Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

2 Mart 2012 Cuma

Bi Rahat Dur Blogger...

alıntı
Blogger yine bazı değişiklikler yapıyor. Bu iyi mi kötü mü, şimdilik bilemiyorum... Ancak hala, daha oturmamış uygulamalar var. Örneğin yorum penceresi "pop-up pencere" olarak seçilmiş bloglara yorum yaptığınızda, artık yorumlara e-mail ile abone olamıyorsunuz. Bir kayıda yorum yaptığınızda verilen cevabı, yorum yaptığınızı hatırlayıp geri dönerseniz okuyabilirsiniz ancak. 
Benim de yorum pencerem pop-up olarak işaretlenmişti. Fakat Blogger'ın bu yeni uygulamasından sonra, beğenmesem de, "aşağıda gömülü kayıt" seçeneğini seçmek durumunda kaldım. Hiç olmazsa bana yorum yapan izleyicilerim, geri dönüşlerimi görsünler diye.

Bir de, blog listesi gadget'ı çalışmıyor. Uzun zamandır yeni izlemeye aldığım blogları listeye ekleyemiyordum. Listemdeki blogları kopyalayıp, gadget'i sildim ve yeniden kurmayı denedim. Ne oldu dersiniz? Şimdi izlediğim daha fazla blogu ekleyemiyorum... Değişik bilgisayarlardan ve değişik tarayıcılardan denedim fakat sonuç değişmedi.
Blog Listesi Yapılandır penceresini açıyorum, "listeye ekle" butonunu tıklıyorum. İzlediğim blogların listesi çıkıyor, yanındaki kutucuklardan veya tümü deyip seçiyorum. Liste ekleniyor ama "kaydet" butonuna tıklayınca kaydetmiyor. "Kaydediliyor" yazıyor ama saatlerce o şekilde kalıyor. 
İzlediğim blogları kumanda panelinden takip etmeye çalışıyorum şimdilik, ama listeyle takip etmeye alıştığım için, bir an önce düzelsin istiyorum.

Başka bir sorun da, izlemeye almadığım bir kaç blog listemde görünüyor. Bu nasıl oluyor anlamış değilim...
Bu blogları izlemeyi durdurdum, izlemediğin blogu nasıl izlemeyi durduruyorsun? diye sormayın, Blogger'ın marifetlerinden biri olsa gerek :) Ama yine de listemde görünmeye devam etti. 

Aslında listemi temizlemem gerekiyor. Blogumu yeni açtığımda, olur olmaz, bana hitap etmeyen bir sürü blogu izlemeye almışım. Onları ve artık güncelleme yapmayan, en son 1-2 sene önce güncellenmiş, kullanılmayan blogları da izlemeyi durdurmak ve silmek istiyorum. Birkaç denemem oldu ama dediğim gibi, izlemeyi durdursam da, güncellemeleri gelmeye devam ediyor. 

Sevdiğim bir çok bloga gelemememin ve yorum yapamamamın nedeni bunlardır...
Bu sorunları yaşayan ve çözüm bulanlar varsa, yardım bekliyorum.

Bloglar kapatıldığı zaman, onca emeğim boşa gitmesin diye blogumu Wordpress'e taşımıştım. Ben burada kalmak istiyorum ama bir rahat dur Blogger yaa...

55 yorum:

lolipu dedi ki...

ay şeyden ben de muzdaribim:(( yorumları e-mail yoluyla takip edemiyorum. Nite devamlı değişiklik yapıyorlar ki anlamıyorum. Dur ben de senin gibi yapayım yorum penceresini:))

fiamma dedi ki...

benzer sorunları yaşıyorum ben de özellikle takip listemde uzunca süre yazı göndermeyen ve kapanmış blogları silemiyorum. Bende 2. bir takip listesi oluşturdum ama daha izlediğim blogların tümünü aktaramadım. sorun mu oluyor detaylı bir bilgi verirsen sevinirim boşuna uğraşmayayım ben de

marifetsende dedi ki...

evet ben de aynı sorunları yaşadaım.Blog listeme ekleme yapamadım.Çözümü ikinci bir blog listesi gadgeti eklemekte buldum.Kolay gelsin hepimize diyorum:)

Adsız dedi ki...

selam

Maalesef zaman zaman bende aynı sorunu yaşadım.Ama geçenlerde bende gereksiz bazı bloggerleri silmeyi başardım :)

NuR dedi ki...

