Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

31 Ocak 2013 Perşembe

Kokoş Kedili Taç


    ..../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)...
.../*♥♥*\...
    ...(.|.|..|.|.).......

Karne tatilimiz sıkıcı geçiyor. Samsun'a gidemedik. Oğlumun dershanesi ve İngilizce kursu devam ediyor. Sonraki hafta tatile giriyor ama o zaman da tatilin sonu yaklaştığı için, sanırım yine de gidemeyeceğiz :( 
Neyse ki karneler çok güzel, yani emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Ve bununla teselli buluyoruz...
 Kızımla daha fazla vakit geçiriyoruz. Her zaman olduğu gibi bu ara en sık duyduğum cümle "anne canım sıkıldı" oluyor :) Geçen gün de, salonun ortasına Ben Bilmem Eşim Bilir programındaki gibi  parkur kurmaya kalkınca, gönüllü olarak onunla faaliyet yapmayı teklif ettim. Blogumu önceden takip edenler bilirler, kızımla başladığımız faaliyetlerin sonunda, kendimi onun yapacağı işi yaparken ve onu da televizyon seyrederken bulurum :) 
Bu sefer de pek farklı olmadı :) Hatta kızım sadece malzemeleri getirmek ve nasıl yapacağımız hakkında fikir vermekten başka bir şey yapmasa da, hem salonun dağılmasını engellemiş oldum, hem de güzel vakit geçirmiş olduk :) 
Tacına çiçek mi yapalım, kalp mi diye sordum. Cevabı direk "kedi" oldu :) Kediyi çizdik, kestik, sonra süslemeye başladık. Kedinin başına bir fiyonk kesip yapıştırdık. Çünkü mutlaka "kız kedi" olması gerekiyordu :) Gözlerini yapıştırdık. İpe düğüm atarak burnunu ve bıyıklarını oluşturduk. Onu da yapıştırdık. Sonra "biraz daha renkli olsun" dedi ve benekli kedi yapmak istedi. O kadar küçük benekleri nasıl muntazam keseceğimi düşünürken, aklıma kağıt delme aleti geldi. Ve evet, benekleri o aletle hazırladım :)  Benim minik Sizzix makinem :)
Tasma da yapmalıydık elbette... Ama kırmızı mı olmalıydı, yoksa gümüş mü? Ben her şekliyle nasıl göründüğünü gösterdim. En sonunda, gümüş tasmalı ve beneksiz olmasına karar verdi :) Bence de en sevimli hali oydu... Gözlerini ve tasmasını, kıyafetleri süslemek için kullanılan, ısıyla yapışan boncuklarla yaptık. Fakat biz yapıştırıcı kullandık.
Kedinin kalıbını, sevgili Serpil ablamdan aldığım, kedili broşdan çıkardık. Pembe kedi broşum da çok cici değil mi? 
Kedili taç Pati'ye de takılmasa olmazdı :) Aslında Pati'nin neler çektiğini, ay pardon değişik hallerinin olduğu bir post hazırlasam çok hoş olurdu. Eminim çok gülerdiniz... :):):)
Kızım, kedili kıyafetlerini giyerek bana poz verdi. Sonuç olarak günü kurtardık ve ikimiz de mutlu olduk...  Sanırım tatil bitene kadar değişik çalışmalarımız olacak gibi. Yandım yani ben :)


