Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

12 Aralık 2012 Çarşamba

Toplama Kapı Çelengi

Her zaman söylüyorum, dal, yaprak, taş gibi doğal malzemelerle çalışmayı çok seviyorum... Bu sefer de yine dallarla yapılmış bir çalışmamla karşınızdayım. Aslında yapalı epey oldu fakat yayınlanmak için arşivde, benim keyfimin gelmesini bekliyordu. Blogumu ihmal ediyorum bu aralar farkındayım ama düzelecek inşallah.

Bu çelenklerin çıkış macerası da ilginç oldu. Başka birşey yapmayı planlarken, ortaya bunlar çıkıverdi :) Aklımdaki bir fikir için dal parçasına ihtiyacım vardı. Bu arada komşumuzun asma ağacını budayıp, çıkan dalları attığını gördüm. Hemen oğluma "Bana o dallardan bir iki parça getirir misin?" dedim. Oğlum kapıya geldiğinde büyük bir şok yaşadım. Dalları kıramadığı ve birbirinden ayıramadığı için, kocaman birbirine girmiş bir desteyi eve getirdi. Dalları balkona koyduk ama baktım, bunlar benim istediğim gibi, sert dallar değiller. E eve kadar da getirmiş oğluşum, benim de hemen fikrim geldi :) Evirdim çevirdim, uzun dalları birbirine dolaya dolaya, bu çelenkleri elde ettim.

Sonra sıra geldi süsleme işine... Arnavutköy Şenliği için hazırlık yaparken, son anda bu çelenkler aklıma geldi. Hemen aldım önüme, neler yapabilirim diye düşünmeye başladım. Açıkçası, fazla da vaktim yoktu. Altı tane çelengim vardı ama üç tanesini hazırlayabildim...
 
 Aklıma daha önceleri artan iplerle ördüğüm çiçekler geldi. Rengarenk örmüşüm bu çiçeklerden. Ne iyi de yapmışım :) Sevdim o anda kendimi :) 
 

Sonra, biraz dantel, biraz doğal rafya, biraz pitikareli kumaş (doğrusu pötikare ama ben pitikare demeyi seviyorum :)) derken, bakıyorum birşeyler daha eksik. Hadi biraz da kelebek ekleyeyim diyorum. Teli orta kısmına gerip, kelebekleri üzerine yapıştırıyorum. Sonra artan hamurlarım gözüme ilişiyor, onlardan minik kalpler yapıp, bir köşesini kürdanla delerek kurutuyorum. Kuruduktan sonra da kırmızıya boyayıp, rafyaların ucuna asıyorum. 

Sonra karşısına geçip bakıyorum. Tek tek seviyorum onları. Çünkü ortaya çıkan, oradan buradan toplayıp oluşturduğum kapı çelenklerimi çok beğeniyorum... 

Şimdi iki tanesi çok sevdiğim iki kişinin evinin kapısını süslüyor. Bir tanesi de hala bende, ama yakında o da gider elimden sanıyorum. 
Asmaların budanma zamanı ne zamandı acaba? Komşuyu gözetlemem lazım :) 


20 yorum:

bahar006 dedi ki...

Doğal malzemelerle çalışmayı ben de çok seviyorum, ellerine sağlık, çok cici olmuşlar:)

Mavi Atölye dedi ki...

Ne olacak bu halimiz,ben de dağ taş dolaşıp doğal malzeme topluyorum, sizin fikrinizi de çok beğendim benim bahçemdeki asmayı kesmeye gidiyorum şimdi:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Bahar006, çok teşekkür ederim:) Ben de çok seviyorum, evi çer çöple dolduruyorum:)

Mavi Atölye, hiç sormayın... Ben de sizin gibiyim. Denize gidilir, deniz kabuğu taş toplanır, ormana gidilir, dal, yaprak toplanır... Eşim kızıyor ama sonra ortaya çıkanları çok beğeniyor. Çok teşekkür ederim:)

Banuca dedi ki...

Sen var ya... gerçekten marifetli perisin :) Ne güzel tasarlamışsın o çelenkleri zevkli hatuuun emeğine sağlık :)
Komşuyu sakın gözden kaçırma bundan böyle :))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Banu ablam, çok teşekkür ederim :) Ben birşey yapmadım, malzeme güzel. Üzerine ne koysam güzel olacaktı... Elimde kalanları da hamur kabartmalı yapmayı düşünüyorum.
Böyle güzel bir malzemeyi kaçırmam, gözüm komşunun bahçesinde :)

Çalışkan Arı dedi ki...

ŞEKER tam anlamıyla çok şeker :))

Fidan Başaran dedi ki...

demek arnavutköy şenliğine hazırlanıyoruzzzzz:)))))
öptüm bebişim seni
bu çelenklere ben de bayılıyorum
demek asma ağacı buna uygun.....

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çalışkan Arı, çok teşekkür ederim :)

Fidoş'um, yok canım nerdee... Bunlar önceki şenlikten kalma. Tembelim ya o şenliğe hazırladıklarımı yeni yayınlıyorum:) Asma dallarının böyle olabildiğini ben de tesadüfen keşfettim. Güzel kıvrılıyor... Çok teşekkür ederim canım, öpüyorum seni :)

Gülen Tezer dedi ki...

Allah beni bildiği gibi etsin. Toplama kapı çelengini toplama kaMpı çelengi olarak okudum iyi mi :D
Perim çok güzel olmuşlar, yaratıcı ve zarif, üstüne masrafsız. Çalı çırpıysa ben gönderirim sana istemediğin kadar ama örgü çiçekler olmasa mıymış yoksa?
öpüyorum canımın taaa dibi periiim.

Unknown dedi ki...

Ben de gittiğim her yerden bir şeyler getirip burada değişik projelerde kullanmayı çok seviyorum. Bu yılbaşı için yaptığım kapı çelenginde, Kaçkar Dağlarından getirdiğim kozalklarla, Yalova ve Çanakkale'den getirdiklerimi karıştırdım ve çok mutlu oldum. Sizin çelenginiz çok zarif ve güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gülen'cim, güldürdün yine beni :) Çiçeksizini de yaparım canım :) Çok teşekkür ederim. Öptüm en kocamanından...

Mevce, hobi meraklıları hep aynı demek ki. Herşeye farklı bakıyoruz, değerlendirmeyi seviyoruz. Sizin çelenginiz de çok güzel olmuş, güle güle kullanın. Çok teşekkürler:)

Alyaminahome dedi ki...

Merhabalar, bende geldimmm. Ellerinize sağlık çelenklere bayıldım....

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

İlknur Şenel, hoş geldiniz:) Çok teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Çok şeker olmuşlar ellerinize sağlık

uzmanamator dedi ki...

güzel fikir :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Neşe Yılmaz, çok teşekkür ederim :)

Uzmanamatör, teşekkür ederim :) Nerelerdesin?

Cutecatsneslisunundukkan dedi ki...

çokda cici birşey olmuş , ellerinize sağlık

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Neslihan Metin, çok teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

marifetli peri yaptıklarınızı çok beğeniyorum bende anavutköy şenliğine katılmak istiyorum nereye başvuracagımı bilemiyorum yardımcı olurmusunuz

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Adsız, adınızı yazsanız çok memnun olurdum...
Çok teşekkür ederim. Ben Fidoş arkadaşımın yönlendirmesiyle katılmıştım. Kendisi organize etmişti... Arnavutköylüler Derneği'ne başvurmanız gerekiyor. Ama öncelik semt sakinlerinin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...