Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

15 Şubat 2011 Salı

Romantik Mumluk



 Sevgililer gününe yetişmedi bu yazım ama zaten o güne özel de yapılmamıştı :) Yine de bence çok romantik bir çalışma oldu. Kelebek, dantel, taş ve mum... Daha ne olsun :)
Sergun'un  burada paylaştığı kelebekleri görünce, ve bu yazılı kağıtlardan aradığımı söyleyince, hemen bana gönderdi sağ olsun...
Fikri de zaten Ece'nin Kanal B'deki programından almıştım. Her çarşamba günü saat 14:10'da...
Çok güzel anlatıyor ve çok güzel fikirler veriyor. Teşekkürler Ece'ciğim. Senden görüp yaptığım için, oğlum bana "kopyacı" diyor :)
 
Böyle bir damacanayı nereden bulurum, diye düşünürken, geçen yaz piknik dönüşünde, babasının bütün ısrarlarına rağmen, oğlumun bırakmayıp eve getirdiği, bu kocaman şişe geldi aklıma.  Laf aramızda, ben de bırakmasını istememiştim :) Anlayacağınız, ailece çöpçüyüz biz :)
Gerçi daha sonra, Koçtaş'ta Ece Aymer'in  kullandığı damacanalardan da gördüm ama almadım. Çünkü zaten  yapmıştım :) Mini cam damacananın fiyatı 9,90TL. idi.


Eski görünümlü, yazılı kağıttan, arkalı önlü fotokopi çektirdim. Kelebek şablonu kullanarak, küçüklü büyüklü kelebekler kestim ve bunları doğal iple birbirine bağladım. Evde bulunan dantellerimi de şişenin etrafını saracak şekilde kesip, hayalet ip ile (misinaya benzer fakat daha ince bir ip) diktim. Şişenin içine tatillerde topladığımız taşlardan uygun renkte olanları ve yaptığım kelebeklerden iki tanesini attım.
Mum yakıldığında akıp şişeyi kirletmesin diye de, mumun altına tül kullandım. Ece de dantel kullanmıştı. Şişenin ağız kısmına da doğal ip sarıp, kalp ve kelebeği bağladım.


Çok farklı şekillerde de tasarlanabilir. İnciler, pullar kullanılabilir. İçine dekor amaçlı kullanılan cam taşlar atılabilir. Daha eğlenceli renkli olsun diye, dantel yerine  puantiyeli veya pitikareli kurdeleler olabilir. Gül desenli pastel renkli kumaşlarla da sarılabilir.
Basit bir çalışma ama ben çok severek yaptım. Henüz mumu yakmadım, sadece dekoratif amaçlı kullanıyorum.

Dün okulların ikinci dönemi başladı. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Dün aynı zamanda, hem mevlit kandili hem de sevgililer günüydü. Kandiliniz mübarek olsun. Sevgililer gününüz de kutlu olsun :)
Bir de bu ara misafirlerim var. Samsun'dan kayınvalidemler geldi. Bana biraz müsade :) 

56 yorum:

herşeyden azıcık dedi ki...

Çok güzel olmuş Perim ellerine sağlık iyiki bırakmamışsınız şu evleri bir elden geçirsek türkiyenin toplam çöp sayısına oluştururuz zaten :)) Benim oğlanlar odama girdilermi özelliklede büyük bir dolabım var onu açtılarmı kendilerini kaybediyorlar:)) Atsak çöpte kalacak vatana millete iyilik yapıyoruz işte daha ne olsun:)) Doğanın yengesi kanatlarımız altında:) Kandilini en içten dileklerimle kutluyorum daha nicelerine inşallah sevgiler.

sergun dedi ki...

programı izleyemiyorum ama sayende görmüş oldum nasıl kullanıldığını:)

zeynep bayram dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel olmuş.bende gördüm o damacana şişeden ama almadım ,evde zaten yığınla şişe stoklamıştım.bizim gibiler etrafına aynı gözle bakıyor diymi?
ama bende istiyorum o kağıtta...

Nilgün Komar dedi ki...

çok cici!!!!!

Fikirlopedim dedi ki...

Harika bir uyum olmus. Aklima yine benim acayip fikirlerden geldi görünce:=))

Benim Avrupali arkadaslarim cok seviyor böyle hediyeleri, yeni evlenen patricia'ya ne götürecegimi buldum ilk ziyaretimde, sayende.

