Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

29 Haziran 2011 Çarşamba

Boncuk İşledim Ne Yapacağımı Bilemedim :)

Boş durmayı sevmiyorum ya, illa ki elimde bir uğraşım olacak. Ben de elimdeki kum boncukları değerlendirmek için başladım. Ne yapacağıma karar vermem zor olmadı. Kolay bir şey olsun istediğim için şal deseni çalışmak geldi içimden :) Beyaz boya kalemiyle ana hattını çizdikten sonra, diğer kısımlarını doğaçlama olarak işledim.

Kasnağa siyah tülümü gerdim ve tüm boncuklarımı  yanıma aldım. Boncuk iğnesi kullanarak ve iğneye 2-3 boncuk alarak ve de arkasının da temiz olmasına dikkat ederek işledim.

Çok zevkle işledim, yine yapmayı düşünüyorum ama bununla ne yapacağımı bilemedim. Daha ilginç bir fikir gelmezse aklıma ve de becerebilirsem, siyah bir t-shirtümün sırtına monte edip, sonra arkasını oymayı düşündüm. Yaparsam, güzel de olursa paylaşırım, yoksa bu da burada böyle bir şal deseni örneği olarak kalır :)



 Akıl akıldan üstündür. Sizlerin de aklına değişik fikirler gelirse ve benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum... 

29 yorum:

projecantasi dedi ki...

Bence, kasnağın etrafından sarkan kumaşları kesip, bir tabak öertüsü olarak kullanabilirsiniz. Balkondaki masada içinde kirazlar olan kaseyi kapatmaya yarayabilir. Kasnak yerine lastik de geçirilebilir.
Ya da kasnaklı halde pencereye asabilirsiniz.

nrhnmrl dedi ki...

Ellerine sağlık sağlık Serapcım tişört güzel fikir benim de aklımdan bi kot güzel yakışır diye geçti ama sen daha iyisini bilirsin.Ama sonucu göster bize

Unknown dedi ki...

abajur kasnağına gerdirseniz şık egzotik bir abajur olur mu acaba

Nedret dedi ki...

T-shirt fikri iyiymiş. Çok güzel olmuş:))

Ayca Karaoglan dedi ki...

Pericim, ellerine sağlık :) Kasnakla duvara as :)

♥♪♫♥SEMA♥♪♫♥ dedi ki...

çok hoş bu..gerçekten..bu en güzel örtü olur bence..yani yeteri kadar kumaşın dört köşesi ve kenarları böyle işlenip ortası boş kalsa mesela benimde böyle bir örtüm olsa..ayıla bayıla kullanırım valla..ellerine ağlık..dikdörgen şekilde kumaşa işlenip runner gibide kullanılabilir aslında..:)

fiamma dedi ki...

Tişört veya siyah bir pantalonun diz üstü kısmına aynı şekilde hoş durur. Yine siyah bir kumaş portföy de yapabilirsin. Ne yaparsan yap paylaş ama merak ediyorum ben:)

meralhobiart dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık, tişört fikri bence de güzel:)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık pano olarakta kullana bilirsin
sevgiler

zeynep bayram dedi ki...

canım boş duramıyorsan benim yarım işlere bir el at:))
bence öylece bırak ,iki kenarından kurdale yapştır sonrada fiyonk yapıp duvarına as,süper olur:)

MİRAY TAŞKIRAN dedi ki...

Pericim sakın boş durma ;) Benim gibi.. :D ..

Bence diğer arkadaşların fikirleri çok hoş, ama benim de bir fikrim var:
El işlemesi,boncuk işlemesi bence çok özel.Yani kasnakla asmak güzel ama zamanla solup,deforme olma riski var.El emeklerini koruma altına almalıyız diye düşünüyorum.Göz nurumuz sonuçta ;)Buna benzer yeni bir çalışmam var, bitirdiğimde bloğumda yayınlayacağım. Nacizane fikrimi sizlerle de paylaşmak istedim.;)
Bölmeli camlı tepsiler var,görmüşsündür(mdf) Boyayıp, Hoş işlemelerinden içlerine uygun olarak, değişik desenler işleyip, oturt ve camını tak ;) sonra da en özel misafirlerine ikramlarını bu özel tepsiyle yap ;) Hem de birkaç hobini bir arada kullanmış olursun. Nasıl fikir ??? SEVGİLER!

