Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

28 Mart 2012 Çarşamba

Prof. Lea Contestabile Resim Sergisi


Bir süredir Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinin açtığı ahşap boyama kursuna gidiyorum. Ortaya bir şeyler çıkınca paylaşacağım elbette ama şimdi bir sergi haberi vermek istiyorum. 03 Nisan'da açılacak olan sergiye hepiniz davetlisiniz. Ayrıntıları eklediğim görsellerden öğrenebilirsiniz. 04 Nisan'da dersim olduğu için sabah ben de orada olacağım.
***

 Prof. Lea Contestabile İtalya’nın Abruzzo bölgesinde yaşayan çağdaş, sıra dışı bir sanatçı. Sanat ve Tasarım Fakültesinde “Akışkan Hatıralar” başlığı ile ilginç bir sergiyi topluma sunacak olan Lea Contestabile’nin çalışmalarında öznellik ustaca kurgulanmış kompozisyonlarla dikkat çekmektedir. Tutku ile bağlı olduğu ailesi, yıllar önce yaşadığı köyü, tanıdığı ya da kaybettiği akrabalarının fotoğrafları, artistik birer referans olarak eserlerinde yer alıyor.
Lea Contestabile’nin çocukluğu İtalya’nın çok küçük bir şehrinde masalımsı bir evde ve çok mutlu geçmiş. Küçükken bahçesinde çeşit çeşit meyve ağaçları ve çiçeklerin arasında arkadaşlarıyla oynadığı yaratıcı oyunlar, çocukluk anıları, büyüklerinden dinlediği öyküler, masallar, bayramlar, bahçede verilen abartılı ziyafetler, bahçenin bir köşesinde beslediği evcil hayvanlar doküman ve/veya belgesel niteliğinde plastik bir tatla tüm bunlara samimiyetle tanıklık etmemizi sağlıyor.
Sanatçı, yaklaşık on yıl önce geçirdiği ciddi bir rahatsızlık yüzünden uzun süre resim yapamadığı için, aylarca kaldığı hastanede üzüntüsünü ve acısını dindirmek için, hasta yatağında tekstil içerikli sanat eserleri yaratma ihtiyacı duyuyor. İyileştiğinde kullanacağı ana malzemeler kaçınılmaz olarak; sargı bezi, iplik ve kumaş parçaları oluyor.Contestabile’nin düşsel güzellikteki eserleri, izleyeni sonsuz bir evrene taşıyan imgeleri; yüzeyde bazen iki boyutlu, bazen de üç boyutlu özenle kesilmiş kağıt, ya da seramik siluet formlarla belirginlik kazanıyor. Farklı yüzeylere taşınan bu siluet formlar yeni bir espas anlayışıyla artistik bir ifade biçimi yaratıyor. Contestabile’nin bu zengin düşünsel ve duyusal birikimi kimi zaman da özenle hazırladığı video anlatımı ve seslerle yeni bir ifade biçimine bürünüyor. Contestabile farklı disiplinlerden yararlanarak oluşturduğu bu şiirsel dünyasında teknik ve malzemenin sınırsızlığını ispat etmekle kalmıyor, sahip olduğu tüm zenginliğe bizi de cömertçe sürüklüyor.
Sergi 3 Nisan 2012 tarihinde saat 16.30′da Fakültemizin Sanat Galerisi’nde toplumun ilgisine sunulacak. Sergi 24 Nisan 2012 tarihine kadar gezilebilecek. 4 Nisan 2012 tarihinde değerli sanatçı fakültemiz öğrencileri ile birlikte Resim Atölyesinde bir çalıştay gerçekleştirecektir.

Alıntı

4 yorum:

Nalan Ünal dedi ki...

Zaten güzel boyamalar yapıyordun bir de kurs girdi devreye, daha ne güzellikler göstereceksin bize kim bilir:)

emelden.blogspot.com dedi ki...

Periciğim, gittiğin kursla ilgili bilgi rica etsem.
Doğrusu bende gitmek isterim.Kayıtlar bitti mi?

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Nalan'cım, bu kurs bildiğimiz gibi değil, temelden alıyorlar:) Biraz yavaş gidiyor ama bakalım, inşallah birşeyler çıkarabilirim ortaya:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Emel'cim, aslında kayıtlar 2 Nisan'da başlayacakmış ama talep üzerine Şubat'ta başlatmışlar. Kayıtlar halen devam ediyor. Yeni gelen önceki derslerden başlıyor. Sadece ahşap boyama değil, başka branşlar da var. Benim telefonum sende vardı, arayabilirsin beni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...