Tesekkürler, emegine saglik. Fikir icin Sevgili Ece Aymer'e ve o güzelim kagitlar icin de Serguna da tesekkürler.

Saygimla can.

Unknown dedi ki...

Sevgili Marifetli Perim, çok zarif ve şık olmuş ellerinize emeğinize sağlık.Sevgi ışığınız hiç sönmesin sevgiyle kalın...

eli dedi ki...

yapilacaklar listeme eklemicem, en basa alacam :). bir romantik mumluk ta benden bekleyin.

sevgilerimle eli

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Funda'cım, ne güzel yorumunu okumak. İyileştin mi artık?
Canım çok haklısın. Zaten o şişeyi göle atmışlardı. Doğayı kirletiyorlar, bizim de içimiz elvermedi:) Benim çocuklar da alıştı, birşeyi çöpe atmadan "anne sen bundan birşey yaparsın" diyorlar:) Teşekkür ederim güzel arkadaşım. Senin de kandilin kutlu olsun.

Sergun'cum, tekrar teşekkür ederim canım.
İsteyenlerle paylaşabilir miyim Selda'cım, izin alayım senden:)

Zeynep'cim, aynı telden çalıyoruz işte:) Teşekkür ederim canım. Sergun izin verirse sana gönderirim canım:)

Nilgün'cüm, teşekkür ederim:)

Fikrilodim'cim:) çok sevindim hediye fikri verebildiğime... Doğrusu ben de çok sevinirdim böyle bir hediyeye. Teşekkür ederim canım:)
Sevgiler.

Belgin'cim, çok teşekkür ederim canım:) Aynı dilekleriben de senin için diliyorum.
Sevgiler.

Eli'cim, hemen yap, çok zevkli, çok kolay. Aynı şişeden iki tane varsa, ya da buyüklü küçüklü iki tane yaparsan daha hoş olur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim canım:)
Sevgiler.

ÖZLEMCE dedi ki...

ellerine sağlıkk.çok güzel olmuşşş.çok beğendimm

neval dedi ki...

ne romantik bir obje olmuş.

Filiz dedi ki...

inanılmaz şık bir çalışma olmuş canım,eline koluna sağlık..ah şu danteller,üzerine konduğu herşeye bir romantizm katıyor..çok beğendim..iyi günlerde kullanmanı dilerim..

meralhobiart dedi ki...

Sevgili arkadaşım yine harika bir iş çıkarmışsın çok şık ve dekoratif olmuş ellerine sağlık. Canım seninde kandilin mubarek olsun ve sevgililer gününüde kutlarım sevdiklerinle bir ömür mutlu ol.
sevgiler.

CREATIVE KHADIJA dedi ki...

Thanks for sharing this nice idea..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Özlemce, teşekkür ederim canım:)

Neval, çok sevdim ben de. Teşekkür ederim:)

Filiz, danteller çok zarifler... Çok teşekkür ederim canım:)

Meral'im, teşekkür ederim canım bütün güzel dileklerine. Beğendiğine de çok sevindim:)

Creative Mind, I thank you for comments...

Fikirlopedim dedi ki...

Tarafimdan mimlendin(iz). :)

Karar senin.

http://fikirlopedim.blogspot.com/2011/02/yine-mimlendim.html

Saygimla.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çok güzel olmuş.Ba yıl dım.
Sevgiler:)

biyasimadahagirdim dedi ki...

çok şık olmuş tuttum bu fikri;)

Filiz dedi ki...

ben bunu yaptığı programı izlemedim, ne zaman yapmıştı bunu? sen çok güzel yapmışsın ama, bu kelebeklere bayılıyorum zaten, yabancı bloglarda çok görüyorum, neler neler yapıyorlar, güzel günlerinde kullan, oğluşunada söyle biz kopyalamıyoruz, esinleniyoruz :)))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fikrim-lopedim, teşekkür ederim canım:)

Şanslı'cım, teşekkür ederim canım:)
Sevgiler.

