Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Çocukların Küçülen Giysileri ve Kızımın Başına Gelenler

Canım kızıma nazarlar değdi. Bu aralar üst üste kazalar geçiriyor. İki gün önce; yaramazlık bu ya, ben mutfaktayken, bütün uyarılarımıza rağmen, koşu bandını çalıştırmış, üstelik son ayara getirmiş ayağını atmasıyla birlikte dengesini kaybedip düşmüş. Çığlıklara koştuk hemen, neyse ki ağabeyi yakınlarındaymış hemen stop düğmesine basmış. Birtanemin beli, bacağı ve kolu sıyrılmış. Çok üzüldük ama ucuz atlattığı için de sevindik. Umarım ders almıştır ve bir daha oyuncak sanıp oynamaz.
Verilmiş sadakamız varmış derken dün de, evin içinde hoplaya zıplaya dolaşırken ayak bileğini burktu :( Bileğinin yan tarafındaki kemik birden şişti. Hemen soğuk kompres yaptık. Şişmeler için kullanılan bir jel vardı onu sürdük. Kendisini iyi hissetmesi için sardık. Ağrı kesicinin de etkisiyle uyudu miniğim. Şimdi biraz daha iyi tek ayakla zıplaya zıplaya dolaşıyor haline bakmadan.
Bu elbise de kızımın en sevdiklerinden. Bir türlü vedalaşamadı bundan. Kimseye vermelere de kıyamadı, şimdi de bu şekilde kullanıyor.


Benimkiler gibi enden hiç büyümeyip, boya giden çocuklarınız varsa, aldığınız giysileri uzun süre giyebiliyorlar :) Bu elbise de benim minik kızımın elbisesiydi. Elbisesiydi diyorum çünkü artık elbise değil bluz oldu.

Üst olarak etek ve pantolonla kullanmaya devam edebiliyoruz böylece.



Üç kat fırfırı vardı bu elbisenin. Tek katını bırakıp altındaki iki fırfırı keserek çıkardım.

Bluz olarak da çok sevdi canım kızım.
Aşağıdaki de oğlumun kısa gelen kot pantolonu.
Boyu, oğluma iyi gelen bir kaprisini ölçü olarak kullandım. Paçalarını kestim.

Belki giyilmez yazık olur diye, bu pantolonu seçtim.

Kot pantolon, şimdi sokakta bisiklet sürerken ya da parkta rahatça oynayabileceği, oynarken yıpranır mı, kirlenir mi diye düşünmediğimiz, yazlık kapri haline geldi. Bir süre de bu şekilde kullanılacak. Çocukları oyun alanı, park gibi yerlere götürürken, dizlerini örtecek giysiler giydirmeye çalışıyorum. Koşarken düştüklerinde en çok da kot pantolonlar koruyor dizleri. Oğlum da çok rahat ettiğini söylüyor. Bu sene yaz bitti artık ama seneye de çok pantolon keseceğimize eminim.


14 yorum:

Unknown dedi ki...

bende koşu bandından korkuyorum ama hiçbir zaman üzerinde mıknatısını bırakmıyorumbenim kızda spor yapacam aç dediğindede en düşüğünden açıyorum yanından ayrılmıyorum çok geçmiş olsun bunlar küçük şeyler ALLAH beterinden korusun prensesi
benim kızda boydan olmuyor ama hala hertürlü bebeklik kıyafetine sığabiliyor bu şekilde değernedirdiğiniz iyi olmuş ellerinize sağlık

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Mıknatısını sakladım, bu sefer de başka yerden mıknatıs bulup çalıştırdılar :) Çocuklar böyle, kafalarına birşeyi koydular mı kurtuluş yok.
Allah, hepimizin çocuklarını korusun.
Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun.

lolipu dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Valla bir saniye gözden ayırmamak lazım. Ne yapacaklarsa yapıyorlar bir anda. Ama tabii her an gözü önünde bulundurmakta zor. Elbisesi de çok güzel bir bluz olmuş. Güle güle giysin.

Pembe Tatlar dedi ki...

çok çok geçmiş olsun canım...
Canım harika bir fikir ellerine sağlık süper olmuşşş

Sezsel by Sezgi dedi ki...

ellerine sağlık :)))
merhaba bu arada yeni keşfettim sıtenızıı

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkürler Mahperi, Lolipu, Pembe tatlar.
Umarım yine uğrarsınız Sezgi.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkürler Mahperi, Lolipu, Pembe tatlar.
Umarım yine uğrarsınız Sezgi.

Murat dedi ki...

geçmiş olsun

Gülen Tezer dedi ki...

Gızcığa (Kuzey Kıbrıs'ta kız çocuklarına gızcık derler)geçmiş olsun :( Allah beterinden korusun.
Kesme biçme işlerine özel bir ilgi duyduğumdan bu yaptıkların çok hoşuma gitti. Makas bulmaya gidiyorum ben :D

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülenciğim, babaannem de bize "kızanım" derdi. Yunanistan göçmeniydi yani muhacir...
Teşekkür ederim, kızım biraz sakar galiba:) Ah bir büyüse, diye bakıyoruz biz de.
Bu kesme işlerinde sen bir harikasın zaten. Benim o kadar büyük değişiklik yapmaya cesaretim yok henüz. Ama sen devam et, senden feyz alıyorum. Kesecek birşey kalmadı diyordun, benimkileri göndereyim :) atamıyorum senin yüzünden :)

Birileri anlatsın dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım, ah bu yaramazlar kaşla göz arasında yapacaklarını yapıyorlar. Elbisenin dönüşüne bayıldım seneye bende çok elbise keseceğim gibi duruyor :))

Seher Ozturk dedi ki...

çok geçmiş olsun. gerçekten de verilmiş sadakanız varmış. biz de küçülen elbiselerin altına bir kat daah pile ekliyoruz. en son bir elbisenin altına şifon pile gibi bir kat ekledik. süper oldu. pantolonlar zaten şimdi kapri gibi oluyor. enine değil bizimki de boyuna :)

adonisim dedi ki...

Merhaba,siteyi yeni keşfettim ilgi alanıma girdiği için katılmak istedim.bu arada geçmiş olsun görüşmek üzere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...