Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Pis Pati Hain Pati...

Dün ve bugün, kendimi temizliğe verdim. Çoktandır ertelediğim bahar temizliğimi yapıyorum. Öğlen balkona çamaşır asarken, Pati birden bacaklarımın arasından geçip, balkonun kenarına hamle yaptı. Ben daha ne olduğunu anlamadan geri dönüp bir de köşeye doğru koştu ve kaçmaya başladı. İçeriye doğru kaçarken bir saniyeliğine ağzındaki minik serçeyi fark ettim. Hemen elimdekileri fırlatıp, Pati'nin peşinden koştum. Gittiğimde serçeyi bırakmıştı. Amacı onu yemek değil oyun oynamaktı sanırım ama zavallı serçe öyle korkmuştu ki saklanacak yer aradı. Sonra kapının arkasındaki poşetin arkasına saklandı. Hiç sesi çıkmıyordu. Pati sürekli oraya gitmeye çalışıyor, ben ise bir tarafta onu engellemeye çalışırken bir taraftan da "yediğin önünde yemediğin arkanda, kuru mama, yaş mama ne istersen var. Ne istiyorsun zavallı kuştan" diye söyleniyordum. En sonunda Pati'yi dışarı atıp kapıyı kapadım ve serçeyi buldum. Elimde saklayarak mutfağa gittim ve kapıyı kapatmayı da ihmal etmedim. Ben mutfağa girerken saftirik Pati de kapının arkasında kuşu arıyordu :)

Serçeyi bir kabın içine koydum. Damacananın kapağıyla da su verdim. Neden evde damacana kapağı saklıyorum? Çünkü onlarla bu iğnelikleri yapıyorum. Neyse kuşa dönelim. Küçücük kalbi dışarı fırlayacak gibi inip kalkıyordu, çok korkmuştu. Biraz durdu sonra uçmak için çabaladı önce sendeledi sonra çekmecenin kenarına kondu. Ben de uçabildiğinden emin olduğumdan, onu yakalayıp pencerenin önüne geldim. Hemen kaçar zannettim ama yarım dakika kadar parmağımda durdu, etrafına baktı ve öterek uzaklaştı.

İşte hain kedi...

Herkese rezil ettim seni bakalım şimdi ne yapacaksın.


Yalvarma, resimlerini internete verip, herşeyi anlatıp, rezil edeceğim seni.

Bu masum numaraları bırak, birgün kuş avlayacağım diye o balkondan düşeceksin.

Daha önce de bir arı yüzünden fena halde canın yanmıştı. Sinek, arı, kuş hiçbiri kurtulmuyor elinden. Uslu dur biraz...


14 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Marifetli Peri, harikasınız bir hyat kurtulmuş. Yalnız Patinin suçu değilki içgüdüsel bir davranış o da ne yapsın affedin yakışıklıyı poz vermeyide biliyor maşallah.

İğnelikleriniz çok zarif ellerinize emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Ben de Şanslıyı bu kuşlar yüzünden pencereden düşürürüm diye korkuyorum.Neyseki kuşu öldürmemiş.Geçmiş olsun.
Çok güzel bir kedi maşallah.
Sevgiler:)

Adsız dedi ki...

İlahi pericim güldürdün beni akşam akşam:) Hikaye gibi anlatmışsın ya çok mutlu oldum okurken , geçmiş olsun minik kuşa ama iyi olduğuna göre sorun yok olur öyle arada yaramazlıklar;) bu arada iğnedenlikde iyi fikirmiş araya sıkıştırman bir ayrı hoşuma gitti :)
... Sevgilerimle...

Gala Sanatevi dedi ki...

Yaa nasıl da güzel bakıyor. Kıyamammm... Ama o naapsın,bu da doğanın kanunu:))))

biyasimadahagirdim dedi ki...

yaramaz:))) bu bakışla insan kızamıyor da rahatça:D

polly the cook dedi ki...

İnsanın içi acıyor değilmi :( Kuş şimdi iyidir umarım. Yaz geldi bizim kedide açık herhangi bir kapıdan balkona çıkıcak, uçan kargaların peşinden gaza gelip atlayacak diyeödümüz kopuyor...

