Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

21 Aralık 2011 Çarşamba

Bizim Evin Bücürleri :)


Kızım en sonunda pankart açtı :)
İki kardeşin hiç anlaşamadığını daha önce de anlatmıştım. Sürekli kavga ediyorlar. Tartışmalar ilerleyince, fiziksel temas başlıyor, en sonunda da kızımın kulakları tırmalayan çığlığıyla ve benim müdahalem sonunda son buluyor. Ben geriliyorum, onlara kızıyorum. Daha benim sinirim geçmeden, onlar konuşmaya gülüşmeye başlıyorlar. Tabi bu durum da kısa süreli... Aynı döngü sürekli tekrarlanıyor bizim evde. Olan yine bana oluyor, sinirlerimin yıprandığıyla kalıyorum :)

Geçen gün bir baktım, kızım kağıtlara birşeyler yazmış, ayaklarını yere vura vura "kardeşee şiiiddet istemiyoruuuz!" diye bağırarak dolaşıyor evin içinde :) Yukarıdaki "pankartcığı" hazırlamış :) Resimde abisini kendisine vururken çizmiş. Yüzüne dikkat lütfen :)
Diğer pankartcıkta ise, "güzel bir hayat istiyoruz" yazıyor. Resimlerin birinde abisi onu dövüyormuş, üzerine çarpı koymuş bu yüzden. Yanındaki çizimde de ikisi de iyi anlaşıyorlarmış, mutlularmış. Yanına da tik koymuş :) Oğlum bile bunları Lara'nın elinde görünce gülmeye başladı. Aslında belirtmem gerekir ki, oğlum kardeşine gerçekten vurmuyor. Biraz itip kakıyor, hırpalıyor. Kızım da artık kendini savunmaya başladığından, o da karşılık veriyor. Anlayacağınız, ikisi de birbirinden aşağı kalmıyor :)

Efendim, bu ağaç kalemlere gelirsek, üzerinde oğlumun ismi yazan kalem, ona anneannesinden hediye. Oğlum böyle ilginç şeylere bayılır :) Onun önündeki diğer ağaç kalem ise, oğlumun kendi üretimi. Bir dal parçasının içini bir miktar oyup, kalem uçlarını yerleştirmiş :)
Bazen ince uç, bazen de kalın uç takıyor. Çok fonksiyonlu yani :) "Anne bunları da yayınlar mısın?" dedi. Ben de kırmadım onu ve size de gösteriyorum oğlumun marifetini :)
Evin üçüncü ve en bücürü Pati. Nerede bir kutu veya poşet görse içine girer. Poşetleri ondan almaya kaltığımızda, patilerini üzerine koyar ve vermek istemez. Poşetin içine girdiğinde, onu sürüklememizden de çok hoşlanır. Eğer büyük bir poşetse, dikkat etmemiz lazım, çünkü içinde Pati olabilir :)

Bu kutu da İkea'dan aldığımız abajurun kutusuydu. Pati de hemen sahiplendi tabii. Bu da onun kutusuyla gezintiye çıktığı video...
Not: Pati o kutuda zorla tutulmamaktadır. Gülebilseydi, eminim yukarıdaki gibi sırıtıyor olurdu :)

25 yorum:

Unknown dedi ki...

öncelikle kızının yazısına sonra kedinizin kutu içi gezintisine çok güldüm:)))))))))))))))))
allahta sizi güldürsün gece gece sırıtp duruyorum:)

meralhobiart dedi ki...

Hep ben mi güldüreceğim bu sefer de sen beni çok güldürdün. çocuklarının didişmelerini okuyunca birden benim çocuklarımı anlatıyorsun zannettim bu kadar mı benzerlik olur, ben de senin gibi aralarında kalınca cıldırıyorum.Yalnız kızının pankart düşüncesi de olağan üstü bayıldım...

Gelelim patiye seyredince çok güldüm, ama paşam hiç ciddiyettini bozmadan nasıl da turluyor öyle.

