1 Temmuz 2009 Çarşamba

Pratik bilgiler - 2


Bazen, tencerede biraz pilav kalır. Birine verseniz doyurmaz atsanız yazık, kıyamazsınız. Bizim evimizde bozulmayan hiçbir şey atılmaz. İşte böyle durumlar için bir önerim var. Bilenler zaten yapıyordur ama bilmeyenlerin belki hoşuna gider diye benim naçizane önerim. Kalan pilavları bir poşete koyuyorum, yoğurtlu çorba, yayla çorbası ya da içine pirinç atacağımız bazı yemekler yaparken elimin altında pişmiş pirinç oluyor. Böylece hazır çorbalar kadar çabuk hazırlayabiliyorum çorbalarımı.


7 yorum:

  1. Ben hep garnitürlü pirinç salatası yapıyordum hiç bu şekilde değerlendirmek aklıma gelmemişti...
    Paylaşımın için sağol canım...

    YanıtlaSil
  2. Ben bu şekilde saklamanın yanında, hani bazen çok az birşey kalır tencerenin dibinde ve yarın yine pilav yapacaksınızdır. Yeni yaptığım pilav pişip, ocağı kapatır kapatmaz, dünden kalan azıcık pilavı yeniye katarım.

    YanıtlaSil
  3. Sesiber, ben de yapıyorum aynı şeyi. Aklın yolu bir :)

    YanıtlaSil
  4. bende hiç atmam artanı bende ya dondurucuya yda ertesi gün çorbaya
    böyle nimetleri atmak çok israf israfta haram.
    çok maharetlisiniz maaşallah

    YanıtlaSil
  5. Evet canım bende ayırırım en çokda kadın budu köfte için kullanırım....

    YanıtlaSil
  6. hmm guzelmiş teşekkürler öneri için

    YanıtlaSil