Biyaşımadahagirdim, canım benim, sen daha güzellerini yaparsın eminim. Teşekkür ederim:)

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş peri ellerine sağlık

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Filiz'cim, aynı anda yorum yapmışız:) Tam tarihi hatırlayamıyorum ama 3-4 hafta önce olabilir. Kanal B'nin arşivinden izleyebilirsin. Oğluma söyledim zaten, herkes birbirinden esinleniyor ve ben kimden gördüğümü yazıyorum dedim. Neyse sonunda ikna oldu:) Teşekkür ederim canım:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Pınar'cım, ay çok hoş, yine aynı şey olmuş:) Ben yazarken göndermişsin sen de:) Çok teşekkür ederim.

Nur dedi ki...

Oyyy diyorum bende yapıcaktıııım :D ama süper iş çıkarmışsın inan kendim yapmış kadar hoşuma gitti çok hoş çook, eline, aklına, fikrine sağlık perim.
Ece hanım'ın programını ise izlemek kısmet olmadı bana hiç, ama bu kelebekleri kullandığı bir dolabı vardı blogunda kapak kısımları sanırım pazen tarzı bir kumaştandı ve ben bayılıp bitip, tükenip, erimiştim çünkü aynı tarz beyaz bir dolabım var tam 4 yıldır atıl bir vaziyette beni bekleyen ama eski cesaretim yok boyayamıyorum uğraşmak ama bu kelebekleriniçok beğenmiştim nerde kullansam diye bisüre düşündüm ve buldum uygulayacağım yeri ama uzun bir zamandır da kıvranıyorum çünkü malzeme bu-la-ma-dım.
Sergünden bende istesem nasıl olur :) şöyle bu kağıdın notalıları da olurdu.
Neyse kısacası içim gitti içim içim, muhteşem olmuş tekrar eline salık...
Öpüyorum.

özlemnitta dedi ki...

Mükemmel olmuş gerçekten.Uğraşmışsın ama değmiş.Çok güzel ve orjinal duruyor.Ellerine sağlık:)))

***tasanart*** dedi ki...

süper olmuş canım.

yasmin dedi ki...

harika olmuş bayıldım..ellerine sağlık..
danteli bağlamak yerine,üstüne ayrıca bir fiyonk yaparak silikonla yapıştırırsak sanki daha dolgun durur gibi..:) sadece bir fikirdi..
AYRICA...
BEYAZ MATRİX BOYA KALMAMIŞ HİÇBİRYERDE BULAMIYORUM.:))) OKUYAN GİDİP ALMIŞ GALİBA..:))

Unknown dedi ki...

Ece hanimin bu programi hangi hafta programi.Arsivden bi turlu bulamiyorum.Bende kelebekler yapmak istiyorum. nasil yapacagimi bilmiyorum. Martha stewart in sablon makaslari var. direk kelebek stamp yapiyordu biliyorum. oyle bisi mi lazim ?

hobivakti dedi ki...

Woow harika olmuş. :) Ellerine sağlık.

Peki yazılı kalbi nereden buldun. :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nur'um, çok hoşsun, çok teşekkür ederim:) Ben en çok o atıl durumdakilerin değişiminden hoşlanıyorum zaten. Sen de yap da ben de bakıp keyifleneyim.
Canım ben de haber bekliyorum arkadaşımdan izin verirse isteyenlere göndereceğim:)
Seldaaa, duydun mu isteyenler çoğaldı:))
Notalı da çok güzel olur ama canım.
Sevgiler, öpüyorum seni.

Sihirli Günce, aslında çok uğraşmadım. Çok zevkle yaptım. Bir kaç şişe daha olsaydı bu formda be şeffaf, onlar da kurtulmazdı elimden:) Çok teşekkür ederim canım.

Tasanart, teşekkür ederim canım:)

Yasmin, aslında o ortadaki ince danteli koymak konusunda tereddüt ettim. Çok sade abartısız birşey olsun istedim. Daha geniş bir dantelim olsaydı tek parça koyardım. Ama cıvıl cıvıl bir şişede fiyonk mutlaka kullanırım. Çok seviyorum. Çok teşekkür ederim canım.
Boyalardan bir tanesini ben aldım:)Misafirlerim gidince, deneme yapacağım.