Ben klasik şablonumu değiştirmedim, sürekli yükselt diyerek taciz ediyor. Ama ben inatla direniyorum. Bakalım nolucak:) Blogger ları tacizin bini bir para....

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Lolipu'cum, haklısın, biz memnunduk zaten. Değişiklik isteyen kim? :) Bu sorun halledilene kadar ben de bu şekilde kullanacağım yorum formumu ama diğeri daha pratikti bana göre...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fiamma'cım, araştırmalarım sürüyor. Nasıl silindiğini çözünce sana mail atarım canım. Ben de birincisini silmeden ikinciyi oluşturup denemiştim ama başarılı olamadım. Sonra silip denedim ama yine olmuyor. Bence bekle bir süre daha. Galiba yeni bir yapılandırma üzerinde çalışıyorlar.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Marifetsende, ben de aynı şeyi yaptım ama maalesef işe yaramadı bende :( Hergün deniyorum şimdi...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nalan, azimliyim ben de :) Bulurum en sonunda bir çare...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nur, ben de bloggerın önerdiği şablonları kullanıyorum. Uzun zamandır da değiştirmedim ama bu sorunların arkası gelmeyecek gibi... Bakalım, bekleyip göreceğiz.

Şehnaz dedi ki...

BU BLOGGER IN SORUNLARI NE OLACAK BÖYLE..DÖNEMSEL OLARAK SORUNLAR YAŞIYORUZ..BENDE BİRŞEY ÖĞRENİRSEM SENİ BİLGİLENDİRİRİM CANIM..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Şehnaz'cım, eskisinden iyi olsun diye uğraşıyorlar muhakkak ama oluyor mu orasını bilmiyorum... Ya da biz yenilik istiyor muyuz?... Mesela her yorumun altına "yanıtla" seçeneği koymaları güzel ama bunu pop-up pencereye uyarlamamışlar. Bir de e-posta aboneliğini kaldırmışlar. Neyse, yapım aşamasında olduğunu düşünmek istiyorum:)
İlgin için teşekkür ederim canım:)

Banuca dedi ki...

aman sormaaaa...
izleyiciler gadgetini ben de silip eklemek istedim, 167 blogdan sonrasını almadı :(
İzlemek istediğim blogları tepelerindeki izle butonundan izlemeye alayım dedim, eklemedi, okuma listesinin oradan ekle yaptım, olmaz 300 kişi izliyorsunuz zaten dedi...
Ben izlemek istediklerimi şimdi bloglarındaki izleyiciler gadgetinin üzerindeki "bu siteye katılın"dan ekleyip, blogları "google reader"dan izliyorum...
pop up pencere malum...
yeni arayüzde yorumlardan kelime doğrulamayı kaldıramıyorsun :(

Noblesse dedi ki...

aynı sorunları yaşadım, bloğunu kapatmış arkadaşları silemiyordum, yeni eklemeler yapamıyordum.Takip ettiklerime ekleyemeyince yazıları kaçırıyordum doğal olarak.Şimdi tasarımdan 2.blog listesini oluşturdum,en azından burada ekleme yapabiliyorum.

Nalan Ünal dedi ki...

bu ara genel anlamda sorunlar yaşanıyor. umarım fazla uzun sürmez.

banu abla, eski arayüze dönüp kelime doğrulama kaldırılıp tekrar yeni yüze dönmek kelime doğrulama iptali için şu an tek yol olarak gözüküyor. kulak biraz tersten gösteriliyor ama işe yarıyor.

fiamma dedi ki...

Bekliyorum zaten yeni ekleme yapamıyorum ilk takip listesini de kaldıramıyorum ama sayfam dar gelmeye başladı:( kurcaladıkça batmak istemiyorum zaten haber verirsen sevinirim canım.

Banuca dedi ki...

