Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

5 Aralık 2009 Cumartesi

Hastane Rezaleti


Kayınpederim bu sabah anjiyo oldu. Stent takıldı. Şu anda hastanede, Bu gece orada kalacak. Kadıköy Acıbadem Hastanesinde geçirdi bu operasyonu. Kendisi emekli emniyet müdürüdür. Yani doğal olarak emeklilerin haklarından faydalanarak, iyi bir hastanede yaptırmak istedi operasyonu. Anjiyo olduktan sonra, masada sormuşlar stent ilaçlı stent mi olsun diye. Hatta doktor ben onu öneririm demiş. Çocuklar yüzünden ben gidemedim. O yüzden mişli muşlu anlatıyorum. Babam da kabul etmiş. Dışarda eşim, telefonundan internete girip araştırınca, ilaçlı stentin bazı sakıncalarını ve her durumda kullanılmasının gerekmediğini görmüş. Eşim ve annem ne kadar müdahale ettilerse de, vazgeçirememişler. Doktor da bir taraftan "bu daha iyi " diyormuş. Hatta "benim bundan bir çıkarım yok" demiş. Belki yok ama, o stentin 3500 TL. gibi bir fiyatla satılması oldukça kafa karıştırıcı bir durum. Oysa ilaçsız tabir edilen stentin bir kısmını SGK karşılayacağından 500 TL. gibi bir fiyata maloluyor. Üstelik babama ilaçlı stent takılmasını gerektirecek tüm koşullar da mevcut değil. Doktorumuz, "diğeri de işini görür ama ben bunu öneririm" demekten geri durmuyor. Oysa ki stentlerle ilgili bilgiler doktor tarafından operasyondan önce verilmeliydi. Bu konuşmalar eşimle yapılırken babamın masada alet vücudunda bekler vaziyette olması ve kararın 5 dk. da verilmeye zorlanması bence bu hastanenin adına düşürülmüş bir gölgedir.

Bundan neden bahsettim peki ben. Herşeyi sormadan anlatan doktorları çok seviyorum. Ufakta olsa bu bir operasyon. İnsanlar heyecanlanabilir, hastane onları gerebilir, herşeyi sormak akıllarına gelmeyebilir. Özel hastanelerin hastaları müşteri olarak gördüğü kesin. O yüzden lütfen araştırıp gidin. Aceleye gerek yok herşeyi sorun. Belki bu sayede onlar da sormadan anlatmayı öğrenirler.
Babacığıma iki kere geçmiş olsun diyorum...

Stent hakkındaki bilgileri buradan alabilirsiniz.

Not: Bu arada fazla üretemiyorum, önceden yaptığım işlerimi de fotoğraflamaya vaktim yok. Sağlık olsun yeter ki, yakında görüşürüz.

11 yorum:

GÜVEN SERİN dedi ki...

Kutsallaştırdığımız her meselğin,meslek adamlığının iyi olamayanları vardır. Asil üzen; iyi ile kötü inanılmaz bir yer değiştirme içinde olmasıdır diye düşünüyorum.

Geçmişler ola

Nedret dedi ki...

Geçmiş olsun.Umarım tesadüfen de olsa doğru karar verilmiştir.Tesadüfen yaşıyoruz bu memlekette hepimiz zâten.

sesiber dedi ki...

Geçmiş olsun canım. Acıbademe hiç yakıştıramadım, orada bile bu olduysa, düşün artık gerisini.

Iraz dedi ki...

Geçmiş olsun..Üstelik anjiyonun da hiç hafife alınmaması gerekiyor, babamın kontrol anjiyosunda kalbi durdu, doktoru kendi yeğeniydi ve de, neyseki geri döndü..
Yani çok çirkin, Acıbadem e yakıştırdım ben gayet, o kadar çok şeyi "sadece" para için yapıyorlar ki!!!

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim. Babam eve geldi, dinleniyor.
Mutlu, sağlıklı hafta sonları...

Filiz dedi ki...

çok geçmiş olsun canım gerçekten de tam bir rezalet.insan doktorlara canını emanet ediyor kesinlikle daha hassas davranmaları gerekli...paraya endekslenmş beyinlere sahip doktorlardan allah hepimizi korusun

mycitycottage dedi ki...

Cok gecmis olsun merak ediyorum doktorun islemden once onam formu imzalatmasi gerekiyordu boyle bir form imzaladiniz mi ve bu formda bu bilgiler varmiydi sevgilerimle Aygun

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Filiz, çok teşekkürler.

Aygün, teşekkür ederim. Anjiyo yapılamdan önce de stent takılacağı biliniyordu fakat doktor tarafından ilaçlı bir stent olduğu, bunun da takılabileceği anlatılmamış. İşlemler yapılırken görevli bayan "sizin için gerekli olacağını düşünmüyorum ama formalite icabı, ilaçlı stent gerekirse diye burayı imzalayın" diye bir form imzalatmış. Daha sonra eşim ve anneme ilaçlı stent takacağız ne diyorsunuz demişler. Bu arada da dr. babamı ikna etmiş ama adamcağız zaten yatıyor ve aletlere bağlı. Bir an önce işlem bitsin diye kabul etmiş. Gerisi de yazdığım gibi işte.
Kendilerince biraz indirim yapmışlar çıkarken işte...

mycitycottage dedi ki...

Burdaki onam formu suan yururlukte olan kanunda onem kazaniyor lutfen onam formunu imzalamadan once okuyalim bende anestezi uzmaniyim girisimden once hastaya muhakkak yapacagim islemi anlatiyorum ve bunu anlattigima dair yine detayli bilgileri iceren yaziyi imzalatiyorum. Gercekten haklisin insani zor durumda yakalayip karar vermeye sartlandirmak hic hos degil insan kendini tuzaga dusmus gibi hisseder. Cok ama cok gecmis olsun umarim stentiniz tikanmaz saglikli yasamlar dilerim

sibel dedi ki...

ÜTFEN HER KES NE HAKKI VARSA KULLANSIN ,BENİM BLOĞUM UĞRAYIP HAKLARIIZI KULLANIN.

Unknown dedi ki...


ev taşımak için koli,ofis taşımak için koli,
büyük ebatlı koli,klasör kolisi,
kumanya kolisi,taşınma kolisi en ucuz,
siyah koli kutu,beyaz koli kutu,
şişli merkez kolici,Nakliye koli Kutuları,
karton kutu ambalaj,ucuz koli,

tek oluklu koli çift oluklu koli
toptan sıvı deterjan toptan toz deterjan
toptan kağıt havlu toptan tuvalet kağıdı
toptan çöp konteynırı toptan karton bardak
toptan kağıt bant toptan ambalaj kağıdı
tost kağıdı toptan aleminyum kase
toptan köpük tabak toptan karton çorba kasesi
toptan büyük karton bardak toptan dispenser havlu
diversey taski deterjan toptan kağıt havlu makinesi
toptan çöp torbası toptan dökme poşet
toptan hışır poşet toptan pat pat naylon
toptan muayene eldiveni toptan nemli mop
toptan oda kokusu toptan ofis kovası
krom çöp kovası toptan makine havlusu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...