Şebnem'cim, sen söyledikten sonra arşive baktım. Buraya eklerim diye düşünmüştüm ama yok gerçekten. Arşivde 12. Ocak yok. Sanırım o gündü.
Kelebekleri şöyle yaptım; yazılı kağıttan arkalı önlü fotokopi çektirdim. Sonra kendim bir kelebek resmi çizdim kağıda. Bunu internetten de bulabilirsin. Onu kalıp olarak kullandım ve kelebekleri makasla kestim. Birkaç tanesini üst üste koyup (büyüklü-küçüklü) iple bağladım.
Teşekkür ederim canım.

Hobivaktim, teşekkür ederim canım:) Kalbi yazmamışım değil mi?:) Onu da yazılı kağıdımdan kestim ve delgeçle deldim.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Arkadaşlar Sergun'dan da izin çıktı:) isteyenlere kelebeklerde kullandığım kağıtları göndereceğim. Lütfen mail adreslerinizi gönderin.
Sevgiler...

Ece Aymer dedi ki...

Sevgili Marifetli Peri,
Atölyede herkes seni söylüyordu..."Gördünüz mü Ece hanım?, Marifetli Peri güzel şişeyi süslemiş..."diye...Ancak bugün bakabildim...Ellerine sağlık, çok çok çok güzel olmuş...Bu şişe meselesi o kadar tutuldu ki, ben de hayret ettim nasıl oldu diye...TRT1'deki Güldem hanım beni zorladı...Programa katılmadan önce, "Ece hanım, aman pratik ve güzel birşey olsun, yılbaşı günü bile evde yapılabilsin" deyince, atölyede karşımda bu damacana duruyordu, baktım baktım "hadi, bu şişeyi süsleyelim" dedim ve gece 9.30'da Tepe Home'da elimde damacana mum bile aradım!!!!
Bütün bu yaptığınız güzellikleri gördüğümde o kadar mutlu oluyorum ki, sizlere, dünyanıza, güzel evlerinize, en azından uzaktan da olsa fikirlerimle birşeyler katabiliyorum ya, sizlerde son derece alçak gönüllülük gösterip adımı anıyorsunuz ya, yok benden mutlusu....Haftaya büyük olasılıkla İstanbul'dayım, vaktim olacak gibi olursa sizlerle görüşmekten çok mutlu olacağım...Çok öpüyorum...Bu arada bir tek şişe değil, bu blogdaki herşey çok güzel....

Unknown dedi ki...

Ece hanimin 12 ocak programi icin mail attim. Lutfen sizde atin ki eklesinler.Benden biktiklari kesin. surekli mail yagdiriyorum.. :)
Tesekkurler..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sevgili güzel Ece'm,
Yorumlarınla beni nasıl mutlu ediyorsun bilemezsin. Çok teşekkür ederim heşey için...
Ben bu çalışmanı Kanal B'de gördüm. Mum arama hikayeni de orada dinlemiştim:) TRT'de sabun yapmıştınız birlikte. Biraz kalabalıktınız o gün programda ve yetişmedi sanırım:)
Sen bütün övgüleri hak ediyorsun Ece'ciğim. Yüzün gibi kalbin de çok güzel senin...
Umarım haftaya burada olursun ve fırsatın olursa, seni tekrar görmekten çok mutlu olurum.
Sevgiler.

Şebnem'cim, iyi fikir, gidip mail atıyorum şimdi:)

Reyes ♥El telar de mi abuela♥ dedi ki...

mARAVILLOSO!!!!!
Adoro a Ece Aymer!!!
Saludos desde Tenerife.

Marta dedi ki...

Precioso trabajo, yo tambien adoro a Ece Aymer.
Besitos desde España

Online Decoration dedi ki...

Sevgili Marifetli Peri, "Dekoratif Elişleri" köşemizin bugünkü konuğu olarak bloğunuz ve çalışmalarınız hakkındaki yazımızı yayınladık. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sevgilerimizle güzel bir hafta dileriz.
http://www.dekorguru.com/2011/02/marifetli-periden-ev-gelistirme.html

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Reyes "El telar de mi abuela", bienvenidos, muchas gracias :)

Marta, bienvenidos, muchas gracias :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Dekor Guru, şimdi sayfanızdan geliyorum. Blogum hakkında yazdığınız güzel iltifatlara çok teşekkür ederim. Tamda, blogumda kendimi yansıtmak istediğim gibi yansıttığımı anlıyorum yazınızdan.
Güzel sözleriniz ve çalışmalarımı beğenip sayfanızda yer verdiğiniz için tekrar teşekkürler.
Sevgiler.

