Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

11 Temmuz 2009 Cumartesi

Melekler ve Şeytanlar

Bu akşam, uzun zamandan sonra ilk defa, yanımızda çocuklar olmadan dışarı çıktık. Sevgili halaları Samsun'dan ziyaretimize geldi. Onun sayesinde bu akşam, felekten bir gece çaldık diyelim... Eşimle arabaya bindik, bir eksiklik var gibi, arabada çığlıklar, yer kavgası yok. Onun yerine sessizlik... Birbirimize gülümsedik, sessizliği fark ettiğimizden belki... Neyse yemek yedik, sinemaya gidelim dedik. Tom Hanks'i görünce afişte, bu seyredilir dedik ve girdik sinemaya.

Daha önce bir çırpıda kitabını da okumamıza rağmen, bu arada Dan Brown'un bütün kitaplarına bayılıyorum, film de muhteşemdi. Kitabı okuyalı hayli zaman olmuş, bunu filmi izlerken daha iyi anladım. Çünkü, en önemli kişiyi, yani katilin kim olduğunu unutmuşuz :) Bu iyi oldu tabi, filmi baştan sona heyecanla izledik. Kitapta tasvir edilen yerleri hayalimde canlandırıyordum elbette ama filmde görmek de muhteşemdi. Tarihi mekanlar çok fazlaydı, yani görsel bir şölen de vardı. Kitabı okumayanlar, mutlaka edinip okumalı. Filme gitmeyenler de görmeli bence. Filmi anlatmayacağım, heyecanı kaybolmasın diye. Ama polisiye roman ve filmden hoşlananlara öneririm.
Film için 13 yaş sınırı vardır.

7 yorum:

icimdeki yolculuk dedi ki...

bizde sinemaya giitigimizde seçim yapamadık.güzel degildir demişti eşim keşke dinlemeseydim onu.tavsiye için teşekkürler izleyecegim

Nedret dedi ki...

Biz de eşim ve kızımla geçen hafta gittik.Gerçekten çok beğendik.Da Vinci Şifresi'nden daha güzeldi.Kızım oraları gezmişti.Filmin tadını en çok o çıkarttı.Romanı ise bir ben okumamıştım.Okumuş kadar oldum tabii.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Bu film çok güzeldi tabi ama hiçbir zaman kitabı tam anlamıyla yansıtmıyor. Da Vinci Şifresini de okumuştum ama filmi çok iyi değildi. Kızıl Nehirler de aynı şekilde.

Stil Direktoru dedi ki...

Film hastası olarak izledim diyebilirim. Korku seviyorsan Inside'ı kesin izle.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İzlemeye çalışacağım, iki çocukla biraz zor oluyor. İlk fırsatı değerlendirmek lazım, teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Film bir yana Tom Hanks'a bu karater çok yakışmadı mı? :) Gerçi adam binbir surat, hangi kostüme girse cuk oturuyor resmen.
Kitaptan daha çok zevk almıştım aslında. Ama film de kendi başına izlemekten çok zevk aldığım yapımlardan biri oldu.

Bu arada sizi de zevkle izliyorum :)
sevgiler...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Dağlar kızı hem ziyaretiniz, hem yorumunuz, hem de güzel görüşünüz için çok teşekkürler.
Bebeğinizi sağlıkla, mutlulukla kucağınıza almanızı diliyorum. Görüşmek üzere, sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...