Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

16 Kasım 2009 Pazartesi

Domuz Gribi Aşısı ?



Bu gün çocuklar eve bir formla geldiler. Domuz gribi aşısı yaptırmayı uygun buluyor muyuz? Bulmuyor muyuz? Henüz kafamızda hiçbirşey net değil. Söz konusu çocuklarımız. Formda bir sürü yan etki sıralanmış. Bu normal tabi, basit bir ağrı kesicide bile yan etkileri belirtiyorlar. Bu ise bilinmeyen, denenmemiş bir aşı. Bugün yine televizyonda bir doktor, "Amerika'daki aşılar civasız ama bütün Avrupa civalı aşıdan oluyor, sadece İtalya Amerika'dan alıyor" dedi. Doktorun kendisi de aşı olmuştu.

Burada yazdığına göre ciddi yumurta alerjisi, daha önce grip aşısı uygulamaları sonrası gelişen alerjik reaksiyon, ciddi kauçuk alerjisi, önceden geçirilmiş Guillan- Barre Sendromu olanların yaptırması sakıncalıymış. Bunlara da dikkat etmek gerekir. Eğer şüpheleniyorsanız önce alerji testini yaptırmak daha uygun.
Türkiye'de kullanılmakta olan aşılar Avrupa İlaç Ajansı, Amerika Gıda ve İlaç İdaresi ile Avrupa'daki ve Dünya'daki birçok ülkede ve ülkemizde de Sağlık Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış aşılarmış.

Şimdi yazı yanımda duruyor ve hangi seçeneği işaretleyeceğimi bilemiyorum. Çocuğuma aşı yapısın mı, yapılmasın mı?
Henüz kışın başındayız ve hastalık bulaşmaya devam ediyor. Evde olsalar onları koruyabilirim belki ama okul, hastalıkların en çabuk yayıldığı yer. Üstelik, kardeşlerin birbirine bulaştırma olasılığı da var. Kafamız karma karışık ama güvenmek zorundayız ve onaylıyoruz. Eşimle ortak kararımız bu. Umarım çocuklarımız aşının o yan etkilerinden birine yakalanmazlar...


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...