoratif Objeler Sergisi


Dün arkadaşım Emel'in Büyük Kulüp'teki sergisine gittim. Neler yapmış neler... Ben biraz geç gittiğim için ürünlerinin hepsini göremedim bile :) Açılıştan sonra bir bir sahiplenilmiş bu güzel çalışmalar. Bir tanesi de benim oldu tabii :) Yolunuz düşerse 08.Haziran saat 21:00'a kadar açık olacak sergi. Ama acele edin derim, yoksa birşey kalmayacak gibi görünüyor...
 
 Duvarda asılı olan boyanmış  ve rölyef yapılmış kiremitlere bayıldım... Onları Emelin bu sergiyi birlikte açtığı Ayşe Hanım yapmış.
 Yastıklar, panolar, duvar süsleri, kutlular, hepsi de birbirinden güzeldi... Ellerine sağlık Emel'ciğim.
 Çıkarken de bir sergi hatırası fotoğrafı çektirelim dedik :)
Herkese mutlu pazarlar dilerim...

1 Haziran 2012 Cuma

Dünyanın En Sessiz Süpürgesi Rowenta ile Tanışın!

Elektrikli ev aletlerinin güvenilir markası Rowenta yine bir ilke imza atmış. Silence Force Extreme adını verdiği süpürge serisinde güç ve sessizliği bir arada sunmuş. Çıt çıkarmadan çalışırken evimizi dip köşe temizleyen Rowenta ile temizlikte yeni bir döneme adım atıyoruz.

Rowenta Silence Force Extreme dünyanın en sessiz süpürgesi! Düğmesine bastığınızda çalıştığı neredeyse anlamıyorsunuz. Bu sessizliğinin yanında üstün bir temizleme gücüne de sahip.

Torbalı ve torbasız olarak iki ayrı kategoride ve topam 8 farklı renkten oluşan bu süpürgeler gerçekten şahane! Torbasız olanı Çoklu Siklon Teknolojisi sayesinde saatte 300 km hızla tozları süpürgenin içerisine alıyormuş. Aynı zamanda, emiş performansını kaybetmeden evi süpürmek artık çok daha zahmetsiz ve kolay.

Buradan Rowenta Silence Force Extreme’in nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz:

Rowenta
Rowenta elektriğin zamlandığı günümüzde bizleri düşünmüş ve enerji tüketimi %50 azaltılmış. Tasarım ve renk olarak da hayran kalacağınız bir Rowenta mutlaka vardır. Ben mesela mor olanına bayıldım!

Ayrıca diğer aksesuarları da kullanım konforunu artırmak için özel olarak tasarlanmış, evde hayatınızı gerçekten de çok kolaylaştırıyor. Koltukların altını temizlerken öyle yerlere yatmanıza veya eğilmenize gerek kalmıyor.

Kısacası, evinize sessiz bir güç arıyorsanız, aşağıdaki linke bakmadan geçmeyin derim.

http://www.rowentasupurge.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...