Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

9 Haziran 2010 Çarşamba

Pindakaas İstiyorum...

Hollanda'da doğduğum için, ben bu tatla çocukluğumda tanıştım. Blogumun adı chicolatta olmasa kesin pindakaas olurdu herhalde :) Türkiye'ye döndükten sonra unuttuk tabi bu tadı. Ya da ben öyle zannediyordum. Ben hamileyken öyle çok aşeren biri değilimdir ama, nedense o zaman da aklıma fıstık ezmesi gelmişti. Hatta, markette görüp almak için yere eğildiğimde kalkamamıştım. Gülmeyin :) çok kilo aldığımdan değil, çok fena bel ağrısı çekiyordum. Aldığım fıstık ezmesinin Calve Pindakaasla alakası yoktu ama idare ettim. O zamandan bu yana 11 sene geçti. Hala Türkiye'de Calve fıstık ezmesi yok. Ya da ben hiç rastlamadım. Calve, duy sesimi...
En sonunda anneme "anne Hollanda'dan gelen olursa ister misin?" diye sordum. O da, orada yaşayan arkadaşlarına söylemiş. Tabi annemi kırmayıp iki kavanoz göndermişler. Fakat malesef gümrükte büyük kavanozu almışlar :( Hainler, hiç olmazsa küçük kavanozu alsaydınız...
Sonunda, küçük kavanoz da olsa, yıllar sonra ben özlediğim tada kavuştum. Evdekilerin sevmemesini umarak beğenilerine sundum :) Kızım beğenmedi, "ohh" derken oğlum ve eşim içine düştü :) Kavanozu kaçırdım onlardan, çünkü kardeşimin de tadıp o günlere gitmesini istiyordum. Neyse ki kardeşime de ayırabildim.

Fıstık ezmesine de post yazılır mı demeyin. Kalorisi de yüksek ama n'apayım seviyorum :)



45 yorum:

dakikadanonce dedi ki...

büyük bir aşk var aranızda desenize.Kavuşmanıza sevindim.
Allah bu gümrüktekileri nasıl biliyorsa öyle yapsın ya. Yatacak yerleri yok bunların.

prenses dedi ki...

bende bimde görüp almıştım hani reçelle birlikte yerim falan diye.ama baktım elimde kaşık kendimi kaybetmişim.şimdi bime gidince görmezden gelmeye çalışıyorum:))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Dakikadanönce, hepsi aynı bunların. Hollanda'da havaalanında almışlar:( Çok teşekkürler.

Tiryaki, sevilmez mi? Ama şu kilolar olmasa... Calve'ninkini daha çok seversin o zaman, çünkü onda hiç şeker yok. Gold'un iki çeşidi var birisi daha şekerli. Ama ikisinde de şeker tadı alıyorum. O yüzden almıyorum onlardan. Belki çok canım isterse alıyorum. Teşekkür ederim.

Prenses, katılıyorum tehlikeli bir ürün:) Teşekkür ederim.

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

aa ne hoş... bende hazır hamileliği bahane edeyim de bi tadına bakayım... işin içine fıstık girince pek cazip gelmemişti bana fıstık ezmesi ama yorumlara bakılırsa iyi bi takipçi kitlesi varmış...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İki dirhem bir çekirdek, tuzlu fıstık ben de sevmem ama bu yer fıstığıyla kavrularak yapılıyor. Allah'ın bir hamileye neler diyorum... Canım sen al tat mutlaka aklında kalmasın. Ya da bu yazıdan sonra ben bütün hamilelere gndereceğim:) Teşekkür ederim.

Dakikadanönce de bebek bekliyor. Hamileler iki oldu:)

Gülen Tezer dedi ki...

Ay bi' de utanmadan kavanozu süslemiş ! Çok fena bir insanmışsın sen! Hem yeniden diyetteyim hem henüz kalktım kahvaltıdan. Çok severim fıstık ezmesini çooook! Ver elime bir kavanoz arkanı dön üç saniye sonra kavanozu boş al :D Sevdiğin tadla yeniden buluşmana çok sevindim Peri'm..
Benim için de ye :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülen'im, ama sen de pofidik ve de sıcacık ekmeğin resmini koymuşsun. Bence güçlerimizi birleştirelim, senin ekmekle benim fıstık ezmem buluşsun bir dahakine:) Çoktan bitti fıstık ezmesi kalır mı hiç, taliplisi çoktu:)

aydilber dedi ki...

nasıl merak ettim fıstık ezmesini yedim bu ondan farlı birşeymi...afiyet olsun...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Aydilber, umarım gelir Türkiye'ye de. Aslında burda olana benziyor ama herşeyin bir ustası var. Ve Hollanda bu konuda usta. Teşekkür ederim.

Krema Tadında dedi ki...

afiyetler olsun küçükken yenilen tatlar unutulmuyor benimde halen bırakamadıklarım var :))

sesiber dedi ki...

