Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

19 Ocak 2010 Salı

Kapşonlu Hırka

Bir tembelliktir gidiyor. Ufak tefek birşeyler yapıyorum, daha önceden yaptıklarım da var ama, fotoğraf çekmeye üşeniyorum. Tam karar veriyorum, bir de bakıyorum ki gün ışığını kaçırmışım... Ev işleri de malum, birinin yapması gerekiyor. O kişi de ben oluyorum. Bu hafta sonu okullar da tatil oluyor. İlgilenmem gereken iki çocuk da eklenince, bakalım nasıl yazı ekleyeceğim :)
Yine anneciğimin bir eseriyle karşınızdayım. Taslak olarak kaydedip unutmuşum. Malum kış mevsimi, hırka modeli arayanlar esinlenir belki. Bu hırka da annemin uydurmalarından. Hatta bunun kapşonunun ipleri dışardan oldu diye, bir sonrakinin kapşonunun uç kısmını çift lastik yaparak, ipini içinden geçirdik. O da bir akrabamızın bebişine gitti. Hatta o daha şirin oldu.



Düz örgü ve haroşadan oluşuyor. Yakadan başlanan yelekler gibi ama önce şapka kısmı örülüyor. Kırçıllı kalın bir ip bu ve ipin artanıyla da, kızıma ev içinde giydirmek için bir yelek örmüştüm ama o küçüldü artık. Kızıma ve oğluma, sabah kalkınca giymeleri için yelek örmem lazım. Bir sürü hazır hırkaları ve sweet-shirtleri olduğu halde, yelek giymeyi seviyorlar. Garip değil mi? :)


7 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

Peri'm; reglan kolda çok başarısız biri olarak bu hırkayı ama özellikle kollarını çok beğendim.
Sahibinin çok şanslı olduğunu söylemem lazım.
Anneciğinin elleri dert görmesin, onu benim için öp.
Yarı yıl tatili de güzel geçsin. Arada bile olsa yaz, gün ışığın eksilmesin hem senin üzerinden hem fotoğraflarından.
Öptüm çok..

bahar yorgun dedi ki...

ne güzel hazır yerine el emeklerini tercih ediyorlarsa harika birşey... anneciğinin ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

anneciğinin ellerine sağlık ne kadarda güzel örmüş ben örgüden pek anlamam ma görüntüsü güzel
ne güzel çocukların seviyorlar benim kızd hiç giyinmese ne üşür ne giydir der zorla herseferinde giydirmeye çalışıyorum

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülen'im gelmiş, canım çok teşekkür ederim. Bu modelin kendisi böyle, yani ördükçe reglan kol ortaya çıkıyor. Boyundan başlanıyor. Aslında öğreten biri olsa yaparsın sen de Kazım Kazım'a :) Yakın olsak ben gösterirdim.

Bahar'cığım, aslında oğlum çok huylu :) Anneannesi ona kazak, hırka falan örüyor. Onları seviyor,kimseye vermiyor ama giymiyor da... Batıyormuş :) Ama yelek seviyor. Teşekkür ederim.

Sevim,ciğim, çocuklar böyle. Gece kaç kere üstlerini örtüyorum. Bir de yazdan sonra kışa zor adapte oluyorlar :) Teşekkür ederim.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Dönem dönem hepimizde bir tembellik oluyor canım.En sısa zamanda kendini toplarsın inşallah!anneciğinin yaptığı hırka çok güzel olmuş.Anneciğinin eline sağlık.
Sevgiler...

Stil Direktoru dedi ki...

Ellerine sağlık annenin, yelek seviyorlar demek ilginç cidden :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Şanslı'cım teşekkür ederim. Umarım toparlanırım.

Eda'cım, sağol, başka birşey değil ama sadeceyelek seviyorlar. O da sabahları sonra giydiremezsin :) Garip çocuklar işte...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...