Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

18 Mayıs 2010 Salı

Yatak Odasının Öncesi ve Sonrası



Bir öncesi ve sonrası çalışması da benden :) Yabancı sitelerde görür, görür de çok beğenirdim böyle çalışmaları. Buyrun bakalım siz beğenecek misiniz?



Bu sene, apartmanımızın dış yalıtımı söküldüğünden, duvarda yer yer rutubet oluşmaya başladı. Baharın gelmesini zor bekledik. Havalar biraz ısınıp rutubetli yerler kuruyunca da hemen harekete geçtik. Hemen yapı markete gittik. "Boya mı duvar kağıdı mı" diye, küçük bir kararsızlıktan sonra, duvar kağıdı yapmaya karar verdik. Aslında annem ve babam Hollanda'da hep kendileri kaplarlardı duvar kağıdını ama ben ve eşim bu işten hiç anlamıyorduk. Oturduk ve bu konuyla ilgili internetteki videoları izledik. Baktık olacak gibi değil, sıvadık kollar ve giriştik işe.



İlk kez duvar kağıdı kapladığımızdan hatalarımız var ama olsun sonuç çok hoşumuza gitti. Üstelik de bu çalışmayı çok uygun fiyata çıkardık. Sadece tek duvarı kapladık. Duvar kağıdı ve yapıştırıcısı, fırça, falçata hepsi 25TL. Emeğimizin değeri yok tabi :) Belki beceremeyiz diye, sepetlerde tek tek kalan duvar kağıdı ruloları arasından seçtik. Ne akıllıyız değil mi? :) Diğer duvarlar da bej rengi olduğundan uyumlu oldu.



Gelelim üzerindeki bu çok emekli yatak örtüsüne. Canım annemin marifeti. Yıllar önce kendi elleriyle örmüş bunu. Yatak örtüsü; motif, sık iğne ve kenarındaki boylu boyunca uzanan kurtçuklardan oluşuyor. Ben ya bir ya iki kere ancak kullanmışımdır. Niye öyle yaptım bilmiyorum. Aslında değerini bilmediğimden değil. Biraz kolaya kaçmak diyelim biz buna.



Aynı örnekten oda takımını da yapmış. Onun rengi biraz daha açık. Şimdi tülüm ve perdem odaya hiç uymuyor. Onlar için de, önümüzdeki günlerde birşeyler düşüneceğim. Belki annem gelir ve diker. Çok şımarığım değil mi annee? :)) Seni seviyorum annem...



Yarın belki okursun bu yazımı. Teşekkür ederim anneciğim. Güzel olmuş mu?

42 yorum:

Nedret dedi ki...

Duvarı fevkalâde yapmışsınız. Tebrikler. Ancak annenizin ördüğü yatak örtüsü fevkalâdenin fevkinde.Kendisine tebriklerimi iletiniz lütfen. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

bayıldım bayıldım bayıldım .... gerçekten çok güzel olmuşlar duvar kağıdındaki uyum ve yatak örtüsündeki incelik el emeği muhteşem elinize emeğinize sağlık. benim içinde çok güzel fikir oldu .....Y.Y.

biyasimadahagirdim dedi ki...

duvar kağıdı çok güzel bir seçim olmuş, ellerinize sağlık;)
anneyi de tebrik etmek lazım, nasıl örülür o kadar büyük yatak örtüsü :S

orece dedi ki...

süper süper inanılmıycak kadar güzel olmuş ve odayı acayip değiştirmiş ellerinize sağlık. ve kocaman bir helal olsun. örtüyü görür görmez eşime gösterdim valla ikimizinde agzı açık kaldı anneciğinin ellerine sağlık..güzel günlerde uyuyun yatak odanızda.

Gülen Tezer dedi ki...