Onu ben biliyorum da, yeni blog açanlar bulamıyor, tarif için taslak hazırladım ben de, isteyenlere gönderiyorum:)
Demek istediğim, yenileme yapıyoruz diye herşeyi karıştırdılar :(

Unknown dedi ki...

ekrani tiklayinca cok guldum,
benmi bu isi bilemiyorum diye cok merak ediyordum?
kolaygelsin:)))))))))))

minik dedi ki...

Periciğim,çok haklısın.Malesef ben bloğa yazmayalı fotoğraf yükleme sistemi de değişmiş.Bugün çok uğraşmama rağmen fotoğraf yükleyemedim malesef galiba blog yazmayı istemeye istemeye bırakmak zorunda kalacağım...

Yasemin Kokulu Bir Hayat dedi ki...

gece gece su yazınızla bı sorunumu cozdum cok saolun tesekkurler:)

Nerwen dedi ki...

e-posta yoluyla abone ol'un kalkması çok kötü oldu. sanırım ben de pop up i iptal edeceğim :/

NEFİSE dedi ki...

Hay Allah razı olsun iki saattır uğraşıp dururken...yazına rastladım.Ben beceremiyorum diye kafayı yedim...neyse içim rahatladı en azından.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Banu ablacım, benimki de 166'da kaldı. Acaba böyle bir standart mı getirdiler, bilemiyorum. İkinci bir liste oluşturmayı denedim, o da olmuyor. Bekliyoruz şimdilik bakalım...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Noblesse'cim, bloggerın iyi bir anını yakalamışsın demek ki :) Bir de ben yakalasam...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nalan'cım, umarım canım. Çorba yaptılar resmen...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Değil mi ama Banu ablacım, sanki yenileme istedik biz...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Cihan ablacım, yok herkeste var bu sorunlar. Belki bilen biri "şu hanımlara yardımcı olayım" der de hepimiz öğreniriz diye yazdım. Ama henüz çıkmadı öyle biri :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Minik'cim, sakın ha! Bu sorunlar geçici eminim. Çok sık yazmasan da bırakmak olmaaaz :) Bir de bloggerın eski arayüzüne geç. Alıştığın oysa geri dönebiliyorsun.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Biricitconsungünlüğü, hoşgeldiniz:) Sorunumu yazdığım yazımla, çözüm oldum bilmeden. Ne hoş :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nerwen, hoşgeldiniz :) Pop-up pencereye gelene kadar kaldırın bence de... Yorumlardan haberdar olmadıkça, yorum yazmanın ne anlamı var...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nefise'cim, ben kaç haftadır uğraşıyorum. Hala da her gün deniyorum ama durum aynı :(

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Fiamma'cım, haber veririm canım merak etme...

Banuca dedi ki...

Ayyynen, 166 da kalıyor, sapıttı iyicene, ben o nedenle artık google readerdan takip ediyorum...

funda dedi ki...

Blogunuzu çok beğendim. Ellerinize sağlık. Sizi takibe alıyor, başarılarınızın devamını diliyorum :) hobilerim-funda.blogspot.com

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

bazen karışıyor hatlar:)) saçların diken diken oluyor bazen..

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

AY evet yani... Bi rahat dur blogger.. Bizi rahat bırak. Yenilik neden bu kadar gerekli anlamıyorum. Bir şey soracağım. Wordpress sanki daha kullanışlı gibi görünüyor. Google desteği olmadığı için mi geri döndünüz.

hobizublog dedi ki...

aynen arkadaşım günlerdir bende uğraşıyorum olmuyor eğer bir gelişme olursa haber verin ne olur bende arkadaşlarımın bloglarını ekleyemiyorum..

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Nasıl bir sorun yaşıyorsunuz tam bilemiyorum ama ben blog listem için 4 hatta 5 ayrı gadget kullandım. http://hertelden-everything.blogspot.com/
Eklediğim listelerdeki link sayısı 100 ün altında. "En fazla 10 link göster"i işaretledim. Şimdilik sorun yaşamıyorum. Belki bu şekilde yaparsanız sorun çözülür.

Birileri anlatsın dedi ki...