Sevgilerle hoşça kal Serabım...

aksungur46 dedi ki...

serapcığım evlatlarının yaptıklarını okurken hem güldüm hem de gurur duydum,çizimdeki anlatımlarına ve protestolarına bayıldım,akıllı şeyler,kedimiz de çok tatlı ben de niyeti bozuyorum galiba sizlerden göre göre heveslendim kedi alıp bakacağım.canım sevgilerimi gönderdimmmmmm

icimdeki yolculuk dedi ki...

:)) iyi geldi bu bu kadar yorgunluğumun üstünee.çocuklarda az hınzır değil haa ya pati ye ne demeli allahm neden çok seviyorlar kutu ve poşeti:))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sezo Bigo, gülümsetebildiysek, ne mutlu bize o zaman. Ben de çok gülüyorum o videoya:) Çok teşekkür ederim. Amin:)

Meral'cim, ah ah sen beni çok iyi anlarsın o zaman. Bir gün dertleşelim seninle uzun uzun... Yalnız olmadığıma sevindim aslında. Demek benimkiler normalmiş:) Pankart nereden aklına geldi, ben de hiç bilmiyorum.
Aaa Pati Bey çok ciddidir. Baksana hep smokinle geziyor:) Cool kedi...
Sevgiler canım:)

Serpil ablacım, biz de hem şaşırdık, hem de çok güldük. Sen bir de evde onlar elinde evde gezmesini görseydin:) Kağıtları da fırçaya ve kaleme bantlamış...
Kediler çok tatlı, bakımı da zor değil, her işlerini kendileri yapıyorlar. Bazı zorlukları var ama anlatmayayım şimdi. Sen niyeti boz yine de:) Sevgiyle kucaklıyorum seni ablacım.

Nedret dedi ki...

Severim ben onun pankartlarını:)) Aferin kızıma, hep böyle korusun haklarını:)) O pisiyi de yerim ben. Kutu güzeli:)) Yerli Maru:))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Funda'cım, sevindim:) Çocukların onu ne komik hallere soktuğunu bir görsen... Bir ara onları da yayınlarım. Poşetlere ayrı bir sempatisi var. Sadece içine girmekle kalmıyor, bazı poşetleri de yalıyor:) Alemler işte:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nedret ablacım, şimdiden pankart açıyorsa, ileride ne olur düşünüyorum:)
Bizimki de seviyor kutu, poşet, sele ne bulursa içine giriyor. Ben kalkınca yerime oturuyor ama Maru gibi çok hareketli bir kedi değil:) O tam bir afacan...

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

şimdiki çocuklar harika, kızını tebrik ediyorum duygularını en azından pankartla dile getiriyor :D Benim yerime öp annesi..

Oğlunu da tebrik ediyorum o ne kadar güzel kalem olmuş öyle, vallahi gelceğin sanatkarı, hobicisi :D Onu da öp benim yerime...

Pisiciğe de helal olsun mıncıkla benim yerime :D Ay kolay gelsin böyle eğlenceli ailenle güzel arkadaşım :D

ebrulikedi dedi ki...

ay bu çocuklar bir alem:)neler de düşünüyorlar baksana.maşallah çok ttlılar:)
patinin zorla durmadığı belli.çıkmaya çalışırdı öyle olsa.keyif aldığı her halinden belli.minnoşu düşünüyorum da hayatta durmaz öyle.öpüyorum hepsini:)

Adsız dedi ki...

çocuktan al haberi diye boşuna dememişler!!! baksana ya çok şeker bişey yapmış.. çok güldüm :) sonra bunu nasıl düşündüğünü düşünmeye başladım :- işin içinden çıkamadım kolay gelsin size valla zor iş çocuk büyütmek, bir şeyler anlamak...

biyasimadahagirdim dedi ki...

ben de o kedi gibi gülümsüyorum şu an:)) evin bütün bücürlerine teşekkürler bu eğlenceli yazı için ;)

fiamma dedi ki...

