Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

29 Mayıs 2011 Pazar

Üzme Bizi Küçücüğüm

Yakışıklı kedimiz Pati üç aylıktan beri bizimle. Şu anda iki yaşında ve ilk defa geçen gün hastalandı. Hastalığı da hala devam etmekte. Hastalığının ne olduğu henüz anlaşılamadı. Önce hafifçe aksamaya başladı. Sağ arka ayağında bir hassasiyet oluştu. Bir kaç gün hafifçe aksadıktan sonra geçer gibi oldu. Biz de fazla önemsemedik. Bir iki gün sonra tekrar topallamaya başladı. Biz geçer diye yine bekledik ama bu sefer geçmedi maalesef. Koltuğa çıkmaya çalışıp çıkamayınca, aldık veterinere götürdük. Veteriner ateşine bakıp, muayene ettikten sonra, "tırnağı kırılmış" dedi. Fakat bu aksamanın tırnak kırılmasından olmayacağını da ekledi. Ve bizi eve gönderdi.

Eve geldikten sonra, oturup oturup da ilk kalktığında sendeliyor sonra aksayarak yürümeye devam ediyordu. Sonraki gün biraz daha zorlandığını gördük ama veterinere gittiğimiz için rahattık. Fakat ikinci gün hiç yürümediğini fark ettim. Zorladığımda ise, arka ayaklarını kullanamadığını görünce nasıl üzüldüğümü anlatamam.

Veterineri tekrar aradık ve durumu anlattık. Bu arada, ne yemeğine, ne suyuna ne de tuvaletine gidebiliyor. Yemeğini ve suyunu yanına getiriyorum, o da yatarak yemeye çalışıyor. Allah'tan iştahı yerinde. Ara sıra da tuvaletine götürüp, deniyorum. Çiş yaptırmayı başardık ama iki gündür kakasını yapmıyor. Tuvalet konusunda çok hassas. Kendisi yapmak istiyor. Önceden beri kapatamadığı zaman bile çok rahatsız olurdu. Bunu nasıl halledeceğiz bilemiyorum doğrusu...

Dün sabah kedimizi tekrar veterinere götürdük. Kızımın yıl sonu partisi olduğu için doktor gelmeden Pati'yi bırakıp çıkmak zorunda kaldık. Doktor gelip muayene etmiş ve bir kortizon iğnesi yapmış. Bir de ilaç yazmış. Röntgen çekmemiş. Birkaç saat sonra gidip aldık kedimizi.

Pati öyle sakin, öyle uyumlu bir kedidir ki, hiç yaramazlık yapmaz, hiç sorun çıkarmaz. Bize sorulan sorulardan biri de, "bir yerden atladı veya düştü mü?" Pati'nin atladığı en yüksek yer, pencerenin önünden yere...
Nasıl oldu, niye oldu, hiç dışarı çıkmayan kedimizi bu dert nereden buldu? Bilmiyorum.
Bu yazıyı bu kadar ayrıntılı yazmamın nedeni de, belki daha önce birilerinin de başına gelmiştir ve bir yol gösterir. Veya birilerine, gelen yorumlarla birlikte yol gösterir...

Evde hayvan beslemeye karşı olan, eve kedi alınmaması için çok uğraşan ben, Pati için gözyaşı döküyorum. 
Pati evimize geldikten sonra, hayvanlara karşı bakış açım bile çok değişti. Evinde hayvan besleyip, onlara bağlananları daha iyi anladım.
Onu böyle aciz görmek içimi acıtıyor. O küçücük bir can...
Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.


43 yorum:

Nedret dedi ki...

Canım ya.. Ne kadar da güzel. Kıyamam ben ona. İyileşecek inşallah.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım benim.Çok üzüldüm.Allahtan acil şifalar diliyorum.Acaba kırık felan mı var?doktor anlamalıydı bugüne kadar.Bak İstanbul da oturuyorsun.İstersen benim veterinere yönlendiririm.Çok iyidir.G.O.P da...Ben ondan başka kimseye güvenemiyorum Şanslı yı.Dualarım seninle.
Sevgiler:)

Meral Sanatevi dedi ki...

Pericim bence başka bir veterinerede göster arkadaşın köpeği aynı seninki gibi sekiyordu veteriner stres dedi haydi başkasına götürdü hayvanın ayağı kırılmış inşallah seninkinde ciddi birşey yoktur...

