Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Pratik Bilgiler - 3

Her sene, derin dondurucuya domates ve biber koyarım. Bazı yemeklerde salça yerine ille de domates tadı aranıyor. Ayrıca yaz domatesinin tadı bambaşka. Hele bu domates ve biberle yapılmış melemenin tadına kimse karşı koyamaz.

Domatesleri küçük küçük doğradım. Kabuğunu soyup soymamak size kalmış. Çok küçük doğrandığında, yerken rahatsızlık vermiyor. Ama soymak isterseniz de; domatesleri bir iki dakika sıcak suya atın ve çıkarın, daha kolay ve incecik soyulduğunu göreceksiniz.
Biberleri de aynı şekilde, önce yıkadım, çekirdeklerini ayıkladım ve küçük küçük doğradım. Poşetleyip, yassı şekil verdikten sonra, havasını almaya çalışarak ağzını bağladım. Derin dondurucuda saklanmaya hazır oldular böylece.
Yassı şekil vermemin sebebi, hem yer kazanmak, hem kolay çözülmesini sağlamak, hem de dilediğim kadar kullanmak için, kolay parçalamak.

12 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin canım...
Hayırlı ramazanlar

sesiber dedi ki...

Evet kaynatmaktan daha pratik bence de. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Sana ödülüm var. Sayfama uğrayıp alabilirsin.

Unknown dedi ki...

çiğden ben hiç denemedim acaba nasıl olur sadece menemendemi kullanıyorsunuz yada çiğ olduğu için çıkarınca bi değişik kokusu olmuyormu

Gülen Tezer dedi ki...

ödül haberi vermeye geldim.pratik bilgi için de teşekkürler..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sevgili Mahperi ve Gülen çok teşekkürler. Ödül için bir yazı yazdım, lütfen yanlış anlamayın. Sevgilerimi gönderiyorum size...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

*Ayliz*, ben hep çiğden koyarım ve hiçbir sorun yaşamadım. Koku falan olmuyor ama poşetin iyi kapatılması gerekir. Sadece melemende değil, eğer bol koyduysam bütün yemeklere soğan kavrulduktan sonra buzlu buzlu bir parça atarım kavururum. Yazın hangi yemeklere kullanıyorsan aynen kullanabilirsin. Kaynatmaktan daha pratik geliyor bana.

Murat dedi ki...

güzelmiş

JouL * dedi ki...

Evet Güzelmiş ... Herkese Hayırlı Ramazanlar Dilerim..

Jabbaw0ckeez dedi ki...

Güzelmiş Sağolun .. Herkeze Hayırlı Ramazanlar Dilerim ..

hobivakti dedi ki...

Oy oy oy. :))

2 yıl sonra yorum yazmakta varmış. :))

Mutfakta marifetsiz olan ben, eski buzdolabımın karlanma yapması ve yeterli yer olmaması, kabul birazda bu işlerde hevesim olmadığından derin dondurucuya hiç bişey koyamamıştım. Dolayısı ile hiç bir bilgimde yok bu konularda.

Bu sene domates biber koyayım diye düşündüm, googlede arama yaparken sana ulaştım. :))

Bir arkadaşım domatesi ve biberi doğra ikisini bir arada dondur demişti. Ayrı ayrı poşetlemek daha iyisi olacak sanırım. :)

Yorumsuzda geçmek istemedim, anlatım içinde sonsuz teşekkürler.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Murat, geç oldu ama, teşekkür ederim:)

Joul, atlamışım yorumunuzu... Çok teşekkür ederim.

Jabbaw0ckeez, rica ederim. Geç yanıt yazıyorum kusura bakmayın. Teşekkürler.

Hobivakti'm, sayende atladığım yorumları gördüm:)Teşekkür ederim.
Bence mütevazı davranıyorsun... Kim bilir neler çıkıyordur o mutfaktan:)
Ben buzluğuma herşeyi koyarım. Yine domates ve biber koydum. İnce doğranmış maydanoz, hatta rendelenmiş salatalık bile koyuyorum, cacık için. Barbunya fasülye de koy. Çok pratik oluyor. Bezelye ve taze fasülye de koyuyorum. Sadece taze fasülyeyi yarı pişmiş koyuyordum. Diğerlerini hep çiğden. Ama bu sene taze fasülye yapmadım. Domates ve biberi ayrı poşetlersen, istediğin şekilde kullanabilirsin. Ben kırmızı biber de doğrayıp koyarım. Çok seviyorum da:)
Hadi kolay gelsin sana...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...