Sevgili Marifetli Perim, sanırım kıskanıyor birazcık abi ki güzel kızın isyan etmiş pankart açmış, dikkate alına vallahi:)) Bizim evin halleri de böyleydi küçükken annem saçları dikel dolaşırdı sürekli,ablamla aramızda 3 yaş vardı, yıllarca ben onu kıskanıyorum sanarak büyüdüm ama durum hiçte öyle değilmiş:)) Kediniz çokk tatlı:))

okuyan dedi ki...

Hangi birine yorum yazsam şaşırdım zira çok güzel paylaşımlar bir arada:) Ama en büyük tebrik benden prensesine.Canım benim resimler çizip pankart hazırlamış. Kendini ifade etme şekline ve hakkını arama tarzına hayranlık duydum. Benim için yanağına kocaman bir öpücük kondur lütfen:) Sevgili Volkan da böyle bıcırık ve tatlı bir kız kardeşi olduğu için çok şanslı. Ona çok iyi davransın bundan sonra:)
Anneannenin hediye ettiği kalem çok hoş. Ben de çok severim böyle hediyeleri. Ama oğlunun yaratıcılığına da kocaman bir bravo. E tabii anneden almış genleri:)
Pati güzeli Pati'ye gelirsek o burnundan öptüm onun:) Kedişler kutu ve poşetleri çok seviyor gerçekten. Aşkım'a o kadar kedi yatağı aldık ben de kaç tane ördüm gene gidip içine zar zor sığdığı kutulara yatmayı tercih ediyor:))
Videoya bayıldım:) Ne kadar keyifle geziyor. Ve çocuklar da ne kadar mutlu. İşte ev hayvanı beslenen evdeki çocuklar da bu kadar keyif alıyor:)
O gülen minik kedicik de tam şirinlik abidesi:)))
Sevgilerimle.

emelden.blogspot.com dedi ki...

Adam olacak çocuk... belli olur derlerya, seninkilerde bence şimdiden belli ediyorlar kendilerini.Marifetleri ise belliki anneden.
Kızının pankartına ve üzerindeki ayrıntılara bayıldım.
Oğlunun kalemi ise süper.
İkisini de öpüyorum.

Adsız dedi ki...

çok güldüm gerçekten laranın pankartına bayıldım canım ya volkanı bile güldürdüğüne göre başarılı olmuş ikisinede öpüyorum hele pati pek keyifli ...

Adsız dedi ki...

çok güldüm gerçekten laranın pankartına bayıldım canım ya volkanı bile güldürdüğüne göre başarılı olmuş ikisinede öpüyorum hele pati pek keyifli ...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sibel'cim, ikisi adına da teşekkür ederim. Öptüm senin yerine:) Pati'yi de mıncıkladım. Bazen bu eğlence fazla gelebiliyor. Hareketli günler yerine sakinlik arayabiliyorum ama, yine de mutlu bir aile olduğumuz için şükrediyorum...

Ebrulikedi'cim, hem de ne alemler... Teşekkürler canım. Ara sıra duruyorlar, acaba Pati sıkıdı mı, çıkmak ister mi diye. Yok bizimki hiç istifini bozmuyor:) Hayatından memnun:)

ByDg'cim, gülümsetebildiysek ne mutlu bize:) Bizim bücürlerin maceraları bitmez...

Fiamma'cım, kıskançlık hat safhada:) Biz çok dikkat etsekte onların dünyası farklı. İkisi de birbirini çok kıskanıyor. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Yani inşallah:)

Okuyan'cım, kızım çok duygusal bir çocuk. Oğlum da muziptir:) İnşallah büyüdükçe, daha iyi anlaşacaklar... Benim de çok hoşuma gidiyor kendince birşeyler üretmeleri:)
Pati de kendi sepetinde yatmaz hiç:) Ucubik yerleri tercih eder. Kedi işte... Hepsinin farklı huyları var.
Sevgiler canım.

