Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

23 Eylül 2010 Perşembe

Yazayım Artık Değil Mi?

Bu gece kendi kendime, " Serap dön artık bloguna, yoksa küsecekler sana" dedim ve işte yazıyorum. Çok ara vermek bana iyi gelmiyor aslında. Yazacaklar biriktikçe, sanki herşeyi yazmaya mecburmuşum gibi, beni bir sıkıntı alıyor :) Bir doktora görünsem mi? :)
Sondan başlıyorum ama arada yazmadığım bir tatil maceramız da var.  Onun sırası geçti, yazar mıyım bilmiyorum ama, güzeldi :) Önce bu seneki eğitim öğretim yılı herkese hayırlı uğurlu olsun, çocuklarımız çok başarılı olsun diliyorum. Uzun, meşakatli ve masraflı bir uğraştan sonra, kızımı da abisinin okuluna yazdırmayı başardık, çok şükür. Oğlum altıncı sınıfa, kızım ise birinci sınıfa başladılar. Anlayacağınız, tekrar birinci sınıfa başladım :) Bir haftadır okuldayım. Eksiklerin tamamlanması, kıyafetlerin hazırlanması, sınıfın hazırlanması derken, çok yoruldum ve artık sakin ve düzenli günler istiyorum.
Çocuklarımızın her özel gününde birlikte olmaya çalışırız eşimle. Fakat bu sefer, eşim oğlumuzun orta okula, yani 6. sınıfa, kızımızın da 1. sınıfa başladığı günü kaçırdı. Kendisi iş için on günlüğüne Çin'e gitti :( Allah sağlık versin de daha çoook güzel günlerini görürüz inşallah. -Üzülme aşkım, herşeyi anlatacağım sana...
Bu arada çocukların odasını da onlara uygun hale getirmek için epeyce uğraştık. Yeni düzenlemeler yaptık, yeni eşyalar aldık. Kızımız için de bir çalışma masası ilave ettik odalarına. Bugün de ilk kez, çizgi çalışmalarını, beraber yeni masasında çalıştık. Çok güzel başladı, çok hevesli kızım. Umarım hep böyle sürer, bizi fazla uğraştırmaz.
Şu anda annem yeni perdeler dikiyor, bir de  puf ilave etmek istiyorum odalarına. Sonra hazır olacak. İşte o zaman eski ve yeni halini paylaşacağım sizlerle.
Mutfağımı da çok ekonomik bir şekilde yeniledim ama ufak tefek işleri kaldı. Onları tamamlar tamamlamaz, "öncesi ve sonrası" olarak o da burada yerini alacak. Çok güzel fikirler alacağınıza eminim.
Önce eşimin gelmesi lazım tabi, fotoğraf makinesini de götürdü çünkü. Telefonla çekilen fotoğraflar da çok iyi olmuyor. Benim diğer makinem de bozuk. Biraz daha bekler misiniz beni?

 Not: Fotoğrafta el ele tutuştuklarına bakmayın, fotoğrafı çektikten sonra, oğlum kardeşinin elinden kurtulup hızla uzaklaştı, tamamen objektife verilmiş bir pozdur, kandırmacadır :)


12 yorum:

lolipu dedi ki...

Abi-kardeş çok tatlılar, maşallah, ikisinede eğitim hayatlarında başarılar dilerim:)

özlemnitta dedi ki...

Yeni okul dönemi hayırlı olsun çocuklarının.Benim kızım da 1.sınıfa başladı.İçimiz dışımız çizgi çalışması oldu.Sizde de durum böylemi bilmiyorum ama inşallah herşey iyi olur...

Nilgün Komar dedi ki...

derslerinde başarılar dilerim.. ikiside çok zeki görünüyorlar; tatili yaptık şimdi okulda sıra gibi bakıyorlar :) sevgiler..

herşeyden azıcık dedi ki...

Vatanımıza milletimize hayırlı olsun ben kurtuldum herkezi yerine yerleştirdim diye sevinirken senin 1 e başlaman beni eski günlerime döndürdü birden gerildim:)) Ama kızlar okulda daha hırslı ve başarılı ayrıca seni fazla uğraştırmayacağını ben onun gözünden anladım cin gibi maşallah.Ayrıca öncesi ve sonrasını merak ediyorum ve eşin Çinden incik boncuk getirirse onlarıda çok görmek istiyorum oyy anam ne çok şey istedim:)))

sibel dedi ki...

hayırlı olsun.prof.olduklarını da gör inşallah.sevgiler.

hobivakti dedi ki...

Yeniden hoşgeldin. :)

1. sınıf çok yoruyor insanı değil mi? Kolaylıklar diliyorum.

Çocuklara yeni eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diliyorum.

neval dedi ki...

kızlar ders konusunda üzmüyorlar neyseki yine de emek hep vermek lazım kolay gelsin bol dinlenmeli günler

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Lolipu'cum, çok teşekkürler. Umarım çocuklarımız hep başarılı olur.

Sihirli Günce, bizde de durum aynı. Hepimize hayırlı olur inşallah. Teşekkür ederim.

Çelebicim, kızım öyle bakıyor olabilir de oğlum kankalarıyla buluştuğu için daha mutlu:) Saçlara baksana, pazarlık etti, pazartesiye kadar kestirmeyecekmiş:) Teşekkür ederim.

Funda'cım, ben de çocuklarını büyütenlere imrenip, daha yeni bebek sahibi olanlara acıyorum:) Birinci sınıf zor ama, Lara, Volkan kadar uğraştırmayacak bizi diye umuyorum. Biraz daha düzene girelim de, ben de bloguma zaman ayırayım istiyorum gerçekten. Ah ah eşim o kadar yoğun ki, msn'de bile çok az konuşabiliyoruz. Beş saat fark var zaten arada. "Hayatım kendini tutma istediğin kadar alış veriş yapabilirsin" demiştim ama malesef hiçbir yere gidememiş. Pek de anlamaz zaten incik boncuktan. Teşekkür ederim.

Sibel'cim, daha çok başındayız. O günler öyle uzak geliyor ki... Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Hobivakti, birinci sınıf zor ama çocuğa göre değişiyor. Oğlum kalemini masanın altına düşürür, yarım saat çıkmazdı:) Kızım daha hevesli, hep böyle sürer inşallah.

Neval, kız erkek fark etmez, ikisinin de arkasındayız. Dürtmeden olmuyor, fakat kızımdan daha umutluyum. Sorumluluk alabiliyor. Teşekkür ederim.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun yeni seneleri, allah zihin açıklığı versin:))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Kaymaklı Kadayıf, amin canım, hepimizin çocuklarına...

icimdeki yolculuk dedi ki...

başarılar diliyorum.demek kandırmaca:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkürler Funda'cım. Evet tamamen kandırmaca:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...