Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

20 Kasım 2009 Cuma

Bir Reklam Arası

Ev işi yapmayı hiç sevmem. Bir de kullandığım aletler yavaş ve gücü azsa, beni uğraştırıyorsa, canım hiç yapmak istemez. Bu konuda da tek değilimdir eminim. Düşük watlı bir elektrik süpürgem vardı. Ona çok kötü davranmama hor kullanmama rağmen, bozulmadı gitti. Öyle olur ya, hiç bozulmasını istemediğiniz şeyler daha çabuk bozulur. Neyse, ben de halı da yıkarım diye düşünerek, Thomas Twintt (Mavi Mucize) Temizlik Robotu'nu aldım. Aldım ama hiç pratik değil. Evet güzel çekiyor, tozları suya hapsediyor. Ama sonra suyu temizlemesi zor. Üstelikte hantal. Ev süpürürken kimsenin, süpürgesinin yanına gidip onu usulca çektiğini sanmıyorum. Ben de hortumundan çekiyordum. Fakat, manevra kabiliyeti iyi olmadığından devriliyor, flitreler ıslanıyor ve benim süpürme işlemim yarım kalıyordu. Ben de bu süpürgeyi sadece yıkama için kullanmaya karar verdim. Gerçekten güzel yıkıyor. Zaten eğer halılarınızı halı yıkamam makinesiyle yıkıyorsanız çok fazla arayı açmadan sık sık yıkamak lazım.

E sonuç, kaldım mı ben eski süpürgeme. Doğru dürüst çekmez. Sesi uçak gibi. Onunla süpürürken, telefonları ceplerime doldururp süpürüyordum evi. Çocukların geliş saatine göre ayarlıyordum süpürme saatimi :)
Geçen hafta, beni fazlasıyla yoran bu süpürgeye artık veda edip, aşağıdaki süper alete sahip oldum. Pratik Ev'den sipariş verdim, bir gün içinde elimde oldu. Çok sessiz, temizlik sırasında eğilmeyi engellemek için tutma yerini ona göre tasarlamışlar. 375 watt emiş gücü var. Bu önemli gerçekten çünkü bir çok üründe bu yazmıyor. Sadece motor gücü belirtiliyor ama ikisi farklı şeyler. Hemen denedim. Süper, çok beğendim. Halıyı yerinden kaldırarark süpürüyor. Tutma yerinden emiş gücü ayarlanabiliyor. İki dakika halıyı süpürdüm, hiçbirşey yokmuş gibi görünen halıdan nasıl tozlar çıktı. Halılarım el dokuması halı, zaten çok tüy çıkıyordu. Evde de iki çocuk, bir koca, bir de kedi olunca siz düşünün evin halini... Neden ev işi yapmayı sevmediğimi bu süpürgeyi kullanınca anladım. Yapıp yapıp, yapmamış gibi oluyordu önceden.
Bu süpürgeyi ben çok sevdim. Süpürge almayı düşünenlere tavsiye ediyorum.

Philips Maraton FC 9256/1 Ergofit Deluxe 2000 Watt Torbasız Elektrikli Süpürge

(Hepsi Burada'dan yıllardır alış veriş yaparız. Bu güne kadar bir sorun yaşamadık ama oradan da Siemens Blender siparişi vermiştim, ambalajı bozuk, kirli, orjinal bandı yırtılmış, yani daha önce açılmış, doğru düzgün yerleştirilmediğinden metal kısmı diğer plastik yerlerini aşındırmış olarak geldi. Kullanılmış değildi ama yeni bir ürün hissi vermedi. Ürünü geri gönderip Braun almayı istiyorum. Umarım zorluk çıkarmazlar.)

12 yorum:

sibel dedi ki...

bende sevmem iş yaparkende biz bu dünyaya yer tırmalamak içinmi geldik diye söylenir dururum.Yeni süpürgen çok güzel güle güle kullan.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ben de bosch kullanıyorum memnunum şimdilik ama bir gün değiştirirsem, bu modeli kesinlikle göz önünde bulunduracağım. Sevgiler...

Rengarenk Dünya dedi ki...

Nilfisk'im antika oldu,torbası bulunmuyor,hala vazgeçemiyorum.Kimse süpürgesinden memnun değil,değiştirmeye korkuyorum.Tavsiye duymak iyi oldu,ben de bakayım.

Birileri anlatsın dedi ki...

Ay benimde vardı bi makinam düşünüp dururdu süpürsemmi diye 5 dk sonrada ısındım diye çalışmazdı. Evlendiğimiz zaman almıştık ama 6 ay kullanamadık. Sonra arçelikten aldık 4-5 sene oldu hala tıkır tıkır çalışıyor çok şükür.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkür ederim herkese.
Ben de bir tavsiye alsaydım işim daha kolay olurdu. O yüzden paylaşmak istedim sizlerle.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkür ederim herkese.
Ben de bir tavsiye alsaydım işim daha kolay olurdu. O yüzden paylaşmak istedim sizlerle.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkür ederim herkese.
Ben de bir tavsiye alsaydım işim daha kolay olurdu. O yüzden paylaşmak istedim sizlerle.

Unknown dedi ki...

güle güle kullan seker...ayrıca gecmıs olsun dileklerin için cok tskler cnmm

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Merhabalar öncelikle,philips maratonu hepsi buradadan geçen yıl aldım piyasadan 80 tl daha ucuzdu,çok memnunum,torba derdi yok en azından.

Gokce dedi ki...

bolgunuzu bugün keşfettim, hiç de marifetli değilim derken kendinize haksızlık etmişsiniz :) Zevkle takip edeceğim.
Sevgiler

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Kaymaklı Kadayıf, güle güle kullan sen de. Süpürgenin iyi olması işleri kolaylaştırıyor gerçekten.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Gökçe, ben de sizlerin yaptıklarını çok beğeniyorum. Benim de boyanmayı bekleyen bir ekmek kutum var. Güzel resim bulamadığımdan bekletiyorum şimdilik.
Ayrıca teşekkür ederim, güzel düşüncelerin için.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...