Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Samsun'da Olsaydım...

Şimdi Samsun'da olmak vardı...
Annemin evinin balkonu tam da Samsun'un en işlek caddesine bakıyor. Böyle bayramlarda balkona çıkıp caddeyi seyretmesi çok keyifli oluyor. Okulların hazırladıkları gösterileri, bando takımını, bayrak sallayan küçük çocukları görebiliyorsunuz balkondan. 
Oysa şu anda, hem hafta sonu tatili, hem de resmi tatil olmasına rağmen, ofise gitmek zorunda kalan eşimi bekliyoruz sıkıntıyla... Bayrama dair görebildiğim tek şey balkonlara asılmış bayraklar...
Eskiden fener alayı da yapılırdı. Çok heyecanlanırdık onları seyrederken... Fener alayı olacağı zaman tüm mahalle geç vakitlere kadar sokakta kalırdık. Sanırım, o yüzden de severdim fener alayını :)  

Her ne kadar bayram coşkusunu çocukluğumdaki gibi yaşayamasam da, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

3 yorum:

PANDORA ARTé dedi ki...

" CUMHURİYET, FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR KADINLARIN ELLERİNDE AYDINLIĞA ULAŞACAKTIR"
19 MAYIS KUTLU OLSUN. TÜRESİN

sema dedi ki...

Baya hüzünlü olmuş kutlaman ana vatanın buram buram tütümüş içinin yangını bana kadar geldi ve ahhhh dedim yazı bitince ne yaparsın gurbett:((

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Pandora Arté, ne güzel yazmışsınız... Çok teşekkür ederim. Yoğun günler geçirdiğimden, yanıtım gecikti. Kusura bakmayın:) Sevgiler.

Sema, İstanbul'da da kutlamalar yapılıyor ama yine de çocukluğumdaki gibi değil işte:( Ve çocuklarım bunu yaşayamıyorlar diye de üzülüyorum.
Biraz da yaşlanıyorum herhalde, "eski bayramlar" diye andığıma göre:)
Çok teşekkür ederim. Yoğunluktan yanıtım gecikti, kusura bakma...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...