29 Ocak 2013 Salı

Kolay Örgü Çocuk Bereleri


Çoktandır örgü örmeye ara vermiştim. Sanırım bunda çocukların büyümesi de büyük etken. Büyüdükçe boyutlar da büyüdüğü için, öyle kazak, hırka gibi şeyler örmeye cesaretim yok :) Yine de atkı, bere gibi çabuk bitecek şeylerle örgü örme hevesimi almış oluyorum... 
Elimdeki ipleri değerlendirmek için kızıma iki tane şapka ördüm. 
Zaten fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere, çok kolay bir bere. Lastikten sonra düz örgü örülüp, tepesi büzülüyor. Önce kenarını diktim, sonra tepesini büzmeden önce, tığ ile kırmızı renkle bir sıra sık iğne yaptım. Yine kırmızıyla, kocaman bir fiyonk yaptım, tabii kızım buna bayıldı :)
 İkinci beremiz de oldukça basit... Yine lastikten sonra düz örgüyle devam ettim. Bunu biraz daha uzun ördüm. Bu sefer, tepede kalan ilmekleri kesmeden, içinden ip geçirerek büzdürdüm ve kenarını diktim. Daha sonra, beyaz ipi iki kat yaparak zincirler çektim ve püskülü oluşturdum. Püskülün ucuna da sevgili Sesiber'in gönderdiği keçe kırpıntılarından çiçekler kestim. Püsküllerin ucuna bu çiçekleri diktim. Ortasına düğme dikip, süsleme işlemini tamamladım. En zevkli kısmı, süsleme kısmı zaten... Bir de keçeyle uğraşmak, çok keyif verdi :)
İşte bunlar da keçelerim :) Sesiber'in blogunu takip edin, arada keçeler biriktikçe haber veriyor...

 Nazlı mankenim, poz vermekten pek sıkıldı :) Hava çok soğuk, biraz kar yağar gibi oldu önceki gün fakat devam etmedi. Aslında kar yağsa da şöyle dışarıda fotoğraf çeksem diye bekledim ama olmadı... 
 İşte böyle, tatilde evdeyiz. Boool bol canımız sıkılıyor. Kızımla faaliyet yapıyoruz ama o bir sonraki posta kalsın...
Size Pati'nin fotoğrafıyla veda edeyim. 
Bütün yavrulara ve öğretmenlere iyi tatiller :)


19 Ocak 2013 Cumartesi

Ev

Evim evim güzel evim :)
Bu evi çalışırken çok keyif aldım. Nasıl yapacağıma karar vermek biraz zor olsa da, bittikten sonra çok sevdim... Bu ne diye merak edenleriniz vardır diye açıklıyorum, bu bir kutulu kağıt mendillik efendim :) Hani mendili çekince içinden bir tane daha gelir ya, hah, işte ondan... Bacasından mendil çıkacak yani :)

Önce her yerini zımparalayıp, bir kaç kat beyaz renge boyadım ve kurumasını bekledim.

Sonra budak doku yapacağım için üzerine bir kat da sütlü kahve rengi uyguladım. Yalnız, boyaya bir miktar Glaze Medium katarak, boyanın çabuk kurumasını engelledim. Böylece ben budak doku yapma aparatıyla çalışırken, boya da kurumayacak ve bana izin verecekti. Bu izne gerçekten ihtiyacım vardı :) İlk kez budak dokusu çalışacağım için, yap boz tahtasına döneceğini kestirebiliyordum :) Şaka bir yana, bu medium mutlaka gerekli...
İkinci rengi uyguladıktan sonra, aparatı boyalı yüzeyin üst tarafından başlayarak aşağı doğru çektim. Tam bir budak görünümü vermek için, arada bir, bileğimi hareket ettirerek dairesel şekillerin oluşmasını sağladım. Düzgün bir görünüm elde edene kadar, fırçayla boyayı düzeltip, tekrar tekrar denenebiliyor. Ben de defalarca öyle yaptım zaten :) 
Her yüzeyi ayrı ayrı boyayarak çalıştım. Yani ikinci rengi tek seferde uygulamadım. Bir yüzeye doku verdikten sonra diğer yüzeyi boyadım. 
Budak doku aparatının fotoğrafını çekmemişim ama bütün yapı marketlerde satılıyor. 