Serap

Fikirlopedim dedi ki...

Dekor Guru'nun konugusun bugün tebrik ederim sevgili Serap.

GÖNÜL dedi ki...

sevgili marifetli peri çok şık ve romantik bir çalışma sevgiler:))))

ibegum. dedi ki...

ben de şişenin içine birkaç potpori yaprağı falan atıyorum,sarılı yeşilli ki odama uysun diye:) blog süper,benimkine de beklerim:)

http://thebeehivee.blogspot.com

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İbegüm, o da güzel fikirmiş. Teşekkür ederim:)

tarchinbyseden dedi ki...

çok naif, çok hoş olmuş, eline sağlık. Ben de bu akşam kırlangıçlısını yapayım bari :) hafta sonu istanbula kırlangıç aşığı arkadaşıma giderken götürürüm :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Seden'cim, kuşlu da çok güzel olur. Sen daha güzelini yaparsın eminim canım. Teşekkür ederim:)

Zeynep'in Evi dedi ki...

Merhaba,
herkes kadar bende bayıldım bu güzel şişe süslemesine, yalnız bir kısmını anlayamadım şu kelebekleri a4 çıktısı alarak mı yaptınız yoksa farklı bir kağıda mı bastınız?
çünkü sergundakiler aynı boyuttalar fakat sizinkliler sanki kalın bir kağıt gibiler ve irili ufaklılar..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Zeynep, öncelikle hoşgeldin:) Beğenmene çok sevindim, çok teşekkür ederim. Kelebekleri, Sergun'un gönderdiği, yazılı kağıtları A4 kağıdın biraz daha kalınına arkalı önlü çıkarttırarak yaptım. Düz kağıda iki boy kelebek çizdim, kestim. Bunu şablon olarak kullanarak, yazılı kağıttan kestim. Yani Sergun'un yayınladığı kelebeği kullanmadım. Çünkü arkalı önlü çekildiği için, üst üste denk gelmeyecekti.

Fidan Başaran dedi ki...

serapcımmmmm,
çok şahane olmuşşşşşş
çok beğendim
sen nasılsın,iyi misin?
çok öptüm seni

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fidoş'cum, canım. İyiyim, annem geldi, onunla birlikteyim şimdi:)
Beğendiğine sevindimi çok teşekkür ederim. Ben de seni merak ediyordum canım... Öpüyorum güzel yanaklarından.

► Hobihane ◄ dedi ki...

çok şık olmşyaa bayıldm :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Güzelce, çok teşekkür ederim:)

figen abla dedi ki...

vay vay vayyy :))))
şişe bir sanat eserine dönüşmüş..vallahi hayran kaldım....
canım benim yaa..sen bi tanesin :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Figen ablacım, çok teşekkür ederim. Şımardım ama:)
Sen de bir tanesin...

Elmas Kalkanlı dedi ki...

Serap hanım mergabalar,

O kadar güzel olmuş ki harika, ellerinize sağlık...Ben de bir kermes için çeşitli objeler hazırlıyorum. Böyle bir mumluk da çok hoş olur. Kelebekli resimden bana da gönderir misiniz acaba. Teşekkürler.

elmasozmimar@gmail.com

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Antep Gelini merhaba,
Yorumunuzu yeni gördüm. Hafta sonu şehir dışındaydık çünkü. Çok teşekkür ederim:) Hemen gönderirim size de. Hele ki kermes için hazırlıyorsunuz ya, seve seve...
Bir fikir de vereyim size, böyle şişe bulmak her zaman kolay olmuyor. Küçük kavanozlardan da yapmıştım benzer şeyler. En iyisi link vereyim siz bakın:)
Kolay gelsin.

http://chicolatta.blogspot.com/2010/04/mavi-kus-orgu-kampanyas-bolum-4.html

http://chicolatta.blogspot.com/2010/02/kolay-mumluk.html

Elmas Kalkanlı dedi ki...

Çok teşekkürler. Haklısınız bu şekilde yapmak daha pratik olacak. Sonuçta kermeste satılacağı için ne kadar ucuza mal edilirse o kadar iyi olacaktır. Sevgilerimle,

LeylaK dedi ki...

Böyle cam şişe ve kavanozları çok seviyorum, çok hoş olmuş :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...