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel olmuş şık bir örtü olur ellerine sağlık

Elisi Defteri dedi ki...

Çok güzel bir işleme olmuş, eline sağlık. Bir gece çantası üzerine de monte edebilirsin bence. Hatta küçük boyutta olanından da işleyip ayakkabıya monte edilip takım yapılabilir. Kolay gelsin, sevgiler.

hobivakti dedi ki...

Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık. :)

Nasıl değerlendirebilirsin bu konuda yardımcı olamıyorum ama sonucuda merak ediyorum. Resmini eklersin yine. :)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Çok güzel olmuş bence de pano yap duvara.

mor atölye dedi ki...

Miras handmades'in dediğine katılıyorum bende. benim bloğumda örneği var, ben kurdela nakışımı tepsi yaptırdım, çok hoş oluyor. tavsiye ederim.

http://bahargokcen.blogspot.com/2011/06/kurdela-naks-tepsi.html

projecantasi dedi ki...

Miray' ın fikrini beğendim.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ederim. Öyle hoş fikirler verdiniz ki, hepsine bayıldım... Size sormakla iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim. Hepsinden yapmak istiyorum şimdi:) Başımın üzerinde fikir bulutları dolaşıyor sayenizde.
Broş da olabilir. Hatta kolye de yapılabilir, yaka kolye gibi birşey...
Bütün bunlar sizlere de fikir olmuştur umarım.
Burası mükemmel bir paylaşım diyarı. İyi ki varsınız...

Ben şimdilik sonucu hemen görmek için bir t-shirtümü feda edeceğim:) Elimiz mahkum, kötü de olsa paylaşacağız artık napalım:)
Sevgiler.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Proje Çantası, o kadar büyük değil. Tül daha büyük ama desen 12-8cm gibi. Yeniden işleme yapmak için de kasnağa ihtiyacım var:) Güzel fikirlerin için teşekkür ederim.

Nurhan'cım, kot pantolona da güzel olur. Arka cebine monte edilebilir ama benkot pantolonla pek rahat edemiyorum. Kilolar malum:( Teşekkür ederim canım.

Mor Menekşe, o kadar büyük değil kiii:) Resimde de görünüyor en alttaki resimde defter boyutunda siyah bir ajandanın üzerinde duruyor. Yine de fikir çok güzel. Teşekkür ederim.

Nedret ablacım, galiba en kolayından bir t-shirte monte edeceğim:) Teşekkür ederim.

Ayça'cım, kasnak lazım banaa:) Şu anda zaten tv ünitemin üzerinde kasnağıyla sergiliyorum:) Duvara asmak için de küçük. Ya da yanına 2-3 desen daha yaparsam ve de ahşap kasnak alırsam olur:) Teşekkür ederim.

Permaren, olabilir aslında ama küçük birşey:) Yani orta sehpama runner tarzı birşey yapabilirim güzel olur ama bu minik bir parça. Teşekkür ederim.

Fiamma, döndün demek tatilden. Hoşgeldin:) Ben bu sefer kolayına kaçıp t- shirte yapacağım herhalde:) Ama daha da işlemeyi düşündüm bunlardan. Boncuklardan bir kaftan yapmak geldi aklıma:) Portföy hiç denemedim. Yaptığımı paylaşırım elbette ama ne zaman olur bilemiyorum. Tatile gideceğim de çünkü... Teşekkür ederim.

Meral'cim, di mi canım, hem kolay:) Bütün fikirler çok güzel aslında... Teşekkür ederim.

Fatma, şu anda pano gibi duruyor zaten ama üzerimde taşımayı tercih edeceğim sanırım bu sefer. Teşekkür ederim.