Budak doku oluşturma kısmı çok zevkli. Biraz el alışkanlığı da gerektiriyor. Benim bu ilk denemem... Objenin çatısı beni biraz zorlasa da, aldığım en iyi sonuç bu oldu :)

Çatısı için de epey düşündüm. Kırmızı bir çatı yapma fikri de geldi evdekilerden :) Fakat benim aklım, daha önce Ece'nin taa 2011'de yayınlanan programda yaptığı evde kalmıştı...
Nasıl da güzel ama değil mi? Bu fotoğrafı bulabilmek için Ece'nin blogunda epey dolaştım. Şikayetçi değilim elbette, benim için zevkti :)

Neyse efendim, çatısını da fistoları sıra sıra silikon tabancasıyla yapıştırarak bitirdim. Kalan hamurumdan bir kalp yaptım ve kırmızıya boyayarak çatıya yapıştırdım.
 Daha sonra da bütün yüzeylere hamur kabartma ve dekupaj uygulayarak bitirdim. Tabii ki verniklemeyi de ihmal etmedim. 
Yalnız Ece'nin evini görünce, bir şey fark ettim. Benim evimin kapısı yokmuş :) 

Herkese sevgi dolu bir evde mutlu bir hafta sonu dilerim...



5 Ocak 2013 Cumartesi

Ahşap Bardak Altlıkları

 Evet yine puantiye :) Ben nedense hiç sıkılmıyorum bu puantiyelerden. Ne yapmaktan bıkıyorum, ne de görmekten... 
 Anlatacak fazla birşey yok. Ahşap zımparalandı, pembe renge boyanıp, stencil şablonu ile puanlar yapıldı. Kesilen cupcake resimleri dekupaj tutkalıyla yapıştırılarak verniklendi.
 Aynı işlemler kırmızı takım için de uygulandı ama bunun tek farkı, bardak altlıklarının her iki yüzünde de farklı resimler olması...
 Bu bardak altlıklarında ise, dekoratif mühür kullandım. Bir de, yapıştıracağım dekupaj resminin bir köşesini, şekilli delgeç ile deldim. 
 Silikon mühürü, pon pon fırça ile boyayarak, deseni oluşturdum. Yalnız, deseni yaparken her seferinde bir ıslak mendille temizleyip, kuruladıktan sonra uygulamakta yarar var. Böylece daha net desenler elde edebiliriz.
Yapım aşamalarını çekmişim ama bitmiş hallerini fotoğraflamayı unutmuşum :) Bu fotoğraflar için Fidoş'cuğuma teşekkür ederim. Çünkü bu bardak altlıkları kendisinde... Güle güle kullan Fidoş'um :)

Bakın, Arnavutköy şenliğinde de standımın en önünde yer almışlar :) 

Bugün fazla yazasım yok. Yine de sadece fotoğraf yayınlayamıyorum.Bu nasıl çelişki anlamadım :)
Mutlu bir hafta sonu dilerim, hepinize...

3 Ocak 2013 Perşembe

Çiçek Sepeti'nden Hediyem

Yeni yılın ilk hediyesi çiçeksepeti.com'dan geldi. Çiçek Sepeti sitesini duymayanınız yoktur herhalde... Ben de daha önce duymuştum ama yeterince bilgi sahibi değilmişim onu anladım :). Mesela adından dolayı sadece çiçek gönderdiklerini, reklamlarından dolayı da çikolata ve meyve gönderdiklerini sanıyordum. 
Bana kendi seçeceğim bir hediye göndermek istediklerini söylediklerinde siteyi inceleme fırsatı buldum. 
Anladım ki sadece çiçek çikolata yokmuş. Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip, ilginç ürünlerin yer aldığı bir site hazırlamışlar. 
En güzeli de, çiçek, gurme, hediye, meyve veya takı kategorilerinden istediğiniz hediyeyi seçip, sevdikleriniz uzakta olsa bile evlerine kadar teslim etmeleri... Sevdiklerinize hoş sürprizler yapmanız için önerebileceğim güzel bir site.
 Benim seçtiğim hediyeye gelince; bu güzel ve zarif inci kolyeyi kendime doğum günü hediyesi olarak seçmiştim :) Doğum günüm çoktan geçti fakat yayınlamak şimdi kısmet oldu. Sanırım yeni yıl hediyesi olarak da kabul edebilirim :)
Şık bir kutu içinde ve üzerinde adım yazılı olarak gelen gümüş kolyeyi çok beğendim.
Hediyenin yanında bir de indirim kuponu göndermişler. 
www.ciceksepeti.com ekibine buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Herkese mutlu bol hediyeli bir yıl dilerim :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...