Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

2 Ekim 2009 Cuma

Geç Kalmış Bir Yazı

Benden biraz...
Ramazan ayı boyunca davetlerimiz devam etti. Derken malum sel olayı oldu. Biz Anadolu yakasında oturduğumuzdan, durumu televizyondan takip ettik. Ama malesef kardeşimin oturduğu bölge de selden etkilendi. Buradaki videoda, onların sitesi görünüyor. Dördüncü katta olmalarından dolayı, evlerinde bir hasar yok. Şans eseri arabalarında da. Fakat, yüksek giriş olmasına rağmen, birinci kattaki komşularına yardım ederken görmüşler ki, hiçbir eşyası kullanılacak durumda değil. Allah yardımcıları olsun...
Elektrik, su, doğal gaz, telefon kesildiği için, akşam bize geldiler. Allah bir daha yaşatmasın diliyorum... Tek güzel tarafı, bir hafta doya doya sevdim yeğenlerimi.
Ramazan ayı da bitti. Alış- veriş yapmak lazım. Bayram sonrası da okul açılıyor. Çocuklara bayramlık alındı, ama malesef bu bayramlıklar eskiden olduğu gibi bir anlam taşımıyor. Çünkü çok sık giysi alınıyor.
Bu sene prensesim de ana sınıfına başladı. Malum alınacaklar listesi ikiye çıktı. Al al bitmiyor. Neyse ki sonunda eksikler tamamlandı. Acaba zorluk çeker miyiz, diye düşünürken kızımız zaten çoktan hazırmış okula. Abisi bizi çok zorlamıştı. Onbeş gün yanında kalmıştık. Kızım, abisini görerek büyüdüğü için, okula çok kolay adapte oldu. Okula gitmeye çok hevesli, çok istekli. Toplantıya gittiğimizde, onu alacağımızı sanıp, yanımıza gelmedi :) Her sabah, "bugün de mi okula gidiyorum" diye sorup, sonra şarkılar söyleyerek banyoya gidiyor. Pek bi mutlu bu aralar, tabi biz de...
Okula giden bütün çocuklara Allah zihin açıklığı versin. Hepsine başarılar diliyorum.
Sevgili kedimiz Pati'nin patisini arı soktu. Sanırım çocuklar yok diye, sıkıntıdan eve giren bir arının peşine düşüp, onu pencerenin kenarında sıkıştırdı. Bir anda ne yapacağımı şaşırdım. Çocuk olsa, buz tutacaktım. Ben yine de şansımı deneyip, tutturmayacağını bile bile, elimde buz torbasıyla, onu aradım. Saklandığı yerden çıkarıp, patisini sevdim. Onunla konuştum, "geçecek oğlum" dedim. Ben konuştukça o da sanki yardım ister gibi, her sözüme miyavladı. Patisi şişti, yalaya yalaya bir hal oldu zavallıcık. Biraz araştırdım, oluyormuş böyle şeyler. İyi ki alerjisi yokmuş. 
Evdeyim, uzuuun bir aradan sonra yalnızım. Bırakacak kimsem olmadığından, çocuklarımla sürekli birlikteydik. Yani, nereye gitsek, ne yapsak kabile şeklinde yapıyoruduk :) Çocuksuz ne yapılır unutmuşum.
Şimdi evde şaşkın şaşkın dolaşıyorum. Bir eksiklik var sanki... Hep, bir işimi de yarım bırakmadan, başlayıp bitirebilsem diye düşünürdüm. Şimdi öylece oturmuş post yazıyorum.
Allah eksikliklerini göstermesin. Çok seviyorum çocuklarımı...
Ama sessizlikte güzel oluyormuş.

7 yorum:

nrhnmrl dedi ki...

evet allah eksikliklerini göstermesin amiin insan yanlız kalınca bir süre şaşırıyor ama sonra alışıyor ,kardeşinize de kedinize de geçmiş olsun allah korusun hepsini sevgiler

sesiber dedi ki...

geçmişler olsun canım, Allah bir daha yaşatmasın.
Geçen haftada Bıdığın patisini arı sokmuş. Bir gün boyunca ağladı, basamadı üstüne.

Okullar başladı, düzene girdik aslında. Yatış-kalkış, yeme-,içme. Ben seviyorum okullu hayatı :)
Boşver sakinliğin, sessizliğin tadını çıkar. O da lazım.

Nedret dedi ki...

Evet çocuklar evin rengi,neşesi.Kediciğe geçmiş olsun.Onlarında derdi bitmiyor.Bimkinin de ağzından salya aktı birkaç gün.Geçti neyse ki.

Unknown dedi ki...

Öncelikle sevgili kardeşinize büyük geçmiş olsun.Hayırlı olsun çocuklar da okula başlamışlar allah evlatlarımıza sağlık sıhhat versin onlar evimizin neşesi yaşam kaynağımız onlar.Ayrıca Patiye geçmiş olsun.

Sevgiyle kalın...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

nrhnmrl, amin. Teşekkür ederim.

Sesiber, sağol canım. Allah her türlü felaketten esirgesin bizi. Haklısın ben de seviyorum okullu hayatı, düzeni. Sakinlik aradığım için geç vakitlere kadar otururdum önceden :) Ona da alışacağım, şikayetim yok zaten:) Bıdık'a da geçmiş olsun, rahat durmuyorlar ki, illa pati atacaklar.

Nedret ablacım, sağol size de geçmiş olsun.

Belgin, çok teşekkürler. Seviler.

benden, bizden... dedi ki...

nasıl bir güzellik ama kedişinde, kıyamam ben ona çok geçmiş olsun :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Poh poh perisi, ben de çok üzüldüm ama geçti neyse ki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...