Bende blog listeme yenilerini ekleyemiyorum. Biri listeni sil yeniden düzenle dedi şimdi 100 adet falan ancak gösterebiliyor. Kapanmış blogları silemiyorum sürekli hata veriyor. 2. bir liste ekledim onda da aynı sorun var. Sorunuma çözüm ararken sana ulaştım. Bu sorunları yaşayan sadece ben değilmişim demek ki...

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

ahh blogger rahat durmayacak arkadaşlar.1 martta izleyici gaggetlerini kaldırdılar.kiminde tamamen silindi kiminde duruyor sayısı azaldı.benimki tamamen silindi.feedburnere yazdım tekrar denedim google yardım forumuna yazdım olmadı.zaten öyle değişik olduki bloğum.önce virüs sonra ip adresi değişikliği kumanda panelinde tek blog ama blog görüntülede yeni blog olarak açılıyor.41 olayını yaygınlaştırmaya çalışıyorlar.pinterstteki siteme benzer bişey olacak yani.bende izleyici gaggetini çalıştıramayınca +1 düğmesini gagget olarak ekledim.blog listemi güncelleyemediğim gibi takip ettikleriminde güncellemeleri gelmiyor bana.o yüzden tek tek bakarak yorum yazmaya çalışıyorum.
yani cidden rahat dur blogger..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Banu ablacım, be listeyi sildim en baştan sadece en çok güncellenen, sevdiğim blogları ekledim. Tabi sadece Türk blogları...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Funda, hoşgeldiniz:) Çok teşekkür ederim.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sonsuz Dekorasyon, uzun zamandır o durumdayım işte ben de:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülsüm ablacım, Wordpress'e alışamadım. Zaten geçici olarak hesap açmıştım. Bloglar kapatıldığında blogumu taşıdım ama bloggerdan vazgeçemedim. Daha kolay ve anlaşılır geliyor bana. Ama mecbur bırakacaklar en sonunda...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

An Ek Zu Ra, ben listemi silip sadece Türk blogları ve onların da içinden en beğendiklerimi seçmek durumunda kaldım. Hepsini eklemeyi beceremedim maalesef...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülsüm ablacım, onu da denedim olmadı. Önceden oluyordu. Söylediğin şekilde tekrar deneyeyim en iyisi. Ama hiç umudum yok...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Birileri Anlatsın, sorun devam ediyor maalesef. Başka değişiklikler de oluyor sanırım. Herkes şikayetçi yani bu durumdan. Yalnız değilsin yani:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Alanay'cım, çok kötü olmuş. İnşallah düzelir canım. Benim izleyici gadgetim duruyor şimdilik. Hayır en azından bilgilendirme yazısı falan gönderselerdi. Şaşkına döndük hepimiz...

Günaydınn Gecee dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Günaydınn Gecee dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Günaydınn Gecee, hoşgeldiniz:) Yorumları neden sildiniz anlamadım...
Mailime gelen bildirimden okuyabildim. Size nasıl yardımcı olabilirim?
Mail adresim, yan taraftaki sütunda var ama buraya da yazayım.
serapygungor@gmail.com

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Arkadaşlar,
Bugün fark ettim pop-up pencereye yorum takip kutucuğunu eklemişler. Hadi hayırlı olsun:)

ozgrkdn dedi ki...

Ben eski sürümde direniyorum hala ama benim de blog listemde "yeniden adlandır" çalışmıyor.Onun dışında sorunum yok.Sadece arkadaşlardan blog list sınırlamasını öğrenince tedbir olarak Grab döşedim bloguma,istediğim zaman elimin altında ama resmen izlemede değilim.:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ozgrkdn, listeye blog eklemede sorun devam ediyor hala. Ben de iki ayrı liste oluşturdum. Ama böylesi çok zor oluyor. Çünkü iki liste olunca, eklediğim bloglar, diğer listenin ekleme listesinden çıkmıyor...
Bu arada ben de eski sürümü kullanıyorum.
Grab döşemek ne demek bilmiyorum, ama iyi yapmışsın:)

Adsız dedi ki...

Paylaşımlarınızı beğeniyle takip ediyorum . Ankara ucak biletleri olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...