Peri'm, perim, peri'm de peri'm;
Şimdi de yabancı sitedekiler 'bir yabancı sitede görüp çok beğendiğim bir projeyle karşınızdayım' diye yazacak :)
Peri'min eşi de marifetli bir periymiş de haberimiz yokmuş.
Çok ama çok fazla beğendim ben bu çalışmayı. Ellerinizi severim ben ikinizi de.
Anneciğimize de diyecek söz bulamadım. Sabrına, beceri ve emeğine saygıyla allerinden öpüyorum annemizin :)

Adsız dedi ki...

cok basarili bir eser olmus ikinizi de tebrik ederim. Annemin ördugu örtuyle cok uyumlu olmus. Duvar kaplama konusunda sizden ders alicaz. B.Y.

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Ellerinize sağlık süper bir iş çıkarmışsınız. Biz de evimizi eşimle boyarız, ya da dolapları eşimle monteleriz hem kendi el emeğin oluyor hem de birşeyler paylaşmış oluyoırsun eşinle, benim çok hoşuma gidiyor. Annenin örtüsü harika olmuş onun da ellerine sağlık. sevgiler...

dakikadanonce dedi ki...

ellerinize sağlık harika olmuş duvarınız. Ama yatak örtüsü sanat eseri gibi. Anneciğinizin elleri dert görmesin

dakikadanonce dedi ki...

ellerinize sağlık harika olmuş duvarınız. Ama yatak örtüsü sanat eseri gibi. Anneciğinizin elleri dert görmesin

Gala Sanatevi dedi ki...

Sadece adında değil, bayağı marifetli bir periymişsin:))) Ama odada tüm ailenin emeği var o yüzden ailecek ellerinize sağlık...

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Passei para uma visitinha...
Super criativo e encantador!...
Seu trabalho é muito, muito sofisticado.
Você é muito talentosa!... parabéns!!!
♥Ótima semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira♥♥
Brasil

Ada Deniz dedi ki...

odanın yeni hali gerçekten de çok hoş olmuş. yatak örtüsü ise ayrı bir güzel

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

çok çok güzel olmuş... bahsettiğiniz yabancı sitelerdeki çalışmalardan hiçbir farkı yok. harika olmuş...

bayanlariçinherşey dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş..

sesiber dedi ki...

Çok güzel olmuş Serapcım. Hiç kusur falan da görünmüyor, eşinin de senin de ve en önemlisi annenin de ellerine sağlık.

aydilber dedi ki...

çok güzel kusurda göremedim güle güle kullan

Unknown dedi ki...

ne kadarda güzel olmuş emeklerinize sağlık ama öncelikle anneciğinin ellerinden öperim ben bu emeğin karşısında yanlız tek değişmeyen şey benimki gibi hep kenarda duran koşu bandı olmuş :))galiba

www.sendepisir.com dedi ki...

Bloğunuza Nalanevinden geçerek geldim. Yaptığınız yenileme için ellerinine sağlık, ama orada asıl ellerine sağlık denmesi gereken kişi anneniz çünkü yatak örtüsü muhteşem. O ne el emeği göz nuru öyle, tanımasamda lütfen selamlarımı iletin. Bu arada takılara mest oldum, Sevgiler......
Sendepişir/Nilgün

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İki gündür misafirim vardı, bu yüzden yorumlara dönemedim. Çok güzel şeyler yazmışsınız. Eşim de ben de çok mutlu olduk...

Nedret Abla'cım, annemin adına teşekkür ederim. İleteceğim.

Yasemin, sağol canım size de yaparız biz ustalaştık nasıl olsa :)

Biyaşımadahagirdim, ben de hayretler içindeyim. Hep sık iğne çünkü. Teşekkür ederim.

Ece, eşinin de ilgilenmesi ne hoş. Gerçekten çok değişti odamız.Çok teşekkürler.

Gülen'im benim, beğendiğine sevindik ikimiz de... Anneme ben de diyecek birşey bulamıyorum. İletirim canım, ya da istersen sen kendin söylersin :) Çok teşekkürler canım.

