Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

21 Haziran 2011 Salı

Lavanta Piramidi - Hayvan Figürlü Anahtarlıklar ve Bizden...

Okullar kapandı, çocuklar tatile girdi. Ben de dinlenmeyi hak ettim ama sanırım benim tatilim şimdi bitti :) Bilenler biliyor ama bilmeyenler için; çocuklarımın birbiri ile geçimsizliği beni çok yoruyor, ondan bahsediyorum... Daha önce de burada bahsetmiştim. Zamanınız varsa okuyunuz efendim.
Kızımın karnesinin hepsi beş ve ikinci sınıfa geçti. Oğlum da teşekkür belgesi ve başarı belgesi aldı ve yedinci sınıfa geçti. Bu seneyi de alnımızın akıyla bitirdik. Yine yüzümüzü güldürdü çocuklarımız. En önemlisi onların ve bizim emeklerimizin karşılığını almış olmamız tabii. Teşekkür ederim çocuklarım...
Tatil başladı ya, kızımın meşhur elişi kitabı çıktı ortaya :) Kızım başladı kitabı karıştırmaya, ne kadar yapamayacağı şey varsa seçiyor... İşin kötüsü daha kendisinin başlayıp bitirdiği bir şey yok. Sonunda hepsi benim başıma kalıyor. Neyse kolay bir şeyler seçti sonunda. "Anne bu lavanta kesesini yapmak istiyorum" dedi. Ben de sevindim, düz dikiş yapacak, içini dolduracak diye ama nerdeee... Kızım solak, bense sağ elimi kullanıyorum ve bir şey gösterirken çok zorlanıyorum. Baktım olmayacak "hadi ben dikeyim sen doldur" dedim, o da kabul etti. Ben diktim, kızım doldurdu. Üzerine de bir fiyonk yapıp, taktık ve bitirdik. Taktık mı? :) Bitirdik mi? :)

Ben seviniyorum tabii, kızımın gönlünü yaptım, hem de çabuk bitti diye. Fakat bu durum kızımın hoşuna gitmedi. Kitabı kurcalamaya devam etti. Hatta bir bez bebek seçer gibi oldu ama son anda vazgeçirdim :) Bir ara yün ve şişle de deneme yaptık ama onda da başarılı olamadık :( Elleri çok minik henüz...

Tam da "yırttım galiba, kendi işlerime dönebilirim" diye düşünürken, bu hayvan figürlü anahtarlıkları gördü. Malzeme yok dedim, keçe lazım dedim, ama vazgeçiremedim. Hadi o zaman bunu da yapalım dedik. Yapalım mı? :) 
Baykuş seçti yine kızım. Yine diyorum, çünkü çok seviyorlar baykuşları. Daha önce de baykuşlu çerçeveler yapmıştım onlara. 
Ne yapalım elimiz mahkum. Tatilde yaparız diye çıkmış ağzımızdan bir kere... Aldık eski t-shirtlerinden birini ve temizlik bezini, yapmaya başladık. Başladık mı? :)
Yine benim başıma kaldı anlayacağınız. Kızım sadece arada bir gelip, "kenarları şu renk olsun, gözleri burada olsun" gibi söylemlerle bana yardımcı oldu :) Öyle ufak olduğuna bakmayın, ayrıntıları minik minik çok uğraştırıyor anahtarlığın. 
Tam bitti, ben havaya kaldırıp kızıma gösterirken nasıl olmuş diye, oğlum "ben de istiyorum ama, maymun olsun" demez mi? Allah'ım sana geliyorum... :)
Oturmaktan sıkılmışım, işlerim yarım kalmış akşama da yemek yok. Ama ben bir maymunla uğraşıyorum :)
Lavanta kesesi kızımın çekmecesinde artık. Anahtarlıkları da okuldaki dolaplarının anahtarları için kullanacaklarmış. Oğlum maymunu zombiye benzetti, kızım da baykuşa pörtlek gözlü dedi :) Eleştirdiler ama yine de beğendiler. Eldeki malzemelerle bu kadar oldu ne yapalım...
Ben ne yaptım peki? Kitabı ortadan kaldırdım :) Ortalıkta olunca kitaptaki her şeyi yapmak istiyoruz çünkü :)

24 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

oğluşunu vede teşekkür belgesinde büyük payı olan annecik ikinizide kutluyorum başarılarının devamını diliyorum canım
kardeşler aralarındaki sorunlarda hiç üzülme canım her evde yaşanıyor.hepsi hepsi iki kardeşler genelde paylaşmayı bilmiyorlar tabiki bu onların suçu değil:)
biz 6 kardeş büyüdük ama benim iki çocuğumun yaptıklarının hiç brini yapmadık birbirimze. nerde bulduk orda yedik ne bulduk onla oynadık....ama bizimkiler öylemi her şeyleri var.
neyse canım kezeçiklerde çok şık ellerinize sağlık
sevgiler:))

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

pardaon güzel kızımızı diyecektim :(
benimkiler erkekte.

