Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

17 Nisan 2012 Salı

Çanta Kurtarmaca ve Bizden Haberler

 Bu çanta nereden geldi evimize hatırlamıyorum :) Geçen hafta kızım okul gezisine gidecekti. Evdeki onca çanta içinden bunu seçti. İçine suyunu, atıştırmalıkları ve yedek kıyafetini koyacaktık. Çantanın üzeri de lekeli. Ne yaptıysam çıkmadı. Ama Lara tutturdu illa ki bu çantayla gidecekmiş :) 
Bir gün önceden ne giyecek, hangi çantayla gidecek hepsini hazırladı. Benim gözüm hala üzerindeki lekelerde tabii...
Sonra aklıma geçenlerde aldığım tekstil kalemleri geldi. Önce görünmeyen bir yerinde deneme yaptım. Biraz dağılma oldu. Bu tarz bir kumaşa olmayacağını biliyordum ama yine de düşündüğüm kadar çok bir dağılma olmadı. Pamuklu kumaşlarda daha iyi sonuç alacağıma eminim. 
Gelişi güzel bir kaç çiçek ve çimenlerle, çantanın lekeli kısımlarını kapattım :) Kızım istediği çantayla gitmiş oldu. Ben de günü kurtarmış oldum. İstediği çantayla gidemeseydi, veya istediği kıyafeti giydirmeseydim, kendini çok kötü hissedecekti... Bazen onun istediğinin dışında şeyler giydirdiğimde, mesela eşofman veya bol kıyafetler, "anne sünepe gibi oldum" der ve suratı asılır. Sonuçta da kazanır :)

Bizden haberlere gelince,
Hafta sonu annem, kardeşim, eşi ve yeğenlerim bizde kaldılar. Sabah oğluma ekmek almasını söyledim. Biz çocukken hiç itiraz etmeden giderdik. Şimdiki çocuklar mı böyle, benim çocuklarım mı böyle bilemiyorum. Çok üşengeçler...
Volkan da,"Lara gitsin" dedi.  Neyse, Lara ve Yade birlikte hoplaya zıplaya bakkala doğru gittiler. Bu arada ben kahvaltıyı hazırlamaya devam ederken, Yasemin (Yade'nin annesi) pencerede arkalarından bakıyordu. Ekmeği almış dönerlerken Yade, yerde yatan üç köpeği görüp durmuş. Eğilip onlara bakmasıyla birlikte, üç köpek birden yeğenime saldırmışlar. Ben Yasemin'in çığlıklarıyla pencereye koştuğumda, Yade koşarak eve doğru geliyordu. Eve geldiğinde korkusu yüzünden okunuyordu. Zavallı kızım benim, çok korkmuş, hatta şok olmuştu... Hemen "köpek seni ısırdı mı?" diye sorduk. Evet ısırmıştı... Isırılan yere baktık, kot pantolona rağmen, bacağına dişini geçirmeyi başarmış. Kan yoktu ama mosmor olmuştu. Biz panikten ilk müdahale olan, sabunla yıkamayı atlayıp, hemen hastaneye götürdük. Bu arada da belediyeye haber verdik. Bir süre sonra geldiler. Köpekler hala oradaydı. İki tanesinin kulağı etiketli, birinin değildi. Telefonda bana, çocuğu hangi köpeğin ısırdığını sordular. "O panikle görebilmiş midir, bilmiyorum" dememe rağmen, mutlaka öğrenmek istediler. Hepsini alamazlarmış, ısıran hangisiyse sadece onu alabilirlermiş... Mecburen, biraz da atarak, kahverengi olanın ısırmış olabileceğini söyledik. Daha doğrusu Yade öyle söyledi. Ne kadar doğru, bilemiyoruz.
Pencereden de, onları izlemeye devam ettik. Sinir içinde nasıl yakalayamadıklarını izledik annemle. Araçtan inmeden, arabanın altında yatan köpeğe, yakalama sopasını (adını bilmiyorum, hani şu ucundaki halkayı kafasına geçirdikleri alet) uzattılar. Sanki hayvan da aptaldı, ona sopa uzatılınca öylece duracaktı...
Veteriner hanımın da içinde bulunduğu araçla, sokaklar arasında tur atmaya başladılar. Ben pencereden köpeğin onları atlatıp başka sokağa girdiğini görebiliyordum. Daha ne kadar aradılar bilmiyorum ama Pazartesi sabah o köpekleri yine evimin karşısında yatarlarken gördüm.
Buradaki amaç köpeğe zarar vermek değil, fakat ısıran bir köpeğin 10 gün kontrol altında tutulması gerekiyor. Bu bir önlem. Yade 5 kez kuduz aşısı olacak. Eğer köpek sağlıklıysa, 3 doz da yeterli olacaktı.
Bizden ısrarla raporları almaları gerektiğini söyleyen görevliler, yakalayamadıkları için sanırım, bir daha ne aradılar ne sordular...
Yade'nin yaşadığı travma, annesinin yaşadığı şok, evlerine döndüklerinde ikisinin de kendilerini sıktıklarından dolayı,  ağlama kriziyle son bulmuş... 
Çocuklarımız hayvanları çok seviyorlar, sevsinler de zaten. Ama bu başı boş hayvanlar beni hem üzüyor, hem de korkutuyor. Deli gibi köpek almak isteyen Yade, artık balık almak istiyor :)

