Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

15 Ocak 2010 Cuma

Pati'nin Kedi Otu ve Kısırlaştırma Operasyonu

Pati, kızımın dışarıdan babasıyla birlikte toplayıp, buket haline getirdikleri kuru yaprakları dağıtıp kemirmeye başlayınca, "tamam" dedim, "bizim kedicik ot istiyor". Kediler hazım probemi çektiklerinde veya karınları ağrıdığında ot yerlermiş. Kedi otu diye, çimene benzer bir ot var. Hazır yetişmişi de satılıyor fakat Bauhaus'da kalmamıştı. Ben de tohumunu alıp kendim ektim.

Evde saksım vardı ama daha sığ bir kaba ekmek istediğimden, evdeki bitmiş dondurma kabını kullandım.
  1. Önce kabımı yapışkanlı folyo ile kapladım, süsledim,
  2. Sonra toprakla doldurdum, üzerine tohumları serpiştirdim,
  3. Üzerine tekrar ince bir tabaka toprak döktüm,
  4. Son olarak da suladım.


Düzenli sulamayla, birkaç gün içinde kedi otları çıktı ve uzadı. Peki Pati bunları yedi mi? Hayır! Yemedi. :( Yine de ben görüntüsünü çok sevdim.


Pati ile ilgili daha önceki yazımda bahsettiğim kısırlaştırma operasyonunu gerçekleştirdik. Oniki saat aç kalması ve öyle gitmesi gerekiyordu. Biz de geceden aç bıraktık. Randevumuz akşam üzeri olduğu için zavallı bütün gün çok mutsuzdu. Operasyon uyutma ile birlikte yarım saat sürdü. Veterinerimiz bizi uyardı, uyanırken kusabilir, yürümeye çalışırken, narkozun etkisiyle sendeleyip, oraya buraya çarpabilir dedi. Bunları anlatmamış olsaydı, panik olup, O'na birşey olduğunu düşünürdük. Yüksek yerlere koymayın diye bizi uyarmasına rağmen bizim yaramaz, o sarhoş gibi dolaşır haldeyken bile, koltuğun, sandalyenin üzerine sıçramaya çalışıyordu. Kendine gelmesi epey zaman aldı. Onun o hallerini gördükçe çok üzüldüm. O halde onu fotoğraflamadım elbette. Yukarıdaki fotoğraf eski, keyfinden yatıyor öyle. Ertesi gün hiç birşeyi kalmadı. Yürümesi düzeldi, yemek yedi, kendine geldi. Hiç sokağa çıkamayan bir kedi olduğu için hem o hem de biz çok zor durumdaydık.
Mecbur kalmasaydık, sana bunu yapmazdık. Özür dilerim kedişim...


5 yorum:

ebrulikedi dedi ki...

geçmiş olsun paticiğe.minnoşu kısırlaştırdığımızda çok ağlamıştım.üzülmüştüm.çok ağrısı olmuştu,ağlamıştı kızım.3 gün uyumuştu.pati en kısa sürede iyileşir umarım.
o kedi otu da çok kötü kokuyor ama sinirlere iyi geliyormuş.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.Şanslı bir hafta çok sakin geçirdi.Hasta olduğunu o da bilyordu sanki.
Sevgiler...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ebrulikedi, Pati ertesi gün hiçbir şey olamamış gibi oldu. Çabuk toparladı. Erkek kedilerde daha kolay oluyormuş. Kedi otu soldu gitti.Yenisini yetiştirmem lazım. Kötü kokmuyordu. Kedi otu yazıyordu ama, acaba başka birşey mi ektim:)

Şanslı, sanki birşey değişmemiş gibi kaldığı yerden devam etti bizimkisi:) Çok hareketli bir kedi değil ama, yine de oyun yapmaya çalıştı. Yemek yemesi normaldi. Bunu da böyle atlatmış olduk.

Stil Direktoru dedi ki...

Aaa bende kedi çimi yazmıştım canım ah bize dokumasaydı da BEHLÜL aramızda olsaydı :( Pati'yi benim yerime mıncıkla emi

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Eda, Behlül'ün akıbeti ne oldu? Ben orayı kaçırmışım. Eşinin alerjisi olduğunu biliyorum ama Behlül nerede şimdi? Pati biraz cool bir kedi. Öyle çok sevdirmiyor kendini ama bizden rahat yok, zorla seviyoruz kendisini:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...