Barış'cım, itinayla ders verilir :)

Sibel, biz de herşeyi birlikte yaparız. Beni çırak olarak kullanıyor o başka:) Teşekkür ederim.

Dakikadanönce, bir yatak örtüsü için ne büyük emek değil mi? Teşekkür ederim.

Çilek'cim, gerçekten ailece emeğimiz geçti. Çocuklar bile getir götür işine baktılar. Pati ise odadan ayrılmadı, tam bize uygun kedi, değişiklik seviyor. Ama en büyük emek anneminki tabi. Çok teşekkürler.

Magia da Inês, Obrigado por visitar, estou feliz. Feliz fim de semana.

Ada ve Deniz, teşekkür ederim. Annem adına da tabi.

İki Dirhem Bir Çekirdek, Teşekkür ederim :)

Glsah, Teşekkür ederim.

Sesiber'cim, oh ne mutlu bana, görmeyin zaten hata falan :) Çok teşekkür ediyorum, hepimiz adına.

Aydilber, teşekkür ederim. Artık ben de görmüyorum :)

Sevim, anneme iletirim canım. Ve haklısın, bir heves alındı ve çok az kullanıldı. Çoğunlukla elbise askısı ve yatak örtüsü tutucu olarak kullanılıyor :) Teşekkürler.

Niloş, hoşgeldin o zaman. Bu sayede annemin ellerinden bol bol öpeceğim, hele bir gelsin... Takı yapmayalı da çok olmuş :( Çok teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

süper ötesi güzellikte olmuş.Odaya bambaşka bir hava katmış .Örtüye ise diyecek bir şey bulamıyorum.Ne emek ,ne göz nuru.Anneye sevgiler bizden.

Asortik Krep dedi ki...

Süper olmuşlar,çok beğendim :)

prenses dedi ki...

harika olmuş.ellerinize sağlık.cok güzel fikir.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Tiryaki, dün Bauhaus'un broşüründe bir ürün gördüm. Duvar kağıdının altına yapılıyor ve yalıtım sağlıyormuş. Ben geç gördüm ama sen yapmadan bir araştır istersen. Adı CLİMAPOR. Teşekkür ederim.

Gönüldenele'cim, çok farklı bir oda oldu gerçekten. Annem adına da teşekkür ederim. İleteceğim.

Asortik Krep, beğenmene sevindim, çok teşekkür ederim.

Prenses, tamamen doğaçlama gelişen bir durum. Böyle desen koymaya orada karar verdik. Neyse ki sonuç güzel oldu. Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Keşke daha büyük koysan fotografları cok güzel bir değişim olmuş. Çok beğendim.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Moda(e)rator, çok teşekkür ederim. Fotoğrafların üzerine tıklayınca büyüyor. Öyle de bakabilirsin. Büyük fotoğraflar koyunca da sayfa zor açılabiliyor.

neval dedi ki...

selamlar
üff bu yatak örtüsünde ne emek var sık iğne hep parmağı delinmiştir kadıncağızın örerken
ne kadar tembeliz annelerimizin gözleri çıkıyor örerken biz örtmüyouz benim de var bi tane pano desen annem hep der ört onu ördüğüme değsin

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Neval, hoş geldin.
Gerçekten çok emek var. O sık iğnelerden dolayı o kadar ağır bir örtü ki. Her seferinde hayret ediyorum nasıl ördüğüne... Bir de marifetliyim diye gezdiğime kızıyorum:) Benimde dantellerim kenarda duruyor. Kullanmadığıma göre, sanırım bir dantel dosyası açacağım sayfamda hiç olmazsa örnekleri kayıtlara geçsin:)
Teşekkür ederim.

Sayfana geldim, çok keyifli yazıyorsun, takipteyim.