Buradakilerin pindakaasla alakası yok. Ben de teyzemler sayesinde çocukluğumda tattım. O zamanlar Nutella da yoktu buralarda. Hele ikisini üstüste sürüp yemek ne güzel oluyor. Bizde de var bu aralar. Çok sık gelip gidiyor bizimkiler. En son kardeşim getirmişti, bitecek diye ödüm kopuyor. Bence de Calve duy sesimizi :)
Bir de peynirleri vardı, kremayla karıştırıp yerdik, hatırlayamadım adını.

Gülen Tezer dedi ki...

Calve bakma bu insanlara, duyma seslerini!
Kilolar ne olacak? Fıstığın direk yağını yiyoruz. Kızlar kendinize gelin. Peri'm, benim masum ekmeciği bu işe alet etmemeliyiz lütfen :P

biyasimadahagirdim dedi ki...

afiyet olsuun:)
eniştemden biliyorum hollandada yaşamış insanların değişik bir damak tadı oluyor. anasonlu siyah bi şeker vardı bi de:) birkaç sene önce gezmeye gittiler bavullarca abur cubur doldurup gelmiş:D

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Krema Tadında, haklısın tatlar hatta bazı kokular bile unutulmuyor. Teşekkür ederim.

Sibel'cim, hıh sen biliyorsun işte tadını, anlarsın beni:) Markette bakıyorum, ne kadar yabancı tat varsa reyonlarda yerini almış ama fıstık ezmesi yok.
Peynir dedin de, Hollanda'dayken burun kıvırdığımız kaşar peynirlerden getirmişlerdi, o da inanılmaz bir tat. Ben bu günlerde diyetteyim ya hep aklıma böyle muzur şeyler gelir benim.
Teşekkür ederim canım.

Gülen'im benim çok haklısın ama ben tamamen Türk halkının minik yavrucaklarını düşünüyorum. Onlar da tatsınlar ama değil mi? Calve getirsin, ben yemeyeceğim söz:) Sen o ekmeciği bana uzatsana şurdan... Açım ben yaa:(

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Biyaşımadahgirdim, ben yazarken yazıyormuşsun sen de:) Evet onu da biliyorum. Adı Drop ona da kardeşim hasta:) Yurt dışına çıktığında alır. Gerçi Çook Şeker'lerde de var artık Drop. Teşekkür ederim canım.

umudunmaceraları dedi ki...

Alırsam kavanozun dibini görünceye kadar elimden bırakamam.Bir süredir bu tür tadlardan uzak duruyorum.Şeker komasına gireceğim yoksa:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Devince, yok canım bu şekerli değil, tuzlu. Ama yine de kavanozun dibini görme arzusu uyandırıyor:) Teşekkürler.

Gülen Tezer dedi ki...

KIZLAR DİKKAT:
CALVE'DEN POSTA ALDIM. BIRAK KIZLARIN YAKASINI DEMİŞLER. PINDAKAAS SOHBETİNİZE BENSİZ DEVAM EDECEKSİNİZ KIZLAR..

Adsız dedi ki...

Serap abla, sen adresini ver ben postayla yollim, ciddiyim.Bosver gumruk islerini.
Tavsiyem: pindakaas'in ustune bal surun...harika oluyor :)
Sevgilerimle Nurdan Koc

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Güle'cim, sensiz olmaz. Ben fıstık ezmesinden de vazgeçerim:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nurdan'cım, canım benim. Barış Amerikaya gidiyor, getirecekmiş bana:) Çok düşüncelisin birtanem çok sağol. Gelen giden olursa annem ister zaten:)

Gülen Tezer dedi ki...

Adresim:... :P Bensiz kilo almanıza gönlüm razı gelmedi döndüm aranıza :D

Fidan Başaran dedi ki...

yapmayın böyle yaaaaaa:)))))
ben şişkoyum zaten,aklıma sokmayın böyle şeyleri:))))))
ilk iş Bim'e gidince bundan almak olacak galiba:))))
yarasın,afiyet bal şeker olsun:)))))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülen'cim, anneme gelmiş bir kavanoz. Bir ara istersen:) Ya da bana getirince senin için de yerim kuzum:)

Fidoş, sanki ben çok zayıfım, ama zaafım var bu tada:) Sen de al, tat aklında kalmasın, ama abartma... Teşekkür ederim.

neval dedi ki...

yazılmaz mı bıraksalar ne nağmeler yazarım çikolataya

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Neval, çikolataya destan yazarım ben de ama tutuyorum kendimi:) Çocuklarım çikolata yerken kaçıyorlar benden:(
Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Selam,
İstanbul Macro marketlerde Calve Pindakaas'ı bulabilirsiniz :)
Ayla D.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ayla Hanım, bu yazımdan sonra, bu aralar Hollanda'dan gelen dostlarımız birer kavanoz getirdiler. Çok mutluyum :) Fakat bu bilgi için de çok teşekkür ederim. Canım çektiğinde bulabileceğimi bilmek hoş oldu. Çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

blogu görünce cok sevindim hollandada yaşamadım ama dayım sağolsun hersene getitirdi tadına doyum olmaz..hollanda peynirini üstüne koyupta yemek ayrı bi tat veriyor..ben türkiyede buldum migrosa bakın derim çığlık atmaya hazırlan orda var hemde 2 çeşit (parçacıklı)(normal)..ve hersabah sütle birlikte mukemmel oluyor sizede afiyet olsun...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Adsız, Migros'a gittiğimde daha dikkatli bakacağım bu sefer. Çünkü daha önce yoktu. Çok teşekkür ederim:)

Efser dedi ki...

