Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Pembe Saksım Yuva Oldu

Pembe saksımın içine girip yumurtlayan bu kumru hanım, balkonumuzu mesken tutmuş bizden habersiz. Geçen gün, çamaşır asarken bir baktım beni izliyor. Yumurtasının üzerine oturmuş, gününün gelmesini bekliyor. Orada yumurtası olmasa hiç durur mu öylece hareketsiz?

Bir gözü balkon kapısında tedirgin bir bekleyiş onunkisi. Ama ben demedim ki ona, gel de benim saksımın üzerine üç tane çalıyı getir de, yuva yap diye. Etrafta ağaç da yok değil yani. Tembel şey...

Madem balkonumdan görüntüler veriyorum, bari balkonu bizim gibi güneşten kavrulanlar için bir de fikir vereyim diye, balkon fotoğrafları da ekledim. Senelerdir, gölge yapmak için şemsiye kullanıyorduk. Fakat şemsiye bir yaz dayanıyordu sadece. Ağırlığıyla birlikte yıpranıyordu.

Üstelik, çiçeklerim de güneş altından kalıyordu. Bu sene, bambu storlarla çevirdik balkonu. Güzel gölge yapıyor. Ne kadar dayanır deneyip göreceğiz. Bizim misafir de, bu gölgeye özenip geldi benim saksıma yumurtladı sanırım.
Balkonum fazla büyük olmadığından, IKEA'dan aldığım tahta parçaları ve ferforje duvar askılarıyla saksılarım için yer oluşturmuştum. Sevgili kumrumuz da ikinci katına yerleşmiş bulunuyor.


Bu gün de ziyaretçisi vardı. Baktım birdi iki olmuşlar. Su ve yem vermiştim acaba ona mı geldi ki diye düşündüm ama suya bakmıyorlar bile bu sıcakta. Hadi, dedim çifte kumrular, ben içeri gideyim de siz de tedirgin olmayın...

Çiçeklerimi bile zor suladım, ürkütmeyeyim diye... Onun bize, bizim de ona alışmamız lazım. Daha orada oturacak, o yumurta çatlayacak, yavruyu besleyecek , uçmayı öğretecek...

Çiçeklerime iyi bakmam lazım. Boş saksıya kiralik ev gözüyle bakıyorlar demek ki. Gerçi saksım boş değil, ölmemek için direnen minik bir çiçeğim vardı içinde. Zavallı çiçek...

7 yorum:

Nedret dedi ki...

Of yaa... Çok tatlı görünüyor.İşte böyle gelip insanın hayatına izinsiz giriyorlar, kendilerini sevdiriyorlar, sonra terk edip içimizi sızlatıyorlar.Belgesel olarak devamını bekleriz artık.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İnşallah. Yakalayabildiğim kadarıyla, paylaşırım sizlerle.

Ayca Karaoglan dedi ki...

maşallah çiçeklerin çok güzel. ben de güvercinleri hiç sevemedim ama kumruları çok seviyorum :) canım benim nasıl da sığınmış saksıya :)

biyasimadahagirdim dedi ki...

saksı seçimine bakılırsa bir kızımız olacak herhalde:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Bu gün çocuklar bakmış, yumurtalar 1 di 2 olmuş.

Lúcia dedi ki...

Hi my dear,
I am glad with your visit.
I love these pictures above, with the dove.
It is a pleasure to see you as my follower.
have a nice sunday,

Lúcia

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Dear Lucia,
I like to do so. Thank you for visiting.
See you soon,
Best Regards.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...