Emel'cim, pankarta ben de şaşırdım desem yeridir. Teşekkür ederim.

Adsız, Yasemin'cim, Volkan güldü ama bir ara pankartları yok etmeye çalıştı yine de:) Tabi bir çığlık daha koptu bu sırada:) Pati'nin kutusu duruyor hala, geldiğinizde görmedin demek ki. Üzerine ismini de yazdılar... Öpüyorum seni.

Nergiz GP dedi ki...

Çok eğlenceli paylaşımlar. Allah da sizi güldürsün. Oğlunuzun kalemine bayıldım. Marifetli annenin marifetli oğluymuş tebrikler.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nergiz GP, çok teşekkürler:) Oğlum kalemini değerli eser gibi saklıyor:) Laf aramızda ben de çok beğendim kalemi...

Marifetane hobi dedi ki...

Bu yaşta kzıının haklarını korumak adına pankart açması çok güzel..oğluşununda kendi tasarım kalemi süper..Kardeş olmanın kıymetini büyüdükleri çok daha iyi anlaycakları kesin..Bahtları açık olsun mutluluğunuz daim olsun canım..

Adsız dedi ki...

patiyi izledikten sonra yüzüme bir gülümseme oturdu ve bayada gitmediğini farkedince de kendime gülmeye devam ettim... .ok tatlı bir kediniz var.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Marifetane, çok teşekkür ederim ikisi adına da:) Büyüdüklerinde birbirlerinin kıymetini anlayacaklardır ama şu an benim için çok yorucu. Amin canım, hepimizin çocuklarının...

Adsız, Pati'miz komik bir kedidir:) Başka bir zaman poşetle oynamasını da yakalayıp eklemeyi istiyorum. Çok teşekkürler.

işim gücüm oyun dedi ki...

Merhaba
Ben size kediyle hayat nasıl gidiyor diye sormak istiyorum. Benim de çocuklarım var ve kedi almak istiyoruz. Ancak kızımın kısa bir dönem de olsa allerji geçmişi olması beni biraz tedirgin ediyor. Patinin tüyleri çok dökülüyor mu? Cinsi nedir? Nereden almıştınız? Anket soruları gibi oldular ama... Bilgilendirirseniz sevinirim.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İşim Gücüm Oyun, merhaba,
Eve bir kedi alınmasını ben hariç herkes istiyordu. Uzunca bir zaman engelledim de. Fakat üçe bir kalınca, mecburen kabullendim. Şimdi ona çok alıştım ve çok seviyorum. Hayvanları her zaman sevmişimdir ama evde bir hayvanla yaşamak bambaşka birşeymiş onu öğrendim. Ama çocuklarım daha şanslı bu açıdan, küçük yaşta öğrenmiş oldular, gerçek hayvan sevgisini...
Daha önce balık ve kaplumbağa da beslemiştik ama onlar daha farklı. Çünkü tepki vermiyorlar.
KEdi beslemek esasında zor değil. Çünkü her işini kendisi yapıyor. Bizim kedimiz İran-Çinçila karışımı. İnternetten buldu eşim. Satan beyin kendi kedilerinin yavrusuydu bu. Uzun tüylü olduğu için, ilkbahar döneminde tüy döküyor. Hem de fazlaca. Ama bu sene onu traş ettirdik. O da biz de rahatladık:)
En zor tarafı, onu her türlü sorumluluğunu üstlenmek. Herşeyinizi ona göre ayarlamak durumunda kalıyorsunuz. Özellikle evden uzak kalacağınız zaman (uzun süreli) bakacak kimse yoksa sorun oluyor. Yolculuğu sevmiyorlar.
Kısacası o evin en küçüğü olduğu için çok seviliyor ama ilgi şart.
Yazacak daha çook şey var ama epey uzun oldu zaten:) Umarım yardımcı olabilmişimdir. Merak ettiğiniz konuları veterinere ve çocuk doktorunuza da danışabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...