Ben de fistıkezmesi hastası biri olarak blogunuzda görünce yazıyı merak ettim.. Şans bu ya Migrosa gidince hemen rastladım ve aldım=)) Normalde Türkiyede yıllardır satılan bir marka vardır.. Onun tadı şekerli ağızda yendikten sonra bir tatlımsılık olur, Calven'inkiyse sadece yerfıstığı tadı var.. Bence çok lezzetli.. Waffle ile denenmeli=))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Efser, ben de seviniyorum Migros'da satıldığına:) Önceden yoktu. Galiba Migros sesimi duydu:) Teşekkür ederim yorumunuza.

Adsız dedi ki...

:)) bende 1 yıl yaşadım hollandada ve unutamadığım tatlardan biridir pindakaas, neyseki gelen giden çok oluyorda yokluğunu çekmiyorum, türkiyede bulamadım, burdakilerle alakası yok, burdakiler tatlı ordaki peynirli fıstık ezmesi tuzlu, harika bir tat

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Adsız, size güzel bir haber vereyim:) Calve Pindakaas Migros ve Carrefour'larda satılıyor artık. Hem parçacıklı, hem de sürülebilir olanından... Çok canım çektiğinde kolayca buluyorum. Fazla tüketmemeye çalışıyorum ama:)
Calve sesimi duydu sonunda:)

Adsız dedi ki...

ekmegin ustune pindakaas ve onun ustunede nutella surdugunuz zaman bir anligina dunya ile baglantinizi unutmusuz olursunuz :) Fistik parcacikli olmayandan da cok guzel batirik yapiliyor :)
Yanliz Drop sekerini yiyen arkadaslara ufak bir uyari veriyim. Drop u bende cok severdim ama icinde domuz gelatini kullanildigini ogrendikten sonra birakdim keza burdaki meyveli sekerler vede Haribo da dahil ...( hollanda da yasiyorum..)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Adsız, ne güzel de anlatıyorsunuz:) Burada da satılıyor artık fıstık ezmesi. Çok mutluyum o yüzden. Gerçi fazla tüketmemeye çalışıyorum ama eşim ben seviyorum diye aldı yine geçen gün:)
Amanın! Drop şekerini kardeşim çok sever:( Ama artık yiyemeyecek... Ben pek sevmezdim ama yemişliğim vardır. Bilmeden yedik, Allah affetsin...:(

Adsız dedi ki...

Belki kıskanacaksınız ama su anda pindakass diyorum :D harika bişi bu :D

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Adsız, eskiden olsa kıskanırdım belki ama artık Türkiye'de de bulunabiliyor. Ve bana Hollanda'dan da geldi. Şu anda mutfakta duruyor:) Afiyet olsun size:)

Adsız dedi ki...

Marifetli Peri Afiyet seker bal olsun :)
Turkiyede de artik bulunabilmesi guzel olmus onlarca siseyi izinde turkiyeye tasimaktan kurtuldum :) Simdi sira Hollanda peynirinde :)

Gelatine olayinda ise bizler burda bayagi zor duruma dusuyoruz. Aldigimiz veya alcagimiz her urunu dikkatli incelemek zorunda kalabiliyoruz..

Bu arada bende az once kahvaltida Pindakaas yedim :D :D

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Adsız, çok teşekkür ederim :) Ah bir de kalorisini düşünmeden yiyebilsem...
Ahh nasıl özledim Hollanda kaşar peynirini. O kaşar peynirini yemeyenler kaşar peyniri yedim diyemezler bence :)
Maalesef haklısınız, içeriğini okumadan alış veriş yapmak zor.
Afiyet olsun, sevgiler...

Unknown dedi ki...

Bende yeni denycm bir arkadaşım çok zatifsin ye kilo aldırır dedi 😂😂😂😂😂

Unknown dedi ki...

vita dor pindakaas a benziyo mu calvenin tadı. ben de vita dor arıyorum ama yok. parçacıklı ve tuzlu.

Unknown dedi ki...

Fıstık ezmesi sevenler grubu gibi olmuş ne hoş😊biz de çocuk yaslarda tanıştık bu güzellikle.Sağolsun ablam enistem Hollanda'dan gelirken getirirlerdi.Bayılirdik..tabii burda bulmak ne mümkündü
Ama şimdi Calve ve Jif marka olankar migros ve macro centerlerde satılıyor.Hatta indire girdiğinde ben üçer-beşer alıyorum..🥰 çocuklar gülüyorlar halime..sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Nesrin

Unknown dedi ki...

Bende çok seviyorum ama sadece calvenunkini İstanbulda migros ta buldum. Bakırköyde biryerde var. Ordakide şekersiz bal sürünce çok lezzetli oluyor. Ooff canım nasıl istedi. Yarın ilk işim migros gitmek😃

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...