Adsız dedi ki...

sevgili marifetli peri lütfen başka bir veterinere götür. veteriner hatası yüzünden acı çeken biriyim.. laşka yere götür.. bazen kedicikler bilmediğimiz hastalıklara sahip olurlar bu hastalıklar geç kalındığı zaman falç yapar.. hemen tedavisi gerekir.. çok hayvan besledim.. veteriner olmasına rağmen amacı para almak olan ve hayvanlara değer vermeyen hatta üstün körü tedavi etmeye lütfen zahmet eden bir sürü aptal veteriner var. lütfen bir kaç yere daha götür.. geçmiş olsun kediciğe. çok ta şirin maşallah...

ruşyena dedi ki...

çok üzüldüm... evet kesinlikle başka bir veterinere götürmelisin... pencere ya da kapı arasına sıkışmış olabilir mi... vaktiyle oturduğum apartmanda çocukların baktığı bi kedicik vardı, birgün demir kapının arasına sıkışmış... o günden sonra arka ayaklarını kullanamadı zavallıcık... veterinere götürüldü... röntgen sonucu belinin kırılmış olduğu ortaya çıktı... çok acı ve çok zahmet çekti...
acil şifalar diliyorum pati ye... dilerim önemli bir şeyi yoktur ve çok çabuk iyileşir.

Adsız dedi ki...

çok üzüldüm patiyi tanıyan kişi olarak acil şifalar diliyorum tekrardan, inşallah iyileşecek güzel heberlerini bekliyoruz..canım benim ya.....y.y.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nedret ablacım, inşallah. Dün vurulan iğnenin etkisiyle sanırım bugün daha iyi görünüyor.
Teşekkür ederim.

Gönül Çelen, canım bizim doktorumuz da tecrübeli ve Pati'nin anne ve babasının da doktoru. Bugün daha iyi, yarına kadar biraz daha iyi olur diye umuyorum. Canım o taraf bize çok uzak. Çok teşekkür ederim.

Meral ablacım, hiçbir acı belirtisi yok. Bugün daha iyi, inşallah geçecek. Durumunda bir değişiklik olmazsa yarın yeni bir veterinere götürebilirim.
Teşekkür ederim.

Adsız, biz ilk kez evde hayvan besliyoruz. Balığı ve kaplumbağayı saymazsak. Bu veterinerimiz çok iyi aslında. Deneyimli de. Zaten Pati'nin anne ve babasının da veterineri. Yine de temkinli olmakta yarar var tabi. Bugündaha iyiye gittiğini gözlemledik. Umarım daha da iyi olacak. Çok teşekkür ederim.

Ruşen'cim, bugün daha iyi. Öyle sıkışma falan olduğunu sanmıyorum. Sürekli evde ve gözümüzün önünde. Yarın tekrar görüşeceğiz doktoruyla. Çok teşekkür ederim.

DEFNE YAPRAĞI:)))))))) dedi ki...

pati için çok üzüldüm ne kadar da mink ve tatlı görünüyor bütün şifalar onunla olsun inşallah

örgüveyemek-gülşence dedi ki...

çok üzüldüm en kısa zamanda iyileşir inşallah bence kakasını yapamadıgı için yörüyemiyordur veterinere gödürmeden önçe bir pamuğun üzerine sıvı yağ damladın ve hafifce masaj yaparak sürün birkaç kere böyle yapın belki düzelir ben aynısını yaptım ve düzelti kedim

Banuca dedi ki...

Ah canım yaa, dertlerini anlatamıyorlar ya, insan nasıl da çaresiz kalıyor karşılarında :( Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur....

figen abla dedi ki...

yeni doğmuş bir kedi almıştım..Evde biberon ve sütle besliyordum..
bir gün bir koltuktan ötekine atlarken bacağını incitti ve yürüyemez oldu..
hayretler içinde kalarak veterinere koştum..
veterinerin ne dediğine inanamzsınızzz..
-inek sütüyle beslemişsiniz, vücudunda kalsiyum eksikliği var, kemikleri çok güçsüz...
demesin mi?
ondan sonra her mamasının içine yumurta kabuğunu havanda tuz gibi ezerek kattım...ve peynir ekledim mamalarına..
böyle böyle kemikleri güçlendi ve hayvan çok düzeldi..

çok geçmiş olsun ablam..hiç kıyamam..onlar dünyanın en masum yaratıkları..
inşallah iyileşecektir...
:(

Fidan Başaran dedi ki...