MİRAY TAŞKIRAN dedi ki...

Wallahi çok özendim..Ne güzel anlatmışsın! Anahtarlıklar eldeki malzelerle bile olsa harika görünüyorlar! Ellerine sağlık! SEVGİLER! ;)

meralhobiart dedi ki...

Karneleri için çocuklarını ve seni kutlarım canım.
Yaptıklarınızda çok şirinler kızının yani senin ellerine sağlık aynı dert benim başımda da olduğu için seni çok iyi anlıyorum. Tatil iyi hoşta çocukların istekleri hiç bitmiyor 24 saat az geliyor ve yetişemiyorsun.
Sana ve çocuklarına iyi tatiller dilerim hoşça kal canım...

hobivakti dedi ki...

Biraz yormuş seni ama çocukların istediklerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşamışsın. :)

Ayrıca çokta şirin olmuşlar. :)

Ellerin-İZ-e sağlık. :)(:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fatma, çok teşekkür ederim. Benimkilerin anlaşmazlığı cinsiyet farkından zannediyordum ama, demek ki değilmiş. Zamane çocukları... Biz de iki kardeşiz, bir erkek kardeşim var ama çok güzel anlaşırdık. Hala da öyle:) Oğlum yerine kızım büyükolsaydı sanırım daha farklı olurdu:(

Miray'cım, kızım beni bir güzel kandırıyor sanırım:) Çok teşekkür ederim.
Sevgiler.

Stella, Gracias :)
İstanbul'dan ve kızımdan sevgiler.

Meral'cim, teşekkür ederim canım. Yakın olsaydık keşke... Birlikte vakit geçirirlerdi, biz de boyardık da boyardık:) Çocuklar yalnızlıktan ne yapacağını şaşırıyorlar. Sıkılıyorlar tabii, haklılar.
Sana da iyi tatiller canım.

Hobivakti'm, aslında severim böyle ince ince uğraşmayı ama üst üste yapınca fazla geldi bünyeme:) Evet ben de mutlu edebildiğime seviniyorum:) Çok teşekkür ederi(m)iz:)

DEFNE YAPRAĞI:)))))))) dedi ki...

hepsi birbirinden şirin olmuş sevgiler:)

biyasimadahagirdim dedi ki...

:))) bence de o kitabı kaldırmakla iyi yapmışsın:D marifetli bir anneleri olunca çocuklar isteyecekler tabi;) ellerine sağlık

ebru dedi ki...

Merhabalar, aynı benim kızım :) Sizinkinden bir yaş küçük sanırım, ne yaparsam o da yapmak istediği için küçük mdf'ler, büyük boncuklar filan bulunduruyorum. Geçen nakış yapmak istedi ama iğne tutmak için çok küçük daha zor ikna ettim :) Ama ne güzel değil mi meraklı olmaları, bizi yoruyorlar ama olsun :)Sevgiler,Ebru

Nedret dedi ki...

Ne güzelsiniz hepiniz:)))

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Ne güzel yazmışsınız:)))Onların tatili başladığı anda bizimki bitiyormuş bunu anladım bu sene ilk evci yazımda.Sabahın 7 sinde plan ne anniş diye uyandırılıyorum:))Çok güzel şeyler yapmışsınız ama, sabır var demek ki ben sıkılıyorum hemen:))sevgiler..

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım gülermisin ağlarmısın.Hobilere merakı olması güzel.Sana kalması biraz sıkıcı olmuş sanırım.Ama üstesinden gelmişsin.
Sevgiler:)

Elisi Defteri dedi ki...

Ay gülmekten öldüm yazınızı okurken ne güzel anlatmışsınız, resmen kendimi gördüm, benim kızım da ikinci sınıfa geçti, sizinkiyle aynı yaşta ve o da aynı şekilde, tatil oldu olalı elişi yapalım diye tutturuyor ve beraber başlıyoruz, sonra bir kendime geliyorum ki o televizyon izliyor ve ben de elimdeki kurdele nakışını bırakmışım, elişi kağıdından çiçek böcek resimleri kesiyorum. Sevgiler.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fikir Projeleri, çok teşekkürler:)

Biyaşımadahagirdim, kitabı buldu canım maalesef. İyi saklayamamışım:) Çok teşekkür ederim.

