Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

8 Ocak 2010 Cuma

Kırmızı Yelekli Kız

Bu kırmızı yelekli, patikli ve saç bantlı takım, bizim pıtırcığımız Defne'nin. Defne bir akrabamızın kızı. Fotoğraflar da, annesi Kadriye'ye ait. Ben fotoğraf çekmeyi unuttuğumdan annesine rica ettim. Biraz garip bir durum olduğunu kabul ediyorum. Önce örüp hediye ettim sonra da fotoğraflarını istedim:)
Teşekkür ederim canım fotoğraflar hiç de fena değil...:)

Nasıl yaptığıma gelince; boyundan başlanan yelekler gibi başladım. Sonra da doğaçlama bir şekilde, "şurası da şöyle olsun, burası da böyle olsun" şeklinde devam edip ortaya çıkan bir yelek bu.
Kolların oluşturulduğu yere kadar normal, yani yakadan başlayıp, beşe bölüp arttırarak devam edilen kısmı bitirip, kol kısımlarını da birleştirince, alt tarafı çan olsun diye düşündüm. Bunu da arttırarak yapmak yerine, daha kalın şişlere geçerek gerçekleştirdim. Etek ucuna geldiğimde, fırfırlı bir görünüm vermek için aralarda arttırdım.

Kenarını da, beyaz renkli ip ile tığla geçince, fırfır daha çok belli oldu. Koltuk altından yani genişleyen kısmın başladığı yerden de zincir çekerek oluşturduğum ipi geçirdim. İp yerine kurdele de kullanılabilir.


Düğmelerini ise ilik yerine, yine zincirle oluşturduğum biritlerle kapatmayı tercih ettim. Sadece dört tane düğme kullandım. Alt tarafı açık bıraktım.

Patikler ise, burada anlattığımdan biraz farklı olarak tek kareden oluşuyor. Haroşa ördüğüm kareyi, önce ikiye katlayıp bir üçgen elde ettim. Daha sonra üçgenin açık taraflarından birini tamamen, birini de topuk kısmını oluşturmak için yarıya kadar diktim. Yukarda kalan ucunu da aşağıya kıvırınca patiğim hazır oldu. İlmek sayısı vermiyorum ama siz şöyle ayarlayabilirsiniz. Yaptığımız kareyi katladığımızda oluşan üçgenin bir tarafı tabanı oluşturduğundan, burayı ayağa ölçerek veya santimleyerek yapabilirsiniz. Her zaman böyle modelleri, önce bir kağıt ya da peçeteyle katlayarak denerseniz daha anlaşılır olacaktır.

Daha sonra da istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Ben burada yine tığ ile ama bu sefer kırmızı renk kullandım. Daha önce Kemal Ege'me yaptığım takımda da bu patiğin modelini kullanmıştım. Yine başka bir bebişe, Eren'e ördüğümde düğme kullanmıştım. Tabi çok sıkı dikmek şartıyla. Ponpon da yapılabilir.

Saç bandı olmadan olmaz. Zaten Defne keltoştu. Hala da saçları çok uzamış sayılmaz:) Seviyorum seni keltoşum:)

Saç bantlarının yapımını daha önce burada anlatmıştım.

Oyuncak bebeğe elbise gibi olmuş. Zaten bitirdikten sonra, aslında misinalı şişle örseydim alt kısmı bütün olup, elbise de olabilirmiş diye düşündüm.


Oyuncak bebeğe de çok yakışmış:)

Tam yeni yıl kıyafeti olmuş aslında. Kadriye'cim aklına geldi mi? Giydirdin mi bilmiyorum ama, Defne'yi, noel bebek yapsaydınız :)


7 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok cici ve şık ellerinize sağlık.

Sevgiyle kalın...

Hansa dedi ki...

çok sevdim ben bu cici yeleği güle güle kullansın sahibi sağlıkla...
polar atkı şapkaya motif dikme fikri ne iyi olmuş bizde bir tane var ama eşantiyon üzerinde marka var onu kapatmayı düşünüyorum pek büyük.enli saten kurdele düşünmüştüm siz de bir fikir verirseniz sevinirim.
ama zaten yarın gidip rengarenk polar atkı şapkalar alıcam kızıma motiflemek için :)

MAYRI dedi ki...

Merhaba
Bende ödülün var.
Uğrayıp alır mısın?
<:))

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Çok cici:)

cafemis dedi ki...

merhaba canım,öncelikle güzel bir hafta diliyorum,güzel bir yelek olmuş,elbisesi de şık olurmuş,kalın sağlıcakla,sevgiler
http://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com

embir dedi ki...

canım harika olmuş, emeğine sağlık. Tam takım olmuş bu

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim herkese.

Hansa, hem kurdele hem de yünden çiçekler her ikisiyle bir dizayn yapabilirsin bence. Kolay gelsin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...