Serap'cım,
çok geçmiş olsun pisi pisine)))))
çok da tatlı bişey
inşallah önemli bişeyi çıkmaz da hemen iyileşir
çok öptüm

Ceren dedi ki...

Sevgili Peri, veteriner hekiminiz mutlaka tecrübelidir fakat; ben de diğer arkadaşlar gibi başka bir veteriner hekime danışmanızı tavsiye ederim. Hatta hayvan hastanesine götürebilirseniz, daha detaylı kontrol edilir yakışıklı. Hekiminiz bizden iyi biliyordur mutlaka ama; benim mantığım ayağını kullanamayan pisiye hormon vermeden önce röntgen çekmek gerekir diyor. Sebebini bilmeden ilaç, hele hormon vermek?

Pati belli ki kibar bir beyefendi. Benim kara kızım ben kumunu temizlerken aynı anda tuvaletini yapmaktan çekinmiyor :))) Kakasını yaparken izlenmek istemiyor olsa da, iki gündür yapmaması kötü. Zeytin yağı içirin, mecbur kalır yapar, rahatlar :))Ben kızıma düzenli olarak 1/4 çay bardağı zeytin yağı veriyorum.

Çabuk iyileşse bile ne olur bir röntgen çektirin. Basit bir sinir sıkışması da olabilir, sinirlere baskı yapan, Allah korusun, daha ciddi bir şey de olabilir. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

Size yakınsa, Üsküdar Belediyesi veterinerliğini tavsiye ederim. Ben çok memnunum.

Gelişmelerden haberdar edin bizi de lütfen.

Sevgiler.

yasmin dedi ki...

işallah iyileşir..kendini derdini anlatamayan kedicik işi zor..

MİRAY TAŞKIRAN dedi ki...

Çok üzüldüm,geçmiş olsun! Umarım kısa zamanda iyileşir :(((

meralhobiart dedi ki...

Serapcığım küçük pati için çok üzüldüm kedileri delice seven biri olarak patiye şifa diliyorum, umarım kısa zamanda iyileşir.

fiamma dedi ki...

Sevgili Marifetli Peri:( Üzüldüm:( Patiye..Ben de arkadaşlara katılıyorum bir hayvan hastanesine götür geç olmadan veya veterinerine bir daha göster ve sor, kediye lavman yaptırılmasını talep et bakalım ne olacak sonuç? Anlattığın belirtiler bana gençlik hastalığı diye bir hastalığı çağrıştırdı ki aşı olması gerekiyordu bunun için.

fiamma dedi ki...

Sevgili Marifetli Peri:( Üzüldüm:( Patiye..Ben de arkadaşlara katılıyorum bir hayvan hastanesine götür geç olmadan veya veterinerine bir daha göster ve sor, kediye lavman yaptırılmasını talep et bakalım ne olacak sonuç? Anlattığın belirtiler bana gençlik hastalığı diye bir hastalığı çağrıştırdı ki aşı olması gerekiyordu bunun için.

Nalan Ünal dedi ki...

Paticik inşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşur.İyi haberlerini bekliyoruz.

GÖNÜL dedi ki...

canım ya çok üzeldüm çok da şeker inşallah en kısa zaman da iyileşir geçici bir şeydir

halime dedi ki...

çok üzüldüm.umarım en kısa zamanda iyileşir.pati'ye gecmiş olsun.çok tatlı maşallah....

halime dedi ki...

çok üzüldüm.umarım en kısa zamanda iyileşir.pati'ye gecmiş olsun.çok tatlı maşallah....

ebrulikedi dedi ki...

ah canım benim ben de bu aralar minnoşun hastalığıyla uğraştığım için seni öyle iyi anlıyorum ki.inşallah düzelir paticiğin bacağı.inşallah geçici bir durumdur.dualarım sizinle.öpüyorum canım

meralhobiart dedi ki...

Sevgili arkadaşım bende fiemma ya katılıyorum çünki eşim daha önce internette senin anlattığın gibi kedilerde hastalık yapan bir virüsle ilgili yazı okumuş bence sen en kısa zamanda başka bir doktora götür belki şifasını bulursun. hoşçakal canım.

biyasimadahagirdim dedi ki...

kıyamam yaa:( inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur

ebru dedi ki...