Çok uzun yazdım çok :) Şu anda evde banyo tadilatı var. Usta gidiyor, benim de biraz ortalığı temizlemem lazım. Off! 
Hoşça kalın şimdilik...

Not: Kontrol etmeden yayınlıyorum, anlaşılır yazmışımdır umarım :)

18 yorum:

aksungur46 dedi ki...

perim çocuklara ve sizlere çok geçmiş olsun.ıstaanbul tuzaklarla dolu aman dikkat edin ne olur

canan beycan dedi ki...

Geçmiş olsun canım.Çanta süslemen de çok güzel olmuş İşlerindede allah kolaylık versin Sevgiler..

HATiŞiN HOBiLERi dedi ki...

büyük geçmiş olsun canım.seneler önce küçük kızımı da bir köpek ısırmıştı(biz 3 kişi kurtarmasaydık parçalayabilirdi) iğnelerini oldu belediyenin isteği üzerine günde 3 kere köpeğin kudurup kudurmadığını gözlemledik.sepep sığınakta yer yokmuşi biz takip edemeyiz dediler :) neyseki birşey olmadı.çok uzattım çantada günü kurtarmada güzel olmuş.aynı kalemlerden bende de olduğunu hatırlattı.sevgiler.

projecantasi dedi ki...

Geçmiş olsun.

Banyonun tadilatı için kolay gelsin.

Çanta da çoook güzel olmuş. Ellerine sağlık. :)

Nesrin dedi ki...

Büyük geçmiş olsun, sokaklarda başıboş gezen hayvanlar çok büyük tehlike malesef....

Çanta da çok güzel olmuş, ellerinize sağlık:)

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

çok geçmiş olsun cicim,çantada hayırlı olsun vallahi süper kurtarmışsın olayı:)

okuyan dedi ki...

Çok geçmiş olsun.
Çanta inanılmaz güzel olmuş.
Sevgiler.

fiamma dedi ki...

Çanta çok güzel olmuş ellerine sağlık. Çocuklara korkusu yetmiştir, unutturmak lazım ama nasıl tabii:(, geçmiş olsun en sevimsiz yanı da o iğne kısmı:(

meralhobiart dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım çocuklar yinede ucuz atlatmışlar.
Çantaya, yine bir peri dokunuşu kondurmuşsun bakıyorum, ellerine sağlık...

ozlems.corner dedi ki...

Serapcım çok geçmiş olsun,kuzucuklar nasıl korkmuştur.Bu arada çanta çok hoş olmuş,öpüyorum...

Cebimdeki renkler dedi ki...

Çok geçmiş olsun Peri' cim. Lara' cığım da korkmuştur doğal olarak... Buralarda da var o kulağı küpelilerden; canları çektiğinde taciz de ediyorlar herkesi... Ben de çok severim kedileri de köpekleri de ama insan ürküyor... Tekrar tekrar geçmiş olsun, çanta için de ellerine sağlık :)

sesiber dedi ki...