Unknown dedi ki...

bunu ben yen görüyorum ,ne emek var bu yatak örtüsünde ,iyi günlerde kullan ,saglıkla ,maaşşallah ,yok biz marifetli degiliz :)yılalrdı elime dantel almadım ben

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Dikiş Dersi, çok teşekkür ederim canım. Dantellerimi hep annem yaptı. Sanırım o yapıyor zaten diye ben öğrenmek için heves etmedim. Şimdi bana kızıyor, kullanmıyorum diye:) Ben de annemin yaptıkları için bir çeyiz dosyası açmayı planlıyorum:)

Unknown dedi ki...

bizim gibi dantel severlere göstermelisin yıkaması kololanması meşakkatlide olsa ,deger bence

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çiğdem'cim, en kısa zamanda, bulduğum güzel bir havada hepsini fotoğraflayıp, yayınlamaya çalışacağım. Gerçekten meşakatli ama çok güzeller:)

Adsız dedi ki...

merhaba;
ben de evime duvar kagıdı uygulamak istiyorum ama benim duvar kağıdım boyanabilir..ve dısında nasıl kaplanacağını anlatan resimler var..yapıştırıcıyı duvara değil kağıda sürüp 5 dakika bekletip öyle uyguluyorlar duvara..nette arastırdım yapıştırıcıyı hep duvara sürmüler..siz hangi metodu kullandınız söylerseniz sevinrim..çokta güzel yapmışsınız ayrıca ellerinize sağlık..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Merhaba Adsız (keşke bir isim veya rumuz yazsaydınız, böyle hitap etmek hiç hoş olmuyor:)) Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim. Bizim nasıl yaptığımıza gelince; sizin de okuduğunuz gibi, kağıda sürerek yaptık. Fakat yapıştırdıktan sonra, kenarlarda yapışmayan yerler kalabiliyor, bunun için de fırçaya yapıştırıcı alıp, duvara sürdük. Yumuşak bir bezle, sıvazlaya sıvazlaya yapıştırmak gerekiyor. Potluk olursa iğne batırıp havasını alabilirsiniz. Yamuk olduğunda ise birkaç kez dikkatlice yerinden çıkarıp, tekrar yapıştırabilirsiniz. Ama esneme olabiliyor, dikkat. Umarım yardım edebildim:) Kolay gelsin...

bennu dedi ki...

çok tsk ederim..ben en son msjı yazan adsız:)ilk defa bi siteye yorum yazıyorum sitesi olmayanlar adsız cıkıyor zannettim siz uyarınca fark ettim sağolun sayenizde birsey daha öğrendim:)gerçekten kaplamanız çok güzel olmuş verdiğiniz bilgi için tsk ederim..umarım benimki de sizin ki kadar güzel ollur..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Bennu, uyarımı dikkate aldığın için ben teşekkür ederim. İnşallah sizinki daha da güzel olur.

ASLI dedi ki...

benşuanda30yaşındayım benianneannembüyütğü için dantelibakrkengöreköğreidmeğerevliysnmeizveyatktaeşinile tekbedenolduğunzu teközleyerse.yapınbebayanlar.nevarkiyani.ruhu yaşasındiyeyapıyourmmasaörütüsyle yatakösütrüsünüğ eşimiçndğeilkayanmiçndedeğilTEKKENDİMİ İÇİN
SEVGİLRİMLE.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Aslı, ilginç bir yorum olmuş. Ne diyeyim teşekkür ederim:)

Nilgün Komar dedi ki...

çok güzel olmuş çok beğendim..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nilgün'cüm, çok teşekkür ederim canım:)

GÜLDEN TAKI dedi ki...

Merhabalar Marifetli Peri.Yatak odanızdaki muhteşem dönüşüme bayıldım,ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş. Ayrıca diğer çalışmalarınız da çok başarılı ve güzel uğraşlar.Bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim, ellerinize , yüreğinize sağlık:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülden Takı, hoşgeldiniz, merhaba:)
Çalışmalarımı beğendiğinize çok sevindim. Çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

<a href="https://www.kayastor.com/zebra-perde.html” title=”Zebra Perde”> Web sitenizin içeriği ve faydalı bilgilerden dolay emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarınızın devamını dileriz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...