Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

18 Ağustos 2009 Salı

Tatil Manzaraları


Tekrar herkese merhaba. İki haftalık bir tatilden sonra döndüm, artık buradayım. Döneli iki gün oluyor ama valizlerin açılması, kirlilerin yıkanması, yerleşmesi, ev temizliği derken ancak fırsat buldum.
Güzel bir tatildi. Bu seneki iznimizi memleketimizde, yani Samsun'da geçirdik. Pati de (kedimiz) bizimle olduğu için arabamızla gitmeyi tercih ettik. Pati, biraz huzursuz oldu. Taşıma çantasında durmak istemeyince çıkarmak zorunda kaldık. Zavallı, etrafına şaşkın gözlerle bakıyordu. Kucağımda rahatladı ve biraz uyuyabildi.
Dolu dolu yaşadık tatilimizi, yazacak ve gösterecek o kadar çok şey var ki, hepsini göstermem mümkün değil ama bazılarını sizinle paylaşmak istedim.

Onu rahat ettirmek için elimizden geleni yaptık. Tuvaletini bile hazır tuttuk :) Çok mu abarttık acaba? Ama ne yapalım acemiyiz biz bu konuda... Aslında kediler, tuvaletlerini sekiz saat tutabiliyorlarmış.

Araba durduğu zaman rahatladı, keşfe başladı...


Hava bulutlu yol güzeldi, çok rahat gittik. Sanırım bulutları yanımızda taşıdık. Çünkü iki üç gün dışında hep bulutluydu hava. Denizden faydalanamadık pek fazla. Onun yerine piknik, müze, hayvanat bahçesi ve köylere yaptığımız ziyaretlerle yetindik. Karadenizin meşhur karalahana çorbasından yedik. Hava da yağmurluydu, sıcak çorba nasıl güzel geldi anlatamam.

Köy yolu...

Fındık bahçeleri...

Hayvanat bahçesini gezmek de çok keyifliydi, özellikle çocuklar için...


Batı park. Bu parkta bütün çizgi film kahramanlarının renkli heykelleri var.

Amisos tepesi. Tarihi kalıntılarının yanında muhteşem bir manzarası var.


Sevgi gölünün kuğuları...

Top Tepe piknik alanı...

Samsun'un muhteşem lezzetli döneri...



Tatilimize iki tane de doğum günü sığdırdık, canım annemin ve bitanecik oğlumun doğum günlerini kutluyorum tekrar, sizi seviyorum. İyi ki doğdunuz, iyi ki benimsiniz...

Sevgili Pati Bey, ilgi çekmeyi iyi biliyor...

Peki ben bu tatilde çalıştım mı? Malesef hayır. Ama arkadaşlarımın yazılarını takip ettim zaman zaman. Güzel alış verişler yaptım. Danteller, kurdeleler aldım. Birşeyler yapmayı çok özledim. Malzemelerimi, yünlerimi, boyalarımı, boncuklarımı özledim. Şu ramazanı, bayramı, okul telaşını atlatsak, havalar da soğur yavaş yavaş. Çoluk çocuk okulda, koca işte, sessiz bir ev... Dışarıda yağmur yağarken, sıcak kahveni de alınca yanına, değme keyfine...


12 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hoşgeldin:-) annenin ve oğlunun doğum günleri kutlu olsun.nice güzel senelere...

fotoğraflar çok güzel.Samsun bize çok yakın ama nasip olmadı gitmek.pancar çorbası ve turşular nefis.afiyet olsun.sevgilerimle...

oytunla hayat dedi ki...

hoşgeldin canım :)
tatil iyi gelmiş belli... enerjin hiç bitmesin...

Adsız dedi ki...

hoşgeldiiiinn.. (Yetiş's)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım hoşgeldin...
Maşallah dolu dolu geçirmişin günlerini...
Annenin ve oğlunun doğum günleri kutlu olsun rabbim uzun hayırlı bir ömür yaşatsın....

Nedret dedi ki...

Epey gezecek yeri varmış meğer Samsun'un.Biz Çorum'dan hanımlar topluluğu Rus Pazarı'nı gezmek için gitmiştik seneler önce.Rehberimiz yoktu bilemedik nerelere gidilir.Sadece Körfez Lokantası'nda yediğim pastırmalı pidenin tadını hiç unutmadım:)))
Hoşgeldiniz tatilden.Bu arada biz de kedimizi Marmaris'ten sizin gibi getirdik ama bizimki kustu ve ayni anda altına yaptı.4 aylık daha, virajlara dayanamadı.Sonra da bir uyudu Ankara'da açtı gözünü.

GeCe dedi ki...

hoşgeldiniz belli ki tatil güzel geçmiş resimler çok güzel bu arada patinin resmi beni çarptı, eskiden benim de kedilerim oldu ve en sevdiğim kedi çingene patiye çok benziyor farkı bizimkinin boynunda beyaz bir daire vardı ancak ben tüyleri açısından demiyorum kedilerle çok haşır neşir olanlar kedilerin yüz ifadelerinin farklılığını bilirler işte onun ifadesi çok benziyor bakışı duruşu ve gözleri

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ederim. Ne güzel karşıladınız beni eksik olmayın.
Neduk abla bizimki de 4 aylık. Bende, klimadan korktum çarpılır mı diye. Açmadığımız zaman dilini dışarı çıkarıp, hızlı hızlı nefes alıyordu. Açmak zorunda kaldık klimayı, sonra da hapşırmaya başladı. Neyse ki önemli birşeyi yok. Size de geçmiş olsun. Ne zormuş diyorum, böyle zamanlarda...
GeCe, Pati'nin ifadesini ben de çok seviyorum. Umarım güzel anıları hatırlatmıştır sana. Ara sıra, yeri geldikçe Pati'nin fotoğraflarını yayınlamaya devam edeceğim.
Döndüğüm için hiç üzülmüyorum, pek mutluyum...

marifet23 dedi ki...

aynen dediğin gibi bende bekliyorum işler yolunas bir girsin senin dediğin gibi bende yapmaya çalışacam inşallah tabi

Gönül dedi ki...

Bende Samsun'a Nisan ayında gitme fırsatı buldum.Gerçekten güzel,gezilesi bir şehir.Özellikle Batı Parkı çok eğlenceli bir yer.(Kızım çok sevdi orayı.):))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Marifet23, işler bitmez hobileri sıkıştırmak lazım aralara:) Yorumunu şimdi gördüm ve teşekkür ederim.

Nittaben, Samsun'um güzeldir... Teşekkürler:)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Tarihi tepeyi araştırırken gezi fotoğraflarınıza rastladım.Gerçekten görülmeye değermiş.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İçimden Geldiği Gibi, ben unutmuşum bu yazımı:) Sayende tekrar okuyup hatırladım. Çok teşekkürler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...