Çok geçmiş olsun Serapcım, nasıl korktuğunuzu tahmin edebiliyorum. Yade korkarım ömür boyu bu korkuyu atamayacak, yazık. Köpeklerin sağı solu belli olmuyor, bazen refleksleri algılarından önce ortaya çıkıyor. Geçen yaz bizim köpeğimiz gece karanlıkta tanımayıp eşimi ısırmıştı. Isırır ısırmaz utandı, mahçup oldu, günlerce kulübesinden çıkmadı ama olan oldu.

Son olay çantayı unutturdu :(
Çok güzel bir kurtarmaca olmuş. Ellerine sağlık.

Elisi Defteri dedi ki...

Geçmiş olsun Serapcım, bir daha tekrarı olmaz inşallah. Bende köpek fobisi var zaten gün geçtikçe de artıyor, benden öyle gördükleri için çocuklarda da başladı ama haksız da değiliz sokaklarda okadar çok kontrolsüz köpek var ki, şaşırdık ne yapacağımızı:((Bu arada çanta harika olmuş, eline sağlık.

Fidan Başaran dedi ki...

çok geçmiş olsun Serap'cım.
çantanın havası değişmiş......
ellerine sağlık

Tatlı Cadı dedi ki...

Hay Allah çok kötü olmuş, büyük geçmiş olsun.. bir türlü başı boş köpekleri toplayamıyorlar köpek barınma evlerine bakması zor geliyor herhalde..
Helal olsun çantanız fıstık gibi olmuş elinize sağlık..
Bana da beklerim arkadaşım, CiCi KaLL.. (^_^)

nestug dedi ki...

canım yaaaa
çok geçmiş olsun.Sevgili Yade ömrü boyunca köpeklerle yakınlaşamayacak hep bu korkuyla yaşayacak.
Hayvan sevgisi güzel ama malesef sokaklarda ki hayvanlarla olmuyor bu sevgi
sevgiler

yasmin dedi ki...

çok geçmiş olsun..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Serpil ablacım, teşekkür ederim. Hiç beklemiyorduk böyle birşey...

Canan Beycan, teşekkür ederim.

Hatice ablacım, sağı solu belli olmuyor bunların:( Teşekkür ederim.
Sevgiler.

Proje Çantası, teşekkür ederim canım:)

Nesrin, maalesef çözüm bulamıyorlar bu duruma... Teşekkür ederim.

Bakteriii, çok teşekkür ederim. Çanta hala kullanılıyor. Kızımın favorilerinden oldu:)

Okuyan'cım, çok teşekkür ederim. Hala kullanıyoruz:)

Fiamma'cım, teşekkür ederim. İğneleri dah geçen gün bitti:( Kızım bile etkilenmiş.

Meral'cim, yeğenim koşmaya başlayınca, iyi ki arkasından gelmediler diye dua ettik... Teşekkür ederim canım.

Özlem'cim, teşekkür ederim canım. Korkmaz olurlar mı hiç. allah korudu...
Öptüm senii:)

Cebimdeki Renkler, teşekkür ederim canım. Ne yapacakları belli olmuyor, birden bire oldu herşey... Dikkatli olmak lazım.
Sevgiler...

Sibel'cim, teşekkür ederim. Yade'nin yaptığı sadece uzaktan eğilip bakmak. Ama tehtit olarak algıladılar sanırım:( Garibim, yine de kıyamıyor onlara:)
Bıdık'a bak sen:) Yaramaz...

Elişi Defteri, teşekkür ederim. Şimdi daha temkinliler, ama olan oldu. Dikkatli olmak lazım ama her yerdeler. Aslında çok da sevimliler ama ısırmasalar daha iyi olur tabii:)

Fidoş'cum, teşekkür ederim. Geçti artık çok şükür.

Tatlı Cadı, teşekkür ederim. Barınaklar da dolu. Onlar da haklı kendince ama bizim için de can sıkıcı bir durumdu...

Nestug, teşekkür ederim. Umarım atlatır...

Yasmin, teşekkür ederim canım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...