Sevgiler,

POLLY the cook

polly the cook dedi ki...

İnsanın içi acıyor değilmi :( Kuş şimdi iyidir umarım. Yaz geldi bizim kedide açık herhangi bir kapıdan balkona çıkıcak, uçan kargaların peşinden gaza gelip atlayacak diyeödümüz kopuyor...

Sevgiler,

POLLY the cook

Ayca Karaoglan dedi ki...

Hehehe Pati ve tüm kedi familyası (bizim evdekilerde) maalesef uçan kaçan her türlü börtü böcek kuşa atlayıp, oynama derdindeler. Cipsi bize ilk geldiğinde balkonda bir güvercin kurtarmıştım patisinden. Seninle aynı tepkileri vererek :))) Yediğin önünde yemediğin arkanda, tok evin aç kedisi diye :) Ama derdi başka, yemek değil, kesinlikle oyun oynamak :D Patiyi öpüyorum çok çok :)

Fosi dedi ki...

çok sevimli bir kedi,
sevsem azıcık,yumoş yumoş tüyleri,
suratım binbir şekle giridi,
mimiklerimle seviyormuşum resimden :))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Belgin, içgüdüsel olduğunu biliyorum ama aç olsa anlayacağım yaptığını. Gerçi istese öldürürdü, bırakmış oyun oynamak istiyordu. Zaten sineklere de öyle yapıyor. Yakalayıp bırakıyor, tekrar yakalıyor:)
Teşekkür ederim, sevgiler.

Şanslı'cım, ben de çok korkuyorum. Çok duyuyorum öyle düşenleri. Teşekkür ederim canım.

Jeliboncuk, sonradan ben de çok güldüm. Neyse ki kuşa birşey olmadı. Teşekkür ederim canım.

Çilek'cim haklısın ama ben de o minik kuşa kıyamadım. O da bana kızdı, ben fotoğrafını çekerken poposunu döndü de ben yılmadım çektim fotoğraflarını:) Teşekkürler canım.

Biyasimadahagirdim, zaten öyle kandırıyor bizi. Hele yaş mama istediği zaman ne oyunlar yapıyor:) Teşekkür ederim.

Polly the cook, bizimki biraz tırsık bir kedi. Araba sesi duysa içeri kaçıyor ama belli olmaz tabi çok tehlikeli. Zavallı kuşun ödü patlamadıysa iyidir:)

Ayça'cım, saklanmak istediğinde bizim yatağın altına giriyor. Zaten yemek isteseydi oraya saklardı oysa o bırakmış kuşun kaçmasını bekliyordu ki tekrar yakalsın:) Çok teşekkürler canım.

Fosi'cim, gerçekten sevimlidir kedimiz ama kendisini sadece istediği zaman sevdirir. Yine de bizim elimizden kurtulamıyor:) Teşekkürler.

nalan dedi ki...

yakalarsam eğer burnunu ısırabilirim :)
kuzenimim kedisi hamur eve fare getiriyor. bir bileen sorduk. sadece yemek için değil, mama verdiğimiz için bize teşekkür etmek amacıyla da getirmiş olabilirmiş :)
allahtan sonradan eve fare servisine devam etmedi de şükür !

sesiber dedi ki...

hahahaa çok tatlı bir yazı olmuş, umarım pati okuma biliyordur.

DenDen dedi ki...

Bizim kedimiz yemezdi ama bize getirmişti birgün hediye ediyordu aklınca sanırım annem çok kızdı bir daha yapmadı hatta eve sarı bir muhabbet kuşu aldık sonraları öfkeli öfkeli üstünde gezmesine izin verirdi.
Kediniz muhteşem güzel kedi,

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nalan, Allah'tan bizimki dışarı çıkmıyor yoksa o da getirirdi eminim. Çok duygusal bir kedidir kendisi:) Ama öyle burnunu ısıramazsın, sevdirmez, cool ya:)
Teşekkür ederim.

Sesiber'cim, Pati Okuma bilmiyor ama ona kızdığımı çok güzel anlıyor:) Teşekkür ederim.

Denden'cim, aman getirmesin zaten, istemiyorum hediye falan:) Çok üzüldüm kuşa, ya ölseydi...
Teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...