Zeynep'cim, yarım iş bende yok mu sanıyorsun aahh ah!:) Daldan dala, benim durumum. Duvar için küçük biraz, tek başına olmaz yani. Teşekkür ederim canım.

Miray'cım, istesem de duramıyorum:) Şimdi çocuklar da evde olunca boyamayla uğraşamıyorum. böyle küçük işler yapıyorum:) Senin çalışmalarına da bayılıyorum. Bekliyorum yeni tepsini de. O tepsileri biliyorum ama o bölmelere uygun ölçülerde işlemem lazım. Aklımda olsun:) Çok güzel fikir. Teşekkür ederim canım.

Gönül, büyük bir örtüde sıkılırım ama küçük birşey olabilir. Orta sehpaya mesela:) Çok teşekkür ederim.

Elişi Defteri, bu da süper bir fikir:) Bu da aklımda bulunsun zira şimdi bunu hemen birşeye dönüştürmek istiyorum. Çok teşekkür ederim.

Hobi vakti, umarım becerebilirim de güzel birşey yayınlarım:) Rezil olmak da var sonunda:) Teşekkür ederim canım.

Cebimdeki Renkler, pano için küçük olur. En azından tamamlayıcı olarak 2 tane daha işlemem lazım. Bunu da hemen uygulamak istiyorum:) Çok teşekkür ederim.

Mor Atölye, hoşgeldiniz:)Sizin tepsinize baktım ve bayıldım. Kurdele nakışını pek severim ama bilmiyorum:( Sanırım ilerleyen zamanlarda yapabilirim bu tarz bir tepsi. Çok teşekkür ederim.


Proje Çantası, gerçekten hoş bir fikir ama önce tepsiyi almam lazım, boyıp hazırlamam lazım.O bölmelere uygun ölçülerde işlemek de gerekebilir. Daha sonra çalışmak isterim öyle bir tepsi doğrusu.

yasmin dedi ki...

aa bayıldım nekadar şık olmuş..eyer bir örnek almadıysan içinden geleni işlediysen bu desen diyor ki..daha çok şeyler yapmak istiyorum ama elimden eteğimden tutan var ancak bukadar..:)) sevgiler canım ellerine sağlık..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Yasmin, ne güzel anlamışsın beni:) Gerçekten doğru. Elime aldıkça bir işim çıktı:)İçimden gelerek desenini kendim oluşturdum ve bütün her yerini tamamlayabilirdim ama nereye yapacağımı bilemediğimden "şimdilik yeter" deyip bıraktım:) Teşekkür ederim canım.

Filiz dedi ki...

ben yine en sona kaldım :(( facebookda görmesem atlıcaktım :( çok güzel olmuş, yaratıcılık bende sıfır arkadaşım, sen ne yaparsan güzel yaparsın, bitincede paylaş olur mu :))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Filiz'cim, olsun canım:) Teşekkür ederim:) Aslında bu kadar güzel yorumla bugün gaza gelip t-shirtüme aplike yapacaktım ama benim yaramaz veletler yatak odamdaki avizemle takım abajurlardan birini tuz buz ettiler:( Benim de orayı temizledikten ve de onlara kızdıktan sonra şevkim kaçtı. Başlığı mantar şeklinde beyaz bir camdı, aynısından bulmam imkansız. Bardağa, tabağa hiç kızmam üzülmem ama buna üzüldüm ne yalan söyleyeyim.
Neyse buraya da yazdım rahatladım:) Yarın bir vukuat olmazsa yapar paylaşırım elbette:)

El Espacio de Maikita dedi ki...

Que bonito! Felicitaciones!!! Debe ser muy dificil esa tecnica, pero el resultado sin duda lo merece. Admiro su trabajo y la animo a seguir adelante creando maravillas. Un saludo. Maika

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel bir desen.. ellerine sağlık...

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel bir desen.. ellerine sağlık...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Maika, teşekkür ederim:)

Emine Öztürk, ben de çok beğenirim. Çok teşekkür ederim:)

Yusuf DEMiR dedi ki...

Çok güzel bir desen ellerine sağlık ...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Yusuf Demir, teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...