Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

18 Haziran 2010 Cuma

Tatilin İlk Faaliyeti

Karneler alındı bugün. Oğlum yine yüzümüzü güldürdü ve takdir getirdi. Artık o altıncı sınıfa geçen kocaman bir ÇOCUK... Kızım ise anasınıfını bitirip artık birinci sınıfa geçti. Onlar tatile girdi ama benim mesaim şimdi başladı :) Onları evde, üstelik bir arada ve sıkılmadan tutmak, "anne canım sıkıldı" sözünü sürekli duymamak için, faaliyet planlarımızı yaptık. Daha önce burada bahsettiğim üzere, kızım ve oğlum hiç anlaşamıyorlar. Neyse ki oğlum kitap okumayı çok seviyor da, arada bir ortadan kayboluyor :)

Tatil programımızda piknik ve kır gezilerimiz mutlaka olur. Böyle yerlere gittiğimizde de çocuklar bir süre sonra sıkılabiliyorlar. Yanımıza mutlaka internetten çıkardığımız resimleri ve boya kalemlerini de alırız. Gerçi bir süre sonra, onların başladığı resimleri tamamlarken buluyorum kendimi :) Hem de büyük zevkle...
Başka bir tavsiyem de, küçükler için hazırlanmış olan etkinlik kitapları var. Onlar da kurtarıcı oluyor. Bu kitaplardan burada bahsetmiştim.



Bu kalemlikleri kızımla birlikte yaptık. Pati'nin yediği mama kutularından bazılarını atmamış, bir kısmına çiçek ekmiştim. Bunu ise kızım kalemlik yapmak istedi ve desenini kendisinin seçtiği bir yapışkanlı folyo ile kapladık. Hızımızı alamayıp bir de, kulak çubuğu kutusunu çıkardık aradan:) Başka bir yapışkanlı folyo ile de kalpler kesip üzerine yapıştırdık. Ben bu yapışkanlı folyoları çok seviyorum ve her gittiğimde bir deseni beğenip alıyorum. Fakat kızım o kadar renkli desenin içinden bunu beğendi :)
Bu yapışkanlı folyo ile ilgili daha bir çok projem var. Hepsini tek tek yapıp yayınlayacağım. Hele bir tanesi var ki tam bir bomba, beni bekleyin lütfen :)

Karneler nasıl olursa olsun, onlar da artık dinlenmeyi hak ediyorlar. Tatillerini en güzel, en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamalıyız.
Hepinize, hepimize iyi tatiller...

13 yorum:

Fidan Başaran dedi ki...

tebrikler:))))))
kutular çok asil duruyorlar,
çok beğendim
ellerine sağlık

Banuca dedi ki...

Ne mutlu sana ki başarılı ve yetenekli çocuklar yetiştiriyorsun, ne mutlu çocuklarına ki senin gibi ilgili ve yetenekli bir anneleri var, ne mutlu bana ki senin gibi bir blog dostum var :))
Kutular çoook şık, ,k,n,z,n de ellerine sağlık.
Yeni projeni merakla bekliyorum....

Nedret dedi ki...

Kızınızın eli değmiş de ondan böyle güzel olmuşlar:))) Sevgiler.

sibel dedi ki...

Ah canım daha çok başındasın,Allah çocuklarının başarılarının devamını getirsin.Bir haftadır bizde final sonuçlarını bekliyorduk oğlum kimya mühendisliği 4. sınıf,bugün sonuçlar açıklandı çok şükür hepsinden geçmiş ,inşallah sende çocuklarının üniversite diplomalarını almalarına da sevinirsin...Zaman öyle çabuk geçiyor ki...sevgiler.

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Anne-kız çok güzel bir çalışma yapmısınız, ellerinize sağlık. Bu arada kızın da zevkliymiş annesi, sevgiler...

Jaensue dedi ki...

Cocuklarla bu tarz etkinlikler yapmak çok guzel birsey kerkes tum anneler babalar yapsa:)Kutular ise harika otesi olmus çok begendim ellerinize saglik:) Konserve kutularini degerlendirme gibi bi takintim var benim de atiyorum bi kenara sonra çikarip çikarip susluyorum:)

Nilgün Komar dedi ki...

şekerimm oğluşunu tebrik eder başarılarının devamı dilerim..

kutularda harika.. ellerinize sağlık.. bayılıyorum bu tenekeleri geri döndürmeye :))

Adsız dedi ki...

hani bir söz vardır boynuz kulağı geçer...ikiside birbirinden yetenekli çok güzel olmuşlar elinize sağlık çok öpüyorum sizleri.....y.y

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fidoş, teşekkür ederim canım.

Banuca'cım, ne güzel düşünceler bunlar. Çok mutlu oldum. O bomba projemi görünce sen de yapmak isteyebilirsin. Daha tam bitmediği için yayınlamıyorum. Biraz zaman alabilir ama sana haber veririm:) Çok teşekkür ederim.

Nedret Ablacım, beğenmene sevindim. Kızım da beğendi. Mutlu olyor böyle O'nunla birşeyler yapınca, meraklı zaten:) Çok teşekkürler.

Sibel'cim, daha çok yolumuz var, doğru. Aynı annemin söylediklerini yazmışsın:) Senin de gözün aydın. Bundan sonra da başka bir koşuşturma başlayacak sizin için. Umarım istediği gibi bir iş bulur hemen. Teşekkür ederim.

Sibel, çok teşekkürler. Zevklidir benim kızım:)

Jeansue, birlikte birşeyler yapmak ikimizin de hoşuna gidiyor. Ben boş durmayı sevmiyorum, O'nun da sürekli canı sıkılıyor:) Konserve kutuları, karton kutular, kavanozlar, bunlarla uğraşmak zevkli oluyor. Çok teşekkürler.

Çelebi'cim, ben de seviyorum. Daha boyamayı ve peçete tekniğini deneyeceğim. Çok teşekkür ederim canım.

Yasemin'cim, bekle Yade'nin odasına da kırmızısını yapacağım. Teşekkür ederim.

dokuzuncubulut dedi ki...

Tebrikler Marifetli peri... tabii küçük hanımın zevkini ve emeğini de göz ardı etmemek lazım...
Anne-kız hem keyifli zaman geçirip, hem de ne güzel şeyler hazrlamışsınız...
Ellerinize sağlık.
Sevgiler...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Dokuzuncubulut, teşekkür ederim. Zaten ben istemesem de çok yardımsever çocuklarım var, herşeyin içindeler:)O yüzden ben birşeylerle uğraşırken Onlar'a da faaliyet bulmam gerekiyor:)

ordan burdan heryerden herşeyden dedi ki...

çok güzel olmuş zaten kalp olan herşeyi seviyorum ben ..o yapışkanlı folyo dediğiniz malzemeyi nerden alabiliriz acaba

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ordan Burdan Heryerden Herşeyden, yapışkanlı pvc ruloyu yapı marketlerden bulabilirsiniz. Çok çeşitli desenler var. Benim çok sevdiğim bir malzemedir. Çok kullanırım:) Çok teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...