Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

21 Ocak 2010 Perşembe

Kedişler :)



Bu kedişleri Becerikli Ellerim kitabına bakarak yaptık. Yaptık diyorum, çünkü kızım Lara ve yeğenim Yade de yapmaya çalıştılar. Önce onlar yaptı, sonra ben onların yaptıklarını söküp düzeltmek zorunda kaldım. Aslında o yamuk yumuk dikişlerin fotoğrafını çekmediğime çok pişman oldum. Video var ama buraya göre çok uzun olur.
Bu arada, daha önce de kedicik şapka yapmıştım. Göz atmak isterseniz burada.

Anlatacak fazla birşey yok ama kısaca bahsetmem gerekirse; önce kalıp çıkardık. Kalıbı temizlik bezinin üzerine iğneledik. Onları çalıştırmayı da ihmal etmedim. Toplu iğneleri, iplikleri getirdiler. İğnelemeye çalıştılar. Ben daha önce kızıma etamin iğnesiyle, kocaman düğmeleri diktirdiğim için eli alışıktı. Yade biraz zorlandı ama Lara çok iyi biliyor ya Yade'ye de yardım etmekten geri kalmadı :) Onları izlemek çok zevkliydi. Ağızlarını açıyorlar, dillerini çıkarıyorlar, şekilden şekile giriyorlardı :) Gözlerini düğmeden yaptım. Kirpiklerini keçeli kalemle çizdim :) Başına da kurdele koymazsak olmazdı. Çünkü bunların "kız kedi" olması gerekiyordu. Boyunlarına da, birininkine kurdele taktım, diğerine ise nakışla bir süs yaptım. Sonra içini elyafla doldurdum.
Kısaca bahsetme bu oluyor, birde uzun uzun anlatayım desem ne olacaktı? :))


Bu zavallı kedi, Yade'min kedisi. Eve gidecekleri için aceleyle tamamladım. Biraz uyduruk oldu. Bir de tam giderlerken aceleyle fotoğraflayınca, böyle çıktı... "Ben sana yenisini veya başka birşey yaparım birtanem" Lara'nınkini görünce üzülme e mi kızım...


6 yorum:

sibel dedi ki...

ÇOCUKLARLA BİR ETKİNLİĞİ PAYLAŞMAK ONLARI NASIL MOTİVE EDİYOR DEĞİLMİ.BEN ÇOK SEVDİM KEDİCİĞİ SEVGİLER

Unknown dedi ki...

Harika olmuş kedicik. Güzel kızınızın ve yeğenizin ellerine sağlık yamuk olsun sonuçta onların da katkısı olması kadar güzellik olamaz.Sizin de peri elinizi dokunmanızla sorunlar ortadan kalkmış.

Sağlıklı, mutlu, sıcak, güzel bir hafta sonu geçirmeinizi diliyorum.

Sevgiyle kalın...

Nedret dedi ki...

Keşke daha önce yapsaydı çocuklar da, ben de onlardan kopya çekseydim.O kadar korkunç olmazdı benim kedi belki.Hepinizin ellerine sağlık.Sevgiler.

Çalışkan Arı dedi ki...

Süper olmuş, süper..
temizlik bezi de müthiş fikir valla :))

Begonvilli Ev dedi ki...

Harikasınız..Çocuklarla bu tür çalışmalar yapmanız onların hem kişilik gelişimlerine yararlı olur, hem de el becerileri, zevkleri, üretkenlikleri artar. Sizi kutluyor minikleri öpüyorum.

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Çok şeker olmuş:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...