Ebru, merak etmesine seviniyorum ama solak olmasaydı, ya da ben solak olsaydım daha iyi anlaşacaktık:) Yine de ucundan kıyısından bulşıyor ya, mutluyum:) Teşekkür ederim. Kızınıza ve size sevgiler...

Nedret, sen daha güzelsin ablacım. Teşekkür ederim...
Sevgiler.

Kaymaklı Kadayıf, mecburi sabır bu canım:) Yaptırana kadar başımdalar çünkü:) Çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

Gönül Çelen, kızım beni çok güzel kandırıyor galiba:) Çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

Elişi Defteri, bütün çocuklar aynı demek ki:) Çok akıllılar, bizi çok fena kandırıyorlar galiba:) Çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

Josefa Vélez dedi ki...

CUANTAS IDEAS GENIALES!!!!
SEGUIRE VISITANDOTE
UN ABRAZO

yasmin dedi ki...

:)) aklıma benimkilerin küçüklükleri geldi aynen böyleydik..:)) ama zevkini çıkar bu zamanların sonra büyüdüklerinde daha sorunlar artı dağınıklıkları çıkıcak..kendi işini bile yapmaya vaktin olmayacak..:)) okullarını tebrik ederim..öpüyorum ikisinide sanada canım kolay gelsin ellerine sağlık..:))

zeynep bayram dedi ki...

canım çok güldümya bu modellerin hepsi aynı vallahi:)kitabıda uzanamıyacağı bir yere kaldır:)
bu arada moralim çok bozuldu oğlum 23 nisan cd sini benden izinsiz bilgisayarda izlemek istemiş ne yaptığını birtürlü çözemedi tamirci resimlerimide kurtaramadı.neyseki birkısmı laptop ta .şimdi ortak blog umuzun yararını hissettim çoğunu ordan paylaştığım için tekrar yüklicem ,çok öptüm:)

nrhnmrl dedi ki...

marifetli perilerim ellerinize sağlık çok şirin olmuşlar başarılarını da tebrik ediyorum Allah daha nice başarılar nasip etsin hepsine

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Çok cici olmuş hepsi ellerine sağlık.Benimde dolaplar için lavanta kesecikleri yapmam gerekte yapılacak o kadar çok şey var ki...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Josefa, teşekkür ederim :)

Yasmin, dediklerine katılıyorum ama istekleri hiç bitmiyor:) Çok teşekkür ederim canım:)

Zeynep'cim, kitap çıktı çoktan ortaya da şimdilik sesi çıkmıyor canım:)
Geçmiş olsun,çok fena oluyor resimler kaybolunca. Onlar neyse de anıları yedeklemek lazım. Teşekkür ederim canım, ben de seni öpüyorum.
Bu arada Ece'nin gelişi için konuşalım bir ara...

Nurnan'cım, çok teşekkür ederiz:)
Amin canım hepimizin çocuklarına...

Sevtap'cım, teşekkür ederim. Aslında benim de birkaç tane daha yapmam lazım:)

Banuca dedi ki...

Ben bunları görmemişiiim :( Çok şirin olmuş piramitler... Bunlara kanat,ibik,gaga,göz ekleyip tavuk yapıyorlar görmüşmüydün? Bu arada oğlunu da kızını da kutluyorum, insan nasıl da gurur duyuyor değil mi, başarıları daim olur inşallah...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Banuca, teşekkür ederim ablacım. Geçenlerde, Nalan abla da söylemişti ama örneğini görmedim. Senin blogda vardır kesin, biraz gezinmem lazım:)
Sevgiler...

mor atölye dedi ki...

Yaaa kaldırma kitabı:( kızınla yap birsürü bişeyler, onun ilerde aklından hiç çıkmayacak bunlar. Ben bloğumda bile annemden bahsetme durumda kalıyorum. Bırak bir sürü güzel anısı olsun yaaaa. Tamam çok yorucu biliyorum...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Mor Atölye, kitap çoktan çıktı ortaya:) Hergün içindeki birşeyi yapalım mı? Diye gösteriyor:) Bende çok hoşlanıyorum aslında ama yapamayacağı şeyler de var içinde. Şimdi onlara seramik hamuruyla birşeyler yaptırmak istiyorum. Biz zaten sık sık beraber birşeyler yaparız. Çok teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...