Hayal gücü ve yaratıcılık, bilgiden daha önemlidir. Bilginin sınırı var, ama hayal gücü tüm evreni kucaklar...
A. Einstein

1 Kasım 2009 Pazar

Çocuklar İçin Saç Bantları + Bolero + Şapka Süsleme

Yeğenim ve kızım için ördüğüm saç bantları bunlar. Saç bandının bant kısmını ikili trabzanla 4 sıra yaptım. Siz daha geniş yapabilirsiniz. Ayarlanabilmesi için, arkasını bağlanabilir şekilde yaptım. Kirazları ise, zincir çekerek başladım, zincirin etrafını sık iğne ile tamamladım sonra bir üst sırada arttırarak devam ettim. Buna istediğim boyutun yarısına gelene kadar devam ettim. Daha sonra eksilterek bitirdim. Üst kısmını kapatmadan önce, içine pamuk doldurdum ve kapatıp, kalan ipliği içinde çektim. Saplarını da zincir çekerek tamamladım. Yaprağını ise, yine zincir çekerek başladım. Önce zincirin bir tarafını, iki başı sık iğne, orta kısmı ikili ve üçlü trabzan olacak şeklinde tamamladıktan sonra diğer tarafına geçtim. Aynı işlemi uyguladım. En son olarak, yeşil kum boncuklarla yaprağın damarlarını oluşturdum. Yeğenim Yade bu saç bandını takıp gezerken, kirazlar yan tarafında sallanıyor, çok şeker görünüyor.


Buradaki bantta ise, çiçek kullandım ve onu yine kum boncuklarla süsledim.

Burada ise, bolerosuna uygun ponponlar yapıp onları diktim.

Bu boleroyu artık bilmeyen yoktur sanırım. Dikdörtgen bir parça örülüp, kol kısımları dikiliyor. Fark olarak ben çevresine, aşağıdaki gibi uyduruk bir modelle fırfır görünümü verdim.


Bu şapkayı hazır aldım, ama kızım beğenmedi. Ben de yan tarafına bir çiçek ve kurtçuklarla süsledim. Artık seviyor ve kullanıyor. Kızım da kokoş...

Bunlar çok kolay işler biliyorum ama bazen insanın aklına gelmiyor. Fikir alın lütfen...


10 yorum:

icimdeki yolculuk dedi ki...

çok güzel olmuş..blero va saç bandı çok hoş..

Gülen Tezer dedi ki...

Hahahah o boleroyu bilmeyen kalmadı mı? E ben ne oluyorum :P Ben bilmiyorum :/ Renkler cıvıl cıvıl olmuş, sıcacık görünüyor bolero hanım. Bantlardaki meyveler, pofu pofu ponponlar; şu hasta halimle içim açıldı. Kız haklı; o şapkaya senin elinin değmesi gerekiyormuş.
Ellerini seveyim Peri'm..

Gülen Tezer dedi ki...

Hahahah o boleroyu bilmeyen kalmadı mı? E ben ne oluyorum :P Ben bilmiyorum :/ Renkler cıvıl cıvıl olmuş, sıcacık görünüyor bolero hanım. Bantlardaki meyveler, pofu pofu ponponlar; şu hasta halimle içim açıldı. Kız haklı; o şapkaya senin elinin değmesi gerekiyormuş.
Ellerini seveyim Peri'm..

Unknown dedi ki...

Hepsi birbirin şık ve şeker olmuş renklerde çok güzel ellerinize sağlık.

Sevgiyle kalın...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkür ederim canlar.
Gülen'im geçmiş olsun. Önemli birşey değildir umarım. Tatlım bolero çok kolay, o yüzden söyledim. Sağ bileğinden sol bileğine kadar, (genişliği sana bağlı, sırtını ne kadar kapatsın istiyorsan o kadar) uzun dikdörtgen bir parça örüyorsun. Koltuk altının biraz gerisine kadar, iki taraftan dikiyorsun. Çok değişik çeşitleri var ama bu en basiti. Siyahla da güzel oluyor.
Sen de beni acayip motive ediyorsun, ben de senin o gül yanaklarını seveyim e mi...

Unknown dedi ki...

canım ne güzelde saçbantları hazırlamışsın diğerleride çok çok güzel olmuş küçük dokunuşlar büyük mutluluğa yol açar ellerin dert görmesin canım kızında güle güle giysin kullansın

leyya dedi ki...

çok şeker olmuşlarr.eline sağlık arkadaşım.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sevgili Sevim ve Leyya çok teşekkür ederim.
Leyya, senin yaptığın işlerin yanında zayıf kalıyor bunlar ama beğenmene sevindim.

sibel dedi ki...

Ay yeniden doğurasım geldi.ÇOK GÜZELLER

Gül Fidanı Ankara dedi ki...

Bende benim sayfama beklerim
https://indirimco.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...