Çok çok üzüldüm, yazık küçüğüme :) Biz 17 senedir köpek bakıyoruz, arada kedi de aldık ama kızımın alerjisi yüzünden ablama vermek zorunda kaldık :( Bizim veterinerimiz Animalia İlhan Gökgöl. İstanbul'daki en deneyimli veteriner olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yalnız maddi olarak pahalı olabilir, ama en azından bir muayene ettirin derim. Linki http://www.animallia.com/
Sevgiler, Ebru

Nedret dedi ki...

Nasıl oldu?

zeynep bayram dedi ki...

serapcım,o şirin şey çabuk iyileşecek biliyorum.
oğluşumla görüntüsünü izliyoruz(bu üç oldu ,zor yazıyorum)size gelicekmiş,süt alıp ama:)

hobivakti dedi ki...

Canım ya, inşallah kırık falan yoktur. Aklıma kırılmış olacağı geldi.

İnşallah en kısa zamanda iyileşir.

Bu arada çok şirin bir kedi.

Sen nasıl oldun? Umarım iyisindir.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fikir Projeleri, şimdi daha iyi, çok teşekkür ederim.

Örgü ve Yemek-Gülşence, sizinkinin de mi arka ayakları tutmuyordu? Kakasını yaptı ve hergün yapıyor şimdi. O yönden sorun yok. Bacaklarını da hareket ettiriyor ancak güç yok gibi. Çok teşekkür ederim.

Banuca, nasıl bakıyor görsen ablacım. Gözlerimizle anlaşıyoruz. Çok teşekkür ederim. Şimdi daha iyi.

Figen Abla, sen de kötü bir deneyim yaşamışsın. İnşallah düzelecek Patimiz. Çok teşekkür ederim.

Fidoş, inşallah önemli değildir. Daha iyi ama tam düzelmedi. Teşekkür ederim.

Ceren, ilk kez başımıza böyle birşey geldiğinden acemilik yaşıyoruz. Veterineriyle sürekli irtibat halindeyiz. Yarın kontrolümüz var. Bakalım ne diyecek...
Oğlumuz çok kibardır gerçekten:) Kaka sorununu hallettik.
Mutlaka haberdar edeceğim. İnşallah da güzel haberler vereceğim. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler.

Yasmin, gözlerle anlaşmaya alıştık. Ama çok üzülüyorum onun için. Çokteşekkür ederim.

Miray's Handmades, İnşallah... Çok teşekkür ederim.

Meralhobiart, biraz daha iyiye gidiyor. Çok teşekkür ederim.

Fiamma, yorumunu okuyunca araştırdım. O hastalığa benzetemedim. Kaka sorunu halloldu. Yarın kontrolü var. Çok teşekkür ederim.

Nalan Ünal, inşallah güzel haberler vereceğim... Çok teşekkür ederim.

Gönül, inşallah, biz de öyle umuyoruz. Doktoru da endişeli değil. Çok teşekkür ederim.

Halime, huyu suyu da çok tatlıdır. Çok teşekkür ederim.

Ebrulikedi, biliyorum beni anladığını. Çok teşekkür ederim.

Meralhobiart, doktoru endişeli olmadığı ve bizi rahatlattığı için biz de ona güvendik. Şimdi daha iyi ama yarınki kontrolde belli olacak. Sağol canım.

Biyaşımadahagirdim, inşallah... Çok teşekkür ederim.

Ebru, öneriniz için çok teşekkür ederim. Yarın da bir kendi veterinerine gösterelim, sonra bakacağız. Dediğiniz yer Etiler'de. Biz Anadolu yakasındayız, yani epey uzak kalıyor. Yine de aklımızda bulunsun...
Sevgiler.

Nedret, ablacım biraz daha iyi ama tam düzelmedi. Birkaç adım atıyor ama bacakları güçsüz. İştahı yerinde, tuvaletini de yapıyor. Yarın kontrolü var bakalım ne diyecek, biz de meraktayız. Akşam götüreceğiz inşallah. Haberdar ederim.

Zeynep Bayram, Pati iyileşsin de gelsin onu sevmeye:) Gerçi bizimki kucakta oturmayı sevmiyor ama ayakları yere basarken istediğin kadar sev... Çok teşekkür ederim.

Hobivakti, hiçbir acı belirtisi göstermiyor. Hem veteriner de anlardı sanıyorum. Çok teşekkür ederim.
Ben kendimi unuttum, bebek gibi onunla ilgileniyorum...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım merak ettim.Bir gelişme var mı?umarım iyidir...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gönül Çelen, biraz daha iyi, yarın kontrolü var. Akşam götüreceğiz. İstese yürüyor ama çabuk yoruluyor gibi. Bakalım ne diyecekler. Haberdar edeceğim sizleri de...
Teşekkür ederim canım.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Pati'nin durumunu merak ettiğinizi biliyorum. Oğlumuz gittikçe düzeliyor, çok şükür:)
Veterinerimiz ilginç bir vaka olduğunu söyledi. Fakat yaşının küçük olduğunu ve endişelenmememiz gerektiğini, atlatacağını söyledi. Bunu, o esnada ben kendimi tutamayıp ağlamaya başladığım için mi söyledi bilemiyorum...
Gençlik hastalığını düşündürdüğünü fakat belirtilerini tam olarak taşımadığını söyledi. Bu yüzden bu hastalığın başka bir türü olabileceğini de söyledi. B vitamini eksikliğinde de yürüme güçlüğü görülebiliyormuş.
B vitamini takviyesine başladık ve sonuç alıyoruz galiba. Bunu vermekte biraz zorlanıyoruz. Mamasına katıyorum ama kokusundan dolayı sanırım, yiyemedi.
Çok iyi mamalar veriyoruz. Royal Canin kullanıyoruz buna rağmen yeterli gelmedi demek ki. Kilosu da biraz fazla...
Figen ablanın da bahsettiği gibi, haşlanmış yumurta kabuğu, yoğurt, peynir vermemizi tavsiye etti. Bizim kedimiz, süt içmez, peynire burun kıvırır. Sadece kendi mamalarını ve bizim yediğimiz balık ve tavuktan biraz yer. Henüz denemedim yarın sabah deneyeceğim. İnşallah yumurta kabuğunu yadırgamaz. Tedaviye cevap vermeseydi fakülteye yönlendirecekti ama galiba oğlumuz bizi daha fazla üzmeyecek. Günden güne iyileşiyor. Pazartesi tekrar kontrole götüreceğiz.
Ayrıca, tedaviye cevap vermeseydi, durumu tümörü de çağrıştırıyormuş(bunu daha sonra telefonda eşime söylemiş)...
Neyse ki bacaklarını artık kullanabiliyor ve daha uzun yürüyebiliyor.
İnsan yaşadıkça neler neler öğreniyor...
Selamlar, sevgiler hepinize:)

Banuca dedi ki...

Sevindim bu güzel haberlere, umarım tez zamanda tamamen atlatır :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Banuca, teşekkür ederim ablacım. Bugün daha da iyi. Yürümeye başlayınca tırmanabileceğini de sanıp, yüksek yerlere çıkmaya çalışıyor ama zorlanıyor:) Buna da şükür, çok ağlattı beni:)

Yumurta kabuğu kattım mamasına, onu da sorunsuz yedi.
Gelişme oldukça buraya yazacağım.
Belki birilerine de yol gösterir.

ebrulikedi dedi ki...

ağlatmaz mı annesi.nasıl üzülmüşsündür kimbilir.ben de çok ağladım minnoşla.inşallah ikisi de iyileşecek:)
iyi haberlerine çok sevindim.öpüyorum patilerinden:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ebrulikedi'cim, çok şükür iyileşti. Vitamin vermeye devam ediyoruz. Mamasına katarak veriyordum ama yemekte zorlanıyordu. Bugün yarıya böldüğüm tableti yutturdum. Hapı yuttu yani:) Biraz daha devam edip tekrar kontrole gideceğiz. Çok teşekkür ederim.
Minnoş nasıl oldu merak ediyorum. Hastalığı anlaşılabildi mi? İnşallah o da iyileşecek canım...

Nedret dedi ki...

Çok sevindim. Daha da düzelir inşallah. Sevgiler.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nedret ablacım, teşekkür ederim. Günden güne daha da iyiye gidiyor.
Sevgiler...

Gül den Dökülenler dedi ki...

bebeğim inşallah çabucak iyileşirsin.lütfen iyi haberlerini paylaşın bizimle

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülün Takı Evi, ilginize çok teşekkür ederim. Oğlumuz çok daha iyi, daha hareketli. Dün koltuktan bile inebildi:) Ama görseniz, nasıl temkinli iniyor... Daha da iyi olacak inanıyorum.

Pelin Yazıcı dedi ki...

Periciğim çok geçmiş olsun canım.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Pelin Yazıcı, teşekkür ederim canım. Geçti çok şükür:)Eski sağlığına kavuştu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...