Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

8 Şubat 2010 Pazartesi

Bebekler İçin Anı Kutusu

Ben çok seviyorum bu kutu kaplama işini. Yapıyorum ondan sonra karşısına geçip seyrediyorum. "Çok güzel yapmışım" deyip, bir de seviniyorum :)
Nasıl yaptığımı fotoğraflar anlatıyor zaten. Kutuyu kaplamak için yapışkanlı folyo (dc-fix) kullandım. Kullandığım folyo ahşap desenli olduğu için, görüntüsü aynen tahta kutu gibi oldu. Bu sefer kutuyu açarak kapladım. Açmadan da kaplanabiliyor. Daha önce burada açmadan kaplamıştım.

Kapağını ise, desenli, normal kağıtla kapladım. Yapıştırmak için kuvvetli bir yapıştırıcı kullandım. Kenarlarından mandalla tutturup, kuruyuncaya kadar açılmasını engelledim.

Bu şirin ayıcık resimlerini buradan buldum. Ece Aymer'in yaptıklarını hayranlıkla, izleye izleye en sonunda cesaretimi toplayıp, hamurla çalışmayı denemeye karar verdim. Benimki çok acemi işi oldu tabi. Zaten, kızımın oyun hamuru ile yaptım :) Elimde o an, oyun hamuru vardı ve daha fazla bekleyemedim. "Bak bak nereye kadar Serap" dedim ve "bu kutuda deneyebilirim" diye düşündüm. Hamuru açıp, resmi üzerine koydum ve kenarlarından kestim. Benimki oyun hamuru olduğu için çok geç kurudu. Hatta sanırım, çocuklar ellediği için, biraz yamulmuş :) Üzerine, dekupaj tutkalı sürüp resmi korumaya aldım. Aynı işlemi, kutunun kapağına da uyguladım.


Ayıcık resimlerini, silikon tabancasıyla kutunun iki yanına, yapıştırdım. Ne kadar meraklı benim çocuklarım, bakacağız diye ne hale getirmişler. Haberim de yok. Fark ettiğimde, taş gibi olmuşlardı :(

Kapağına ise, küçük bir bebek biblosu ve kurdele yapıştırdım. Tabi ki yine silikon tabancası yardımı ile. Böylece kutuyu tamamlamış oldum.

Bu kutunun sahipleri, Mert ve Doruk Beyefendiler :) Kendileri dört aylık olup, bu kutuda çok değerli şeyler saklayacaklarmış. Saçlarından bir tutam, el ve ayak izleri, anı defteri, belki mis gibi kokan bir çift eldiven veya minik çoraplar. O yüzden bu kutuya hatıra kutusu diyorum :)
Kutuyu boş vermek olmazdı. Ben de zaten annelerine, "atkı ve bere öreceğim bu fındık kafalara" demiştim. Atkı ve bere ördüm, yetmedi patik te ördüm. Tam takım oldu. En sonunda hafta sonu gidebildik de verebildim. Onlar, bir sonraki postumda...

11 yorum:

bahar yorgun dedi ki...

çok güzel olmuş yaaa bende evdeki kutulardan bi dikiş kutusu mu yapsam acaba benimki yetmez oldu

herşeyden azıcık dedi ki...

Gerçektende aynı tahta gibi gözüküyor bütün yapı marketlerine bakıyorum ama hiç güzel kağıt yok:(( sen nerden alıyorsun? Çok güzel olmuş bu arada ellerine sağlık hemde içinde çok anlamlı şeyler saklıyacak.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Bahar'cım yap tabi. Ben önceden atıyordum ayakkabı kutularını. Şimdi kıyamıyorum :) Teşekkür ederim.

Funda'cım, ben bunları Koçtaş'tan almıştım. Beş tane almışım bir gittiğimde :) Daha sonra deri görünümlü, hatta dokusu da deriye benzer olanları gördüm. Onların fiyatı biraz daha pahalı elbette. Yapı market gezmeyi seven birisi olarak, her gittiğimde bakıyorum bunlara :) Teşekkür ederim.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

waowww eğlenceli bir kutu olmuş...ellerinize sağlık

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkür ederim Tiryaki. Bence her çocuğun olması lazım. Benim çocuklarımın da var ama bu kadar süslü değil:(

Yetenek-Sizin, (küçükgüneş) hoşgeldin :) Teşekkür ederim.

Nur dedi ki...

Çok güzel olmuş ve çok temiz çalışılmış :) Özellikle alttaki bebek kartlarına içim gitti resmen :)
Geçenlerde eşime ayakkabı aldık, kutusunu özene bezene eve getirdim ama süslemeye kaplamaya öyle üşendim ki bazen çok tembelim ben..
Elinize sağlık görüşmek üzre.

Beyaz Kkelebek dedi ki...

ay ne tatlı bunlar valla çok beğendim güle güle kullansınlar

aytacrafts dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık,bizde kızıma yaptık geçenlerde bir kutu,oda hatıra kutusu yaptı onu,içinde düşen dişlerine kadar bir sürü şey saklıyor:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nur'cum, sen hiç tembel olur musun? Ben şimdiden meraklanıyorum o kutu nasıl zarif bir hal alacak kimbilir... Teşekkür ederim.

Beyaz Kkelebek, teşekkür ederim.

Aytacrafts, biz çocukken düşen dişlerimizi, balkonumuzun altında bir çatı vardı. Babaannem oraya attırırdı:) Şimdi, oğlumun dişlerini biz de saklıyoruz:) Teşekkür ederim.

Çalışkan Arı dedi ki...

yukarı dğru çıkmayıp aşağı doğru okuyunca ters sıra ile oluyor yorumlar, ama anla işlte.
evet benim bebek bu gidişle "SAYENDE" gelecek yani olacak....

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gelsin fena mı olur. Yanındaki şeker kızın sanırım. O da büyümüş zaten